AGUSTOS2019
ÇETİMEK TÜRKBÜKÜ
Çetimek Türkbükü Deniz ürünleri şöleni Bodrum Türkbükü'nde onca şamata, gürültü patırtı arasında sakin bir vaha olarak ortaya çıkıyor Çetimek... Önlerinden kulaklarınızı tıkayarak geçtiğiniz bangır bangır mekanları geçip sahilde sağa dönüp balıkçı barınağına doğru yönlendiğinizde yaklaşık 100 metre sonra çok derinden Zeki Müren'in billur gibi sesini duyacaksınız. Gecenin içinde parlayan kocaman ağaçların üstünü örttüğü bir avlu, deniz kıyısına kurulmuş masalar ve sohbet eden, keyifli insanlar göreceksiniz. Çetimek'e hoş geldiniz. Hadi gelin mezelere bakalım davetinin yapıldığı, "Şu da var, bu da var" gibi ısrarlı sunumların olmadığı, seçmekte özgür olduğunuz bir mekan... Bodrum Türkbükü'nde böylesini bulmak inanın çok zor. Sanki 70'lere geri dönüyoruz. Hani sahil kasabalarında düğün yapılan restoranlar vardı. Çetimek'i onlara benzetiyoruz. Sandalyelerin birleştirilip, üzerinde uyutulan bir çocuk gördüğümüzde de bu nostaljik resim tamamlanıyor. Gelelim mezelere hepsinin lezzeti fevkaladenin fevkinde desek inanır mısınız? Biz o gece 8-10 çeşit meze, ızgara kalamar ve tereyağında karides eşliğinde demlendik. Sohbeti bol geceden; yediklerimizden ve servisimizin tam zamanında, mesafeli bir samimiyet içinde yapılmasından büyük bir keyif aldık. Üstelik çok ama çok uygun bir hesap ödedik. Çetimek Türkbükü Göltürkbükü Mahallesi, Liman Cad. No:57 Telefon 252 377 6353
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
Eylül/Ekim 2025 sayısında neler vardı göz atın!
AYIN MEKANLARI GÜL KEBAP

İşte istisna mekânlardan biridir Gül Kebap... Kuruluş tarihi 1949. Gül Kebap’ın özelliği sadece “iyi köfte” yapıyor olması değil. Gül Kebap yetmiş altı yıldır aynı yerde ve dördüncü kuşağın yönetiminde. “Sefer tası” misali üç katlı daracık mekânında müdavimlerinin vazgeçemediği adres. Hayranlık uyandıracak bir çaba değil midir bu? İşini, kalitesini koruyarak yapan tam bir aile işletmesi… Kurucu Mehmet Ali Gülgeze, Girit’in üçüncü büyük şehri Resmo’dan İzmir’e göçle gelmiş. Çanakkale’de savaşmış. Bayrağı, ikinci kuşak oğulları Mustafa ve Muhsin Gülgeze devralmış… Ardından torun Hüsnü Gülgeze. Ve bugün dördüncü kuşak Hüsnü’nün oğlu Burak Muhsin işin başında. “Bir Kemeraltı klasiği” olarak Gül Kebap, esnaf lokantası köfteciliğini ilk günden bugüne değişmeyen formül ve sunum geleneğiyle tavizsiz sürdürüyor.

FİLİBELİ HAN

Filibeli Han Eski İzmirlilerin hatıralarındaki Şükran Oteli, özenli bir yenileme süreci sonrasında sahiplerinin soyadını alan "Filibeli Han" Kemeraltı Çarşısı'nın yeni cazibe merkezi olarak hizmete açıldı. Günümüz ihtiyaçlarına uygun yiyecek içecek mekanlarının yer aldığı Filibeli Han'ın üst katı da keşke çeşitli el sanatları üretiminin yapıldığı atölyelere açılsa... Bizim dikkatimizden kaçmış olabilir ama binanın kısa bir tarihinin yabancı dilleri de kapsayacak şekilde bir köşede yer alması çok doğru olurdu diye düşünüyoruz.

BOŞNAKYA

Boşnakya Filibeli Han'ın yan sokağa açılan çıkışında sevimli olduğu kadar lezzetli ürünler sunan "Boşnakya" isimli bir mekan var. Kıymalı Boşnak böreği, peynirli, patatesli ve patlıcanlı börekler, yaprak sarma ve haşhaşlı börek gibi lezzetlerin ağız sulandırdığı mekanda demli bir çay veya reyhan şerbeti yanında poğaçalar ve harika tatlılar deneyebilirsiniz.Antakya'nın çıtır kabak ve kömbesi, bougatsa Selanik tatlısı, medovik Rus pastası, triliçe tatlıları sizi bekliyor. Cuma günleri menüye mantı da ekleniyor. Boşnakya'ya uğramayı ihmal etmeyin.