MART2017
MAHMUT ESKİYÖRÜK: TARIM GELECEĞİMİZ
Politika gündemimizi ve hayatımızı belirler hale gelmişken, haliyle tarımdan ya da hayvancılıktan konuşmak tali konular haline geliyor. Oysa geleceğimiz gündelik siyasi tartışmaların çok ötesinde bir ilgiyi hak ediyor. Yediğimizin içtiğimizin, sağlığımızın, yaşamımızın kaynağı toprakta, suda. Bu mesele çiftçilerin, hayvancılıkla uğraşanların, politik aktörlerin ya da sivil toplumun sınırları içine hapsedilemeyecek kadar önemli. Bu nedenle bu sayıda tarımda kooperatifleşme için uzun zamandır mücadele eden, İzmir Modeli’nin yaygınlaşmasını savunan, “İneklerin TOKİ'si” adını verdiği ortak hayvancılık işletmelerinden bahseden Tire Süt Kooperatifi Başkanı, İzmir Tarım Grubu Başkanı, HAYKOOP İzmir Bölge Birliği Başkanı Mahmut Eskiyörük ile konuştuk. Kaldı ki Tire Süt Kooperatifi, Türkiye’ye model olacak bir başarıya ulaştı. 1967’de birkaç üreticiyle kurulan ve zaman içinde 2000’den fazla ortak, günlük 300 ton süt, 38 milyon TL öz varlık, 230 milyon TL ciro ile Türkiye’nin en büyük süt kooperatifi olan bu yapılanmada Eskiyörük’ün rolü büyük. Boşuna Milli Prodüktivite Merkezi onu “Yılın İşadamı” seçmedi.
E-DERGÄ° Ä°zmir Life ÅŸimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
Mayıs 2019 sayısında neler vardı göz atın!
SÄ°NEMALAR
AYIN MEKANLARI MURANO'S ALAÇATI

Murano’s Alaçatı İzmir’in İtalyanı Alaçatı’da Bayraklı’da İtalyan mutfağını meraklılarına sunan Murano’s, İtalyan esintisini Alaçatı’ya taşıdı. Adını İtalya’nın ünlü Murano Adası’ndan alan Murano's Alaçatı'nın işletmecisi Fulya Perçin Yonuk ve şef ortağı Gökçen Yıldırım, "Alaçatı'da İtalya rüzgarı esecek" diyor. Yaz sezonunu boyunca özel ürünlerle hizmet vereceklerini söyleyen Yonuk, Murano's olarak ekmeklerini kendilerinin yaptığını, zeytinyağını ise aile çiftiğinden getirerek sunduklarını, mutfaklarında yerel üretici ile çalıştıklarını belirtti. Yonuk “Kuşkonmazlı rizotto, enginarlı makarna yapıyoruz. Her bir tabakta yaratıcı dokunuşlar var, bir araya gelmeyeceği düşünülen malzemeleri bir arada kullanmayı seviyoruz” diye konuştu. SİCİLYA'DAN ALAÇATI'YA TRANSFER Yeni menü de deniz mahsüllü makarnalar, ördek ve et yemeklerinin yanında İtalya mutfağından da özel lezzetler olduğu...

[Devamını Oku...]

SOTA ALAÇATI

Sota Alaçatı Kabukları kırmaya gelin... Alaçatı’nın tek canlı kabuklu deniz ürünleri restoranı SOTA Alaçatı, yaratıcı menüsüyle deniz mahsulü sevenlerin kalbini fethediyor. Afrodizyak tepsileri, mavi yengeç, canlı ıstakoz ve istiridye, Çeşme ve Karaburun Yarımadası’nın en güzel karidesleri, kerevizli kremalı siyah midye, langusta ve karavida… Nadir bulunan lezzetleri aynı tabakta buluşturan SOTA Alaçatı, yaza özel hazırladığı set menüleriyle de dikkat çekiyor. Deniz mahsulleriyle bezenmiş menüsünü Ege yöresinden en özel mezelerle ve butik üretim yapan üreticilerden tedarik edilen şaraplarla zenginleştiren SOTA Alaçatı, haftanın 4 günü canlı müzikle misafirlerini eğlenceye doyuruyor. Her Çarşamba ve Cuma Nurzat - Esra Band, Her Perşembe ve Cumartesi ise Billur Koyuncu’nun sahne alacağı müzik programları 1 Haziran'da başlıyor. Ayrıcalıklar SOTA Alaçatı’da! İlklerin restoranı Sota ...

[Devamını Oku...]

zala balayage hair extensions balmain hair extensions clip in hair extensions uk best hair mask for fine hair how to make a ponytail wig cap hair extensions uk tresemme hair dryer boots black bridesmaids hairstyles hair extensions selena gomez hair clips 2018 vine mink brazilian hair 9a real hair wigs uk