MAYIS2019
KOOPERATİF DEVRİMİ
Gazi'nin Kooperatif Devrimi Cumhuriyetin tarım devrimcilerini ve bu konuda düşüncelerimizi 2019 yılı boyunca anlatmaya devam edeceğiz. Bu sayıda daha sonra sizlere anlatacağımız başarı hikayeleri öncesinde bir temel bilgi oluşturması açısından Mustafa Kemal Atatürk’ün kooperatifleşme üzerine gösterdiği çabaları anlatmak istiyorum. Ülkemizde kurulan ilk kooperatifler bir bakıma tarımsal amaca hizmet eden kredi kooperatifleriydi. Devlete ait toprakların imece usulü ile ekilmesi tarımdan elde edilen ürünlerin Köy İhtiyar Kurullarının yönetimindeki sandıklara verilmesi ve bu yöntemle köylülerin kredi ihtiyaçlarının karşılanması sağlanıyordu. Osmanlı Devrimcisi Mithat Paşa’nın başlattığı bu oluşumlar bugünkü Tarım Kredi Kooperatiflerinin temelini teşkil etmektedir. Ancak ülkemizdeki kooperatifçilik hareketi, disiplinli ve mevzuata göre gelişmesini ancak Cumhuriyet döneminde tamamlayabilmiştir. Cumhuriyetin kurulmasıyla beraber ülkenin sosyo-ekonomik yapısında önemli rol oynayan ve halkın yaklaşık yüzde 85’inin geçimini sağladığı tarım sektöründe verimliliği artırabilmek ve üreticiyi yoksulluktan kurtarabilmek için kooperatifçiliğe büyük önem verildi... Devlet, kooperatif hareketinin gelişmesi için gerekli düzenlemeleri Cumhuriyet’in ilk yıllarında yapmaya başladı.
E-DERGÄ° Ä°zmir Life ÅŸimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
Mayıs 2019 sayısında neler vardı göz atın!
SÄ°NEMALAR
AYIN MEKANLARI MURANO'S ALAÇATI

Murano’s Alaçatı İzmir’in İtalyanı Alaçatı’da Bayraklı’da İtalyan mutfağını meraklılarına sunan Murano’s, İtalyan esintisini Alaçatı’ya taşıdı. Adını İtalya’nın ünlü Murano Adası’ndan alan Murano's Alaçatı'nın işletmecisi Fulya Perçin Yonuk ve şef ortağı Gökçen Yıldırım, "Alaçatı'da İtalya rüzgarı esecek" diyor. Yaz sezonunu boyunca özel ürünlerle hizmet vereceklerini söyleyen Yonuk, Murano's olarak ekmeklerini kendilerinin yaptığını, zeytinyağını ise aile çiftiğinden getirerek sunduklarını, mutfaklarında yerel üretici ile çalıştıklarını belirtti. Yonuk “Kuşkonmazlı rizotto, enginarlı makarna yapıyoruz. Her bir tabakta yaratıcı dokunuşlar var, bir araya gelmeyeceği düşünülen malzemeleri bir arada kullanmayı seviyoruz” diye konuştu. SİCİLYA'DAN ALAÇATI'YA TRANSFER Yeni menü de deniz mahsüllü makarnalar, ördek ve et yemeklerinin yanında İtalya mutfağından da özel lezzetler olduğu...

[Devamını Oku...]

SOTA ALAÇATI

Sota Alaçatı Kabukları kırmaya gelin... Alaçatı’nın tek canlı kabuklu deniz ürünleri restoranı SOTA Alaçatı, yaratıcı menüsüyle deniz mahsulü sevenlerin kalbini fethediyor. Afrodizyak tepsileri, mavi yengeç, canlı ıstakoz ve istiridye, Çeşme ve Karaburun Yarımadası’nın en güzel karidesleri, kerevizli kremalı siyah midye, langusta ve karavida… Nadir bulunan lezzetleri aynı tabakta buluşturan SOTA Alaçatı, yaza özel hazırladığı set menüleriyle de dikkat çekiyor. Deniz mahsulleriyle bezenmiş menüsünü Ege yöresinden en özel mezelerle ve butik üretim yapan üreticilerden tedarik edilen şaraplarla zenginleştiren SOTA Alaçatı, haftanın 4 günü canlı müzikle misafirlerini eğlenceye doyuruyor. Her Çarşamba ve Cuma Nurzat - Esra Band, Her Perşembe ve Cumartesi ise Billur Koyuncu’nun sahne alacağı müzik programları 1 Haziran'da başlıyor. Ayrıcalıklar SOTA Alaçatı’da! İlklerin restoranı Sota ...

[Devamını Oku...]

zala balayage hair extensions balmain hair extensions clip in hair extensions uk best hair mask for fine hair how to make a ponytail wig cap hair extensions uk tresemme hair dryer boots black bridesmaids hairstyles hair extensions selena gomez hair clips 2018 vine mink brazilian hair 9a real hair wigs uk