MAYIS2019
Côté Cour Alaçatı
Côté Cour Alaçatı Antrikotun gizli sosu Alaçatı'da Pazarlama ve iletişim geçmişi bulunan İsviçreli Christelle Önortaç ve dış ticaret sektöründen gelen Arda Önortaç yemeğe duydukları tutkuyu profesyonel bir işe dönüştürerek Coté Cour ile Alaçatı’ya yeni bir soluk getiriyor. Coté Cour’un Fransız ve İsviçre mutfağından beslenen menüsü, Cafe de Paris soslu antrikot ve oldukça nadir bulunan kuzu göbeği mantarı soslu bonfile ile fark yaratıyor. Alışılmışın dışında iki özel ana yemekte uzmanlaşan restoran Alaçatı’da fine dining anlamında yeni bir konsepte imza atıyor. Menüsünde mevsimsel değişikliklere de yer verecek olan Coté Cour, sezon lezzetlerini en iyi haliyle misafirlerine servis etmeyi hedefliyor. Misafirlerini Prosecco ikramıyla karşılayan Cote Cour'un farklı tatları bir araya getiren kokteylleri, soğuk ve sıcak aperatifleri bu sene Alaçatı’nın vazgeçilmezleri arasına girmeye aday. Aynı zamanda içerisinde Karamel Flan, Çikolata Mus ve Panna Cotta gibi göz alıcı lezzetlerin bulunduğu tatlı menüsü orjinal İsviçre tarifleri ve haftalık İsviçre’den gelen malzemeler ile hazırlanıyor. Cote Cour sunduğu lezzetin yanı sıra, atmosferiyle de insanları kendine kaptırıyor. Tarihi dokusu korunarak FD Architecture tarafından restore edilen ve iç mimarisi yapılan eski bir Rum evi Coté Cour’da; detaylar ise Rue 1387 mağazasından sağlanan sayısız antika parçayla tamamlanarak ferah ve şık atmosferiyle günün her anını keyife dönüştürüyor. 29 Mart 2019 tarihinde aralarında Bernard ve Funda Arkas’ın da bulunduğu 45 kişilik bir davetle kapılarını açan Coté Cour hayata farklı bir lezzet katmak isteyen herkesi bekliyor. Côté Cour Alaçatı 11000/1 sokak no:1 Alacatı Telefon 535 345 03 04
E-DERGÄ° Ä°zmir Life ÅŸimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
Mayıs 2019 sayısında neler vardı göz atın!
SÄ°NEMALAR
AYIN MEKANLARI MURANO'S ALAÇATI

Murano’s Alaçatı İzmir’in İtalyanı Alaçatı’da Bayraklı’da İtalyan mutfağını meraklılarına sunan Murano’s, İtalyan esintisini Alaçatı’ya taşıdı. Adını İtalya’nın ünlü Murano Adası’ndan alan Murano's Alaçatı'nın işletmecisi Fulya Perçin Yonuk ve şef ortağı Gökçen Yıldırım, "Alaçatı'da İtalya rüzgarı esecek" diyor. Yaz sezonunu boyunca özel ürünlerle hizmet vereceklerini söyleyen Yonuk, Murano's olarak ekmeklerini kendilerinin yaptığını, zeytinyağını ise aile çiftiğinden getirerek sunduklarını, mutfaklarında yerel üretici ile çalıştıklarını belirtti. Yonuk “Kuşkonmazlı rizotto, enginarlı makarna yapıyoruz. Her bir tabakta yaratıcı dokunuşlar var, bir araya gelmeyeceği düşünülen malzemeleri bir arada kullanmayı seviyoruz” diye konuştu. SİCİLYA'DAN ALAÇATI'YA TRANSFER Yeni menü de deniz mahsüllü makarnalar, ördek ve et yemeklerinin yanında İtalya mutfağından da özel lezzetler olduğu...

[Devamını Oku...]

SOTA ALAÇATI

Sota Alaçatı Kabukları kırmaya gelin... Alaçatı’nın tek canlı kabuklu deniz ürünleri restoranı SOTA Alaçatı, yaratıcı menüsüyle deniz mahsulü sevenlerin kalbini fethediyor. Afrodizyak tepsileri, mavi yengeç, canlı ıstakoz ve istiridye, Çeşme ve Karaburun Yarımadası’nın en güzel karidesleri, kerevizli kremalı siyah midye, langusta ve karavida… Nadir bulunan lezzetleri aynı tabakta buluşturan SOTA Alaçatı, yaza özel hazırladığı set menüleriyle de dikkat çekiyor. Deniz mahsulleriyle bezenmiş menüsünü Ege yöresinden en özel mezelerle ve butik üretim yapan üreticilerden tedarik edilen şaraplarla zenginleştiren SOTA Alaçatı, haftanın 4 günü canlı müzikle misafirlerini eğlenceye doyuruyor. Her Çarşamba ve Cuma Nurzat - Esra Band, Her Perşembe ve Cumartesi ise Billur Koyuncu’nun sahne alacağı müzik programları 1 Haziran'da başlıyor. Ayrıcalıklar SOTA Alaçatı’da! İlklerin restoranı Sota ...

[Devamını Oku...]

zala balayage hair extensions balmain hair extensions clip in hair extensions uk best hair mask for fine hair how to make a ponytail wig cap hair extensions uk tresemme hair dryer boots black bridesmaids hairstyles hair extensions selena gomez hair clips 2018 vine mink brazilian hair 9a real hair wigs uk