OCAK2018
ATEŞ EVİRGEN
Herkes için su altına davet var... Ateş Evirgen Ankara 1956 doğumlu, 1979 yılı İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu 1977 Temmuz ayında Caddebostan Balıkadamlar Kulübü'nde kursiyer olarak aletli dalışa başladı. Daha sonra 1979 yılında Aktif Balıkadamlar Kulübü'nde dalış aktivitelerine devam etti. 1992 yılında Marmara Balıkadamlar Kulübü'nün kurucu üyeleri arasında yer aldı. 1982 yılında sualtı fotoğrafçılığına başladı. Birçok  sektörel, aktüel dergi, bilimsel kitap ve gazetede 300 kadar makalesi ve bugüne kadar 2 binden fazla sualtı fotoğrafı yayımlandı. 2007 yılında "Fotoğraflarla Türkiye Deniz Balıkları" 2014 yılında da "Su Altında Fotoğraf Çekmek" isimli iki kitabı yayımlandı. Birçok kuruluş ve derneğin karma sergilerine fotoğraf vermesi yanında 1992 yılında İstanbul'da 1993 yılında da Bursa'da iki kişisel sualtı fotoğrafları sergisi açtı. 1992 yılındaki sergi ülkemizdeki ilk kişisel sualtı fotoğrafları sergisidir. Sualtı fotoğrafçılığını yaymak ve daha bilinçli bir sualtı toplumu oluşmasına yardımcı olmak amacıyla hayata geçirdiği Sualtı Dünyası dergisi 111. sayıdan itibaren e-dergi yayın hayatını sürdürüyor. Ülkemizin sualtı duayenlerinden Ateş Evirgen'i sizlere kısa başlıklarla tanıttık. Şimdi kendisi ile yaptığımız keyifli bir sohbete başlıyoruz işte sorular ve cevaplar...
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
HAZİRAN 2017 sayısında neler vardı göz atın!
SİNEMALAR
AYIN MEKANLARI DOYURAN KEBAP

Kemeraltı'nda tarihi Ali Paşa Meydanı'nda şadırvanın yanında uzun yıllardır önünden geçtiğimiz bir kebapçı Doyuran Kebap. Görünüşü tam anlamıyla mütevazı bir Kemeraltı kebapçısı ama lezzetlerinin hakkını vermek lazım; çünkü lezzetler pek mütevazı değil... Menüsünde ağırlıklı olarak Manisa Kebap ve döner bulunan mekanın önemli miktarda müdavimi bulunuyor. Manisa kebap yemek isteyenlerin komşu ile gitmelerine hiç gerek yok. Manisa kebabının o kendine has lezzetini Doyuran Kebap'ta bulacaksınız. Manisa Kebap porsiyonları herkesin bildiği gibi küçük olur. Bizim tavsiyemiz 1,5 porsiyon ile başlayın sonrasında ilave isteyebilirsiniz. Mekan dönerde de iddialı... Ve kebapların yanında mutlaka kendilerinin özel yaptığı ayranı denemeyi unutmayın... Döner ve köftelerin porsiyonu 18 TL. Mevcutların biraz üstünde olsa da Doyuran'ın müdavimi olacağınızdan eminiz. Doyuran Kebap 866 S...

[Devamını Oku...]

CIZBIZ KÖFTE

Cızbız köfte Alsancak’ta köfte nerede yenir? Biz bu soruya, 1974’ten beri köfte konusunda bir usta olmuş Hüseyin Serter’in Alsancak’taki mekânı olarak yanıt veririz. Odun ateşinde köfte, tavuk ve ciğerdeki lezzete özel yaptıkları mezeler eşlik ediyor. Hüseyin Serter, Kemeraltı’nda odun ateşinde köfte yaparak başlamış işe. 6-7 yıl sonra, 2002’de şimdiki yerlerine geçmişler. Eti yıllardır aynı kasaptan, yağı Özbek’ten alıyorlar. Aldıkları yerler konusunda çok hassaslar. Hüseyin Bey, şimdi oğlu Serdar Serter birlikte işi yürütüyor. Yani nesilden nesle aktarılan bir aile geleneği söz konusu. Mekanın müdavimi çok. İzmir’in dört bir yanından, hatta şehir dışından gelenlerin olduğunu söylüyor Hüseyin Bey. Zaten siz de gidince tam müdavimlik bir mekan olduğunu anlıyorsunuz. Normalde 21.00’e kadar, yazları ise 22.00’ye kadar açık olan Cızbız Köfte ile ilgili son söylememiz gereken taklitler...

[Devamını Oku...]