SUBAT2021
YABİSAK DERNEĞİ
İzmirliler, yazılım ve bilişimde kümelenme merkezi olmak için dernek kurdu İzmir’in son yıllarda inovasyon, girişimcilik, Ar-Ge ve endüstri 4.0 alanlarında kaydettiği başarıyı, yeni bir birliktelik yapısı ile güçlendirerek, kenti yazılım ve bilişim sektöründen yerli ve yabancı firmaların kümelendiği bir merkez haline getirmeyi hedefleyen Yazılım ve Bilişim Sanayicileri Kümelenme Derneği (YABİSAK)’nin kuruluş çalışmaları tamamlandı. ESBAŞ CEO’su Dr. Faruk Güler’in başlattığı girişimlerle kurulan YABİSAK’ın, İzmir Büyükşehir Belediyesi, üniversiteler, oda ve birlikler, sivil toplum kuruluşları ile sektörün liderlerinden oluşan 22 kurucu üyesi bulunuyor. Resmi olarak 4 Ocak 2021 tarihinde kurulan YABİSAK’ın kurucu üyeleri, 25 Ocak tarihinde Zoom üzerinden bir araya gelerek ilk toplantılarını gerçekleştirdi. Toplantıda Dernek üyelerine bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Dr. Faruk Güler, İzmir Fuar Alanı Kulesi’nde zemin katta bir ofis tuttuklarını duyurdu. Çalışmalara hızla başlamak istediklerini ifade eden Güler, “Komiteler kurarak, tüm üyelerimizle birlikte hızla yol almak istiyoruz. Stratejik Planlama Komitesi’nden başlamak üzere, Eğitim ve İstihdam Politikaları Komitesi, Hukuk Komitesi, Finansmana Erişim Teşvik ve Destekler Komitesi, Uusal ve Uluslararası İşbirliklerinin Geliştirilmesi Komitesi ve Yeni Üye Kazandırma Komitesi’ni kurarak çalışmalarımızı hızlandıracağız” diye konuştu. İzmir’in inovasyon, girişimcilik, Ar-Ge ve endüstri 4.0 alanlarında kaydettiği başarılar sayesinde, kentte yüksek katma değerli ürünler üreten güçlü bir potansiyelin oluştuğunu belirten Dr. Faruk Güler, şunları söyledi: “Bilişim teknolojisi ve yazılım üreten işletmelerin üretici kapsamına alınmasıyla birlikte, sektör firmaları son yıllarda İzmir’in teknoparklarını, serbest bölgelerini ve şehrimizi yatırımda yeni bir alternatif olarak değerlendirmektedir. İzmir’in potansiyelini değerlendirmek, yazılım ve bilişim sektörünün daha da gelişmesini sağlamak amacıyla sektörel bir derneğin kurulması için, sektörde konusunda uzman kişilerle görüşmeler gerçekleştirdik. YABİSAK İzmir’de arkasına ciddi bir destek alarak kurulmuş oldu” diye konuştu.
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
Eylül/Ekim 2025 sayısında neler vardı göz atın!
AYIN MEKANLARI GÜL KEBAP

İşte istisna mekânlardan biridir Gül Kebap... Kuruluş tarihi 1949. Gül Kebap’ın özelliği sadece “iyi köfte” yapıyor olması değil. Gül Kebap yetmiş altı yıldır aynı yerde ve dördüncü kuşağın yönetiminde. “Sefer tası” misali üç katlı daracık mekânında müdavimlerinin vazgeçemediği adres. Hayranlık uyandıracak bir çaba değil midir bu? İşini, kalitesini koruyarak yapan tam bir aile işletmesi… Kurucu Mehmet Ali Gülgeze, Girit’in üçüncü büyük şehri Resmo’dan İzmir’e göçle gelmiş. Çanakkale’de savaşmış. Bayrağı, ikinci kuşak oğulları Mustafa ve Muhsin Gülgeze devralmış… Ardından torun Hüsnü Gülgeze. Ve bugün dördüncü kuşak Hüsnü’nün oğlu Burak Muhsin işin başında. “Bir Kemeraltı klasiği” olarak Gül Kebap, esnaf lokantası köfteciliğini ilk günden bugüne değişmeyen formül ve sunum geleneğiyle tavizsiz sürdürüyor.

FİLİBELİ HAN

Filibeli Han Eski İzmirlilerin hatıralarındaki Şükran Oteli, özenli bir yenileme süreci sonrasında sahiplerinin soyadını alan "Filibeli Han" Kemeraltı Çarşısı'nın yeni cazibe merkezi olarak hizmete açıldı. Günümüz ihtiyaçlarına uygun yiyecek içecek mekanlarının yer aldığı Filibeli Han'ın üst katı da keşke çeşitli el sanatları üretiminin yapıldığı atölyelere açılsa... Bizim dikkatimizden kaçmış olabilir ama binanın kısa bir tarihinin yabancı dilleri de kapsayacak şekilde bir köşede yer alması çok doğru olurdu diye düşünüyoruz.

BOŞNAKYA

Boşnakya Filibeli Han'ın yan sokağa açılan çıkışında sevimli olduğu kadar lezzetli ürünler sunan "Boşnakya" isimli bir mekan var. Kıymalı Boşnak böreği, peynirli, patatesli ve patlıcanlı börekler, yaprak sarma ve haşhaşlı börek gibi lezzetlerin ağız sulandırdığı mekanda demli bir çay veya reyhan şerbeti yanında poğaçalar ve harika tatlılar deneyebilirsiniz.Antakya'nın çıtır kabak ve kömbesi, bougatsa Selanik tatlısı, medovik Rus pastası, triliçe tatlıları sizi bekliyor. Cuma günleri menüye mantı da ekleniyor. Boşnakya'ya uğramayı ihmal etmeyin.