NISAN2021
MUTFAK ATÖLYELERİ
Gıda Dostu Mutfak Atölyeleri
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile Tarım ve Orman Bakanlığınca gıda kaybı ve israfı hakkında kamuoyunun farkındalığını arttırmak, gıda tedarik zincirindeki tüm katılımcıları harekete geçirmek için 2020 yılında “Gıdanı Koru” ulusal kampanyasını başlatıldı. Konak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nce “Gıdanı Koru” ulusal kampanyasına katkı sağlamak, yemek pratiklerini geliştirmesi ve yerel/yöresel tariflerin sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla 2021 yılı boyunca sürecek “Gıda Dostu Mutfak Atölye”leri projesi hayata geçirildi. Atölyelerin ilki “Dünya Bakliyat Günü”nde gerçekleştirildi. MasterChef yarışmacılarından eğitmen şef Rıfat Yurttaş’ın anlatımı ile ev hanımlarınca atölyede geleneksel yemeklerimizden ”Keşkek” pişirildi. İkincisinde ise “Coğrafi İşaretli İzmir Boyozu” ve “İzmir Bomba Tatlısı” yapılarak yöresel ürünler ön plana çıkarılmaya devam edildi. Akabinde İlçe Müdürlüğü teknik personelince Tarım ve Orman Bakanlığı'nca önemli ve ülke ekonomisine etkisi tartışılmaz olan herkes tarafından benimsenmesi gereken gıda israfının tüketici boyutunda önlenmesi, güvenilir gıda, gıda etiket okur/yazarlığı, son tüketim/tavsiye edilen tüketim tarihi farklılığı, gıdaların muhafaza koşullarında dikkat edilecek hususlar, organik ürün, akıllı alışveriş, evde organik gübre yapımı konularında farkındalığı artırmak için eğitim verildi.