MART2017
MAHMUT ESKİYÖRÜK: TARIM GELECEĞİMİZ
Politika gündemimizi ve hayatımızı belirler hale gelmişken, haliyle tarımdan ya da hayvancılıktan konuşmak tali konular haline geliyor. Oysa geleceğimiz gündelik siyasi tartışmaların çok ötesinde bir ilgiyi hak ediyor. Yediğimizin içtiğimizin, sağlığımızın, yaşamımızın kaynağı toprakta, suda. Bu mesele çiftçilerin, hayvancılıkla uğraşanların, politik aktörlerin ya da sivil toplumun sınırları içine hapsedilemeyecek kadar önemli. Bu nedenle bu sayıda tarımda kooperatifleşme için uzun zamandır mücadele eden, İzmir Modeli’nin yaygınlaşmasını savunan, “İneklerin TOKİ'si” adını verdiği ortak hayvancılık işletmelerinden bahseden Tire Süt Kooperatifi Başkanı, İzmir Tarım Grubu Başkanı, HAYKOOP İzmir Bölge Birliği Başkanı Mahmut Eskiyörük ile konuştuk. Kaldı ki Tire Süt Kooperatifi, Türkiye’ye model olacak bir başarıya ulaştı. 1967’de birkaç üreticiyle kurulan ve zaman içinde 2000’den fazla ortak, günlük 300 ton süt, 38 milyon TL öz varlık, 230 milyon TL ciro ile Türkiye’nin en büyük süt kooperatifi olan bu yapılanmada Eskiyörük’ün rolü büyük. Boşuna Milli Prodüktivite Merkezi onu “Yılın İşadamı” seçmedi.
E-DERGÄ° Ä°zmir Life ÅŸimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
MART 2019 sayısında neler vardı göz atın!
SÄ°NEMALAR
AYIN MEKANLARI BLUEBELL GASTROPUB

BlueBell GastroPub: Mutfağı mükemmel bir pub İzmirli genç girişimci Pınar Yazıcı, tasarladığı “BlueBell GastroPub" İzmir Bostanlı’da açıldı. Mekan mutfağı sağlam bir Pub olarak öne çıkıyor. Menüsünde "Blue's Kitchen", "Ortaya", "Ekmek Arasında", "Salatalar" ve "Tatlılar" bölümlerinde özel lezzetler bulunan BlueBell GastroıPub'da; "Tabaklarımızdaki malzemeleri geleneksel yöntemler dışında kullanmaya devam ediyoruz. Pancarı turşu yapmak yerine, tarçın ile fırınlıyoruz" diyen şef Ercan Aydın kendine özgü ekmek ve sıcak sunumlarını misafirleriyle buluşturuyor. Blue Bell’de Barmen Can Güneli, orijinal tütsülenmiş kokteylleriyle misafirlerine keyifli sürprizler hazırlıyor. Gece 02.00'a kadar açık olan BluBell, kısa zamanda bir müdavim kitlesi yaratmış görünüyor. Bostanlı takılmak için keyifli bir mekana daha kavuştu. Ekmek arası kokoreçten Mac&Cheese'e kadar değişik lezzetler sunan me...

[Devamını Oku...]

SOİREE

Soirée; Deniz kenarında çiçek bahçesi Çoğunlukla yeme içme mekanlarının bulunduğu Konak Pier AVM'de deniz kenarında bir çiçek bahçesi olan Soirée Restoran konuklarına lezzetlerin yanı sıra huzur vaat ediyor. Soirée'nin deneyimli şefleri menüyü dünya ve Türk mutfağının lezzetleri ile donatmış. Kahvaltıdan soğuk ve sıcak başlangıçlara, salatalardan pizzalara, beyaz ve kırmızı et yemeklerinden balık çeşitlerine kadar neredeyse yok yok bu menüde... Soirée, kendisini "şehrin en iyisi" söylemiyle tanımlayarak iddiasını ortaya koyuyor. Kahvaltı 37 TL (Tek kişilik) Otlu Omlet 20 TL Sürk Mezesi 15 TL Geyik Başı Mezesi 15 TL Mütebbel 18 TL Paşa Mezesi 15 TL Soğuk Et Tabağı 70 TL Mozarella Domates Tabağı 25 TL Kırmızı Soğan Çorbası 19 TL Bouillabaise Balık Çorbası 25 TL. Karadeniz Usulü Yaprak Sarma 21 TL Keçi PeynirliGirit Salata 37 TL 5 Peynirli Pizza...

[Devamını Oku...]
SOİREE

zala balayage hair extensions balmain hair extensions clip in hair extensions uk best hair mask for fine hair how to make a ponytail wig cap hair extensions uk tresemme hair dryer boots black bridesmaids hairstyles hair extensions selena gomez hair clips 2018 vine mink brazilian hair 9a real hair wigs uk