Yazarlar
Ayse Perin (Tatari)
İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Yenilikler
Avram Ventura
Gerçek Sevgi Üstüne
Gülhan Berkman Yakar
Kırk Adımlık Kahraman
Hasibe Özdemir
Afedersiniz, Bu Cümle Sizden Mi Düştü Acaba?
Burcu Atatür
Yaz Bitti
Resat Kutucular
Yazamadıklarımdan
Sükran Yücel
Tarık Dursun K.'Ya Veda
Tutku Konuk Altindal
Yoga Ve Faydaları
Yayin Kurulu
İzmir Life 15 yaşında!
Yayin Kurulu
İzmir Life 15 yaşında!
15 yıllık bir zaman dilimi ele alındığında neler yaşanmaz o süre içinde? Nice doğumlar, ölümler, sevinçler, değişimler… Biz de 15 yıldır aralıksız olarak İzmir’de yayın hayatına devam eden bir dergi olarak, günlük yaşam içinde süregelen ekonomik, siyasi, toplumsal, psikolojik tüm olay ve olguları dergimize taşıdık. 15 yılımızı doldurduğumuz bu sayımızda da Almanak usulü 15 yılın siyasi değerlendir devamı...

 
Mekanlar
Sinema
Ayın Mekanları Naturla

Tüm ürünlerin Urla’dan, kendi çiftliklerinden geldiği, dışardan tek ürünün alınmadığı bir restoranda bir yemeğe ne dersiniz? O zaman buyrunNaturla’ya… Bayraklı Sakarya Caddesi üzerinde, Adliye ek binasının arka tarafında, Mayıs ayı içinde kapılarını açan bu şık mekan, amblemindeki enginardan da anlaşılacağı üzere ege mutagı ağırlıklı bir restoran,ancak et ürünlerinde de gayet iddialı. Özellikle kuzu tandır, hünkar beğendi et ürünlerinde ön plana çıkarken, enginarlı çorba, kuzu etli enginar ve 20 çeşit zeydinyağlı yemeği ile her damak zevkine uygun bir menüye sahip olduğunu da belirtelim.. Pide çeşitleri ve serpme kahvaltısının yanında kendilerine ait Tatlı Naturla da tadılmaya değer. Haftanın 7 günü sabah 8’de kapılarına açan Naturla, gece 12’ye kadar müşterilerine hizmet veriyor. 200 kişilik restoranda ayrıca özel toplantılar da yapılabiliyor. Menü: Serpme Kahvaltı: İki kişi 38 tl Zeytinyağlı tabağı (6 çeşit): 14,5 tl Et Yemekleri: 15-25 tl Pide Çeşitleri: 10-15 tl Tatlı çeşitleri: 6-9 tl Çorbalar: 7,5-11 tl Salatalar: 14-16 tl Adres: Sakarya Caddesi No:79/D Bayraklı İzmir Telefon: 232 502 07 02 www.naturla.com.tr

Delice Zeytin

Delice Zeytin, isminden de anlaşılacağı üzere zeytinyağlı menüsü gayet güçlü bir restoran. Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nin sonuna doğru, gayet şirin dekorasyonuyla, lezzetinin yanında zeytinyağlı çeşitliliği ile iddialı bir mekan Delice Zeytin. Tam 18 çeşit zeytinyağlısı olan mekanda her gün 8 çeşit de et yemeği çıkıyor. Sabahları serpme kahvaltısı, öğlenleri dediğimiz gibi zeytinyağlı ağırlıklı menüsü ile günü hafif ve sağlıklı besinlerle geçirmek isteyenlerin ilk tercihi olmuş durumda Delice Zeytin. Ancak bununla bitiyor mu? Hayır, akşamları ise o zeytinyağlı menüsünün yerini birbirinden lezzetli mezeler alıyor ve şık dekorasyonlu bir alkollü mekana dönüşüyor Delice Zeytin. Arka bahçesi ise sabah ve öğlenin yanı sıra akşamları da müşterilerin ilk tercihi konumunda. Menüsüne gelirsek zeytinyağlılardan fındıklı kabak, kabak sıyırma ön plana çıkarken, gerdan tandır ve mevsiminde oğlak tandır et menüsünün favorilerinden. Tatlı olarak da sakızlı muhallebi mutlaka tadılmalı. Pazar günleri kapalı olan Delice Zeytin’in paket servisi olduğunu da belirtelim. Menü: Zeytinyağlılar 100 gr 3 tl Et yemekleri 18 tl Kıymalı yemekler 12 tl Sebzeli yemekler 10 tl Serpme Kahvalı 29 tl Adres: 1443 sokak No: 146-B Konak İzmir Telefon: 232 421 91 00


Yakındaki Etkinlikler
Konser - 15 Eylül 
 
Sergi - 1-15 Eylül 
 
Sergi - 1 Temmuz-16 eylül 
 
Konser - 16 Eylül 
 
Tiyatro - 10 - 14 - 17 Eylül 2015 
 
Tiyatro - 10-14-17 Eylül 
 
Tiyatro - 18 Eylül 
 
Konser - 18 Eylül 
 
Konser - 19 Eylül 
 
Konser - 19 Eylül 
 
 İlk Sayfa      Son Sayfa       Şu anda bulunduğunuz sayfa: 3/4

EYLÜL 2015
15 yılımızı doldurduğumuz bu sayımızda da Almanak usulü 15 yılın siyasi değerlendirmesini yaptık. İzmir Life 15. Yıl sayısına özel yazımız sizi bekliyor.
   

Bİgezİpgelelİm.bİz

Size genç bir çifti tanıtacağız, beyaz yakalı diye tabir ettiğimiz, uluslararası firmalarda çalışan, mühendis bir çift. Dünyayı gezme hayallerini hayal olmaktan çıkarmış, gezmeyi de gezmekten çıkarıp bir yaşam biçimi haline dönüştürmüş bir çift onlar, karşınızda Gülen-Murat Tütüncü çifti...


Büyükşehir’den haberler

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’ye örnek olacak yerel kalkınmada 11 adımını; 7 ilçeyi kapsayan Yarımada Stratejik Planı olan 7+7 formülünü; sivil toplum kuruluşlarıyla yürüttüğü tematik yol projesini yakından inceliyoruz. Urla enginarını dünyaya tanıtmaya hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uluslararası festivali başladı.

 

 

 

DÜNYADAN NOTLAR
3 yıldır evsizlere ayakkabı giydiren Andre McDonnell, tarlada masa-sandalye yetiştiren Full Grown mobilya firması ve bu fikrin sahibi GavinMunro… Eylül sayımızda dünyadan haberleri size ilettik.

 

Sinema Cenneti İzmir (47)

Yaz mevsimi İzmir'e artık biraz geç geliyor ve oldukça de geç gidiyor. İzmir ve çevresi için sıcak günlerin alabildiğine sürdüğü şu günlerde biz de özellikle yazlık sinemaların vazgeçilmez içeceği olan "Gazoz"un ülkemiz ve İzmir'deki serüvenini anlatmayı sürdürüyoruz.


Bedrettin Berkol’un

NATO’da geçen 45 yılı

İzmir’de NATO ile adeta özdeşleşmiş herkes tarafından çok sevilen Bedrettin Berkol Güzelbahçe’deki evinde yine yıllar önceki neşeli haliyle karşıladı bizi.

 

Yazar Figen Şakacı

Figen Şakacı kitaplarında “Mekanları, ilişkileri, sayfiye yerleri, sokakları, soğuk misafir odalarını, kadife perdeleri, eğitim müfredatını, darbenin dilsizleştirdiği, zulmettiği, yok ettiği insanları” anlatıyor…

 

Körfezin silüeti değişecek

Körfezde başlayan kürek seferberliğinin başını çeken Deniz Binbaşı Çağlar Tunçay bu spor ile İzmir’in silüetini değiştirmeyi amaçlıyor.

 

 

Arkadaşım Dedem II

Arkadaşım Dedem dosyası Ağustos sayımızın çok konuşulan dosyalarından biri oldu. Bu kıymetli ilişkiyi dikensiz gül bahçesi olarak tanımlamak da doğru olmaz. Çok çekişen, inatlaşan dede torunlar da var, birbirleriyle dalga geçip eğlenenler de… Birbirlerini çok özleyip bilgisayar başında hasret giderenler de var, oynarken kızıp birbirine küsen de… Dedesini avutan torunları da unutmamalı…


Çikolatada 25. Yıl

Gusto Confiserie

Narlı kuzu budundan biralı ekmeğe, susamlı gözlemeden dut soslu yılan balığına, tahıl bulamacından garuma... Hitit döneminden kalan yazılı kaynaklardan yola çıkarak, o dönemde kullanılan ocak ve çanak çömleklerle tarifleri deneyen Ahmet Uhri, yemek kültürünün evrimini anlatıyor...

 

Annesinin Kızı
Bu ayki sohbetimizi Esin Hanımla gerçekleştirdik. Bizimle iki tarifini paylaştı; Geleneksel aile yemekleri; Zeytinyağlı Patlıcan Yemeği ve Masenitsa

 Kırtasiyelerde

K Tabelasına Dikkat!

“Fiziksel ve ruhsal sağlık için çok faydalı olan insanı birçok yönde geliştiren yazı yazma eyleminin tüm çocuklarımıza aşılanması gerekiyor.”

 

Tarihe iz bırakan
#tarih dergisi

#tarih Dergi’nin 1. yılına girdiği şu günlerde, İzmir Life Dergisi olarak #tarih Dergi’nin Yayın Yönetmeni Gürsel Göncü ile bir tarih dergisi olarak tarihe iz bırakmalarını #tarih Dergi’nin yeniden doğuşu hakkında söyleştik.

 

Yaşam Koçu İkbal Kaya

“Düşünceleriniz öyle bir enerji yayar ki, dile dökmeseniz bile aklınızdan geçmesi yeterlidir. Sizin aklınızdan geçen düşünceler çıkar, evreni dolaşır ve kendisiyle uyumlu, aynı frekansta olan ne varsa size geri getirir. Yani siz ne düşünüyorsanız o'sunuz”
 

Masal Annesi
Didem Köktaş

Didem Köktaş, yıllar içerisinde biriktirdiği masallar ile öyküleri yetişkinlere ve çocuklara anlatarak “masal anlatıcılığını” günümüzde de sürdürüyor.


 

Şehrin mütevazı kahramanları:

Semt Merkezleri

Semt merkezleri… Şehrin sorunlarına özelden genele çözüm yaratma sürecinde kısa vadede en çok fayda alınan ve sayıları gittikçe çoğalması gereken kuruluşlar… Belediyelerin semt merkezleri… İzmir’in de birçok bölgesinde yer alan semt merkezlerinden Basmane ve Saadet Mirci Semt Merkezleri’ni ziyaret ettik bu ay.
 

2. İzmir İSG Zirvesi


14-17 Ekim 2015 tarihlerinde Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde ikincisi düzenlenecek olan İzmir İş Sağlığı ve Güvenliği Zirvesi’nin (İSG) hazırlıklarına hız veren Zirve Organizasyon Komitesi, iş dünyasına, iş sağlığı ve güvenliği alanında yeni ve nitelikli bir bakış açısı sağlamak hedefiyle çalışmaya devam ediyor.

 

Çözüm Süreci
İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Zafer Yörük ile konuştuk. Ona göre çatışmalı dönemler bizi karamsarlığa sürüklememeli. 13 yıl devam eden Kuzey İrlanda barış görüşmeleri bu anlamda aydınlatıcı bir örnek. Ancak işin bir başka boyutu daha var. Çünkü Yörük’e göre muhtemelen “başkan”ın aklında Kuzey İrlanda değil, Sri Lanka modeli var.

Selda Bağcan ile yollarda, inşaatlarda, kampüslerde, denizde…
Biz İzmir Life olarak farklı bir dosya hazırlayalım dedik, hayatımda tanıdığım en sıkı Selda Bağcan tutkunu ile tanıştıracağım sizi… Ali Dönmez, makina mühendisi ve benim arkadaşım. Toprağı, denizi, tekneyi, keşfetmeyi çok seven Ali Dönmez bizim için “Olmayanı olduran” adamdır, bir de her yer de her zaman Selda Bağcan dinlemesi ile tektir. Onunla çıkılan uzun yolculuklarda kimse kaseti değiştirmeye cesaret edemezdi.
 
Doktor ve Aktivist

Zuhal Okuyan

Sıcak bir gün batımında Konak Pier’de buluşmak üzere sözleşiyorum Zuhal Okuyan’la. O’ndan önce gidip bir ön hazırlık yapıyorum. Çok geçmeden geliyor. Masaya oturur oturur oturmaz, Eski Balıkhali’ni anlatmaya başlıyor bana. “Senin yaşın yetmez, muhteşem bir yerdi burası. Eğer o karakteristik halini korusalardı, Eski Balıkhali bir numaralı turizm merkezi olurdu İzmir’in” diyor.

 

 

Sayfa tıklanma sayısı; Günlük:277, Aylık:2643, Yıllık:84575, Toplam:1057229. Sitede şu anda 5 kişi bulunmaktadır.

info@izmirlife.com.tr | tel. (232) 446 35 09 - 10 | faks (232) 483 7731

İzmir Life Dergisi T.C. yasalarına uygun olarak yayımlanmaktadır.
Dergide ve veb sitesinde yayımlanan yazı, fotoğraf ve grafiklerin her hakkı saklıdır. İzinsiz, kaynak gösterilerek dahi alıntı yapılamaz.