OCAK2018
ATAM MEYHANE
Alsancak’a geçtiğimiz günlerde ATAM adıyla sımsıcak bir meyhane-restoran açıldı. Levanten evi dediğimiz 3 katlı tarihi bir cumbalı bina burası. Restore edilmesi ve su mavisi masalarla, duvardaki Atatürk fotoğraflarıyla, taş duvarlarıyla harika bir mekân haline gelmiş. Atam’ı anlatırken her şeyden önce işletme zihniyetlerinden bahsetmek gerekir sanıyorum. Burada artık pek çok mekanda yerleşmiş “müşteri” algısı yok. Biz dahil, mekandan içeriye giren herkese misafir gözüyle bakıyor, insanları evlerinde misafir ediyormuşçasına özveriyle hizmet ediyorlar ve pek çok ikramda bulunuyorlar. Unutmadan, bir restorandan bahsediyoruz, mutfağını atlamak olmaz. Burası aslında bir et restoranı olmakla birlikte deniz ürünlerinin de tazesini ve lezzetlisini yiyebileceğiniz bir yer. Biz Marina Edilmiş Atam Lokum adlı mekânın spesiyalini deneme fırsatı bulduk, bunun yanında gittiğinizde kavurmayı da denemeden geçmeyin diyoruz. Ara sıcak olarak ise Tereyağlı Sarmısaklı Karides tek kelimeyle harikaydı. Mekanda kullanılan tüm ürünler yerinden temin ediliyor, örneğin Paçanga Böreği yapılacaksa pastırması Kayseri’den getirtiliyor. Mezelerden ise Şımarık, Köroğlu ve Babaganoş farklı bir tat olarak müşterilere sunuluyor. Alkollü ve alkolsüz içeceklerle ürün yelpazesi de oldukça geniş. Lig TV’nin dışında, Pazar ve pazartesi günlerinin dışında haftanın 5 günü canlı fasıl var Atam’da… Eh, kah hüzünlü şarkılarla hüznünüze kah neşeli havalarla neşenize ortak olan bu mekanı görmek ve vaad ettiği lezzetleri tatmak artık size kalıyor… Meze Çeşitleri: 10 lira Kavurma: 35 lira Marine Atam Lokum: 35 lira İçki 70 cl: 150 lira Atam Meyhane Restoran Kıbrıs Şehitleri Caddesi, 1448 Cumbalı Sokak 31, Alsancak, 35220 Konak/İzmir Telefon 507.605 9217
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
HAZİRAN 2017 sayısında neler vardı göz atın!
SİNEMALAR
AYIN MEKANLARI DOYURAN KEBAP

Kemeraltı'nda tarihi Ali Paşa Meydanı'nda şadırvanın yanında uzun yıllardır önünden geçtiğimiz bir kebapçı Doyuran Kebap. Görünüşü tam anlamıyla mütevazı bir Kemeraltı kebapçısı ama lezzetlerinin hakkını vermek lazım; çünkü lezzetler pek mütevazı değil... Menüsünde ağırlıklı olarak Manisa Kebap ve döner bulunan mekanın önemli miktarda müdavimi bulunuyor. Manisa kebap yemek isteyenlerin komşu ile gitmelerine hiç gerek yok. Manisa kebabının o kendine has lezzetini Doyuran Kebap'ta bulacaksınız. Manisa Kebap porsiyonları herkesin bildiği gibi küçük olur. Bizim tavsiyemiz 1,5 porsiyon ile başlayın sonrasında ilave isteyebilirsiniz. Mekan dönerde de iddialı... Ve kebapların yanında mutlaka kendilerinin özel yaptığı ayranı denemeyi unutmayın... Döner ve köftelerin porsiyonu 18 TL. Mevcutların biraz üstünde olsa da Doyuran'ın müdavimi olacağınızdan eminiz. Doyuran Kebap 866 S...

[Devamını Oku...]

CIZBIZ KÖFTE

Cızbız köfte Alsancak’ta köfte nerede yenir? Biz bu soruya, 1974’ten beri köfte konusunda bir usta olmuş Hüseyin Serter’in Alsancak’taki mekânı olarak yanıt veririz. Odun ateşinde köfte, tavuk ve ciğerdeki lezzete özel yaptıkları mezeler eşlik ediyor. Hüseyin Serter, Kemeraltı’nda odun ateşinde köfte yaparak başlamış işe. 6-7 yıl sonra, 2002’de şimdiki yerlerine geçmişler. Eti yıllardır aynı kasaptan, yağı Özbek’ten alıyorlar. Aldıkları yerler konusunda çok hassaslar. Hüseyin Bey, şimdi oğlu Serdar Serter birlikte işi yürütüyor. Yani nesilden nesle aktarılan bir aile geleneği söz konusu. Mekanın müdavimi çok. İzmir’in dört bir yanından, hatta şehir dışından gelenlerin olduğunu söylüyor Hüseyin Bey. Zaten siz de gidince tam müdavimlik bir mekan olduğunu anlıyorsunuz. Normalde 21.00’e kadar, yazları ise 22.00’ye kadar açık olan Cızbız Köfte ile ilgili son söylememiz gereken taklitler...

[Devamını Oku...]