OCAK2018
ATAM MEYHANE
Alsancak’a geçtiğimiz günlerde ATAM adıyla sımsıcak bir meyhane-restoran açıldı. Levanten evi dediğimiz 3 katlı tarihi bir cumbalı bina burası. Restore edilmesi ve su mavisi masalarla, duvardaki Atatürk fotoğraflarıyla, taş duvarlarıyla harika bir mekân haline gelmiş. Atam’ı anlatırken her şeyden önce işletme zihniyetlerinden bahsetmek gerekir sanıyorum. Burada artık pek çok mekanda yerleşmiş “müşteri” algısı yok. Biz dahil, mekandan içeriye giren herkese misafir gözüyle bakıyor, insanları evlerinde misafir ediyormuşçasına özveriyle hizmet ediyorlar ve pek çok ikramda bulunuyorlar. Unutmadan, bir restorandan bahsediyoruz, mutfağını atlamak olmaz. Burası aslında bir et restoranı olmakla birlikte deniz ürünlerinin de tazesini ve lezzetlisini yiyebileceğiniz bir yer. Biz Marina Edilmiş Atam Lokum adlı mekânın spesiyalini deneme fırsatı bulduk, bunun yanında gittiğinizde kavurmayı da denemeden geçmeyin diyoruz. Ara sıcak olarak ise Tereyağlı Sarmısaklı Karides tek kelimeyle harikaydı. Mekanda kullanılan tüm ürünler yerinden temin ediliyor, örneğin Paçanga Böreği yapılacaksa pastırması Kayseri’den getirtiliyor. Mezelerden ise Şımarık, Köroğlu ve Babaganoş farklı bir tat olarak müşterilere sunuluyor. Alkollü ve alkolsüz içeceklerle ürün yelpazesi de oldukça geniş. Lig TV’nin dışında, Pazar ve pazartesi günlerinin dışında haftanın 5 günü canlı fasıl var Atam’da… Eh, kah hüzünlü şarkılarla hüznünüze kah neşeli havalarla neşenize ortak olan bu mekanı görmek ve vaad ettiği lezzetleri tatmak artık size kalıyor… Meze Çeşitleri: 10 lira Kavurma: 35 lira Marine Atam Lokum: 35 lira İçki 70 cl: 150 lira Atam Meyhane Restoran Kıbrıs Şehitleri Caddesi, 1448 Cumbalı Sokak 31, Alsancak, 35220 Konak/İzmir Telefon 507.605 9217