NISAN2016
Hayyam Ocakbaşı
Bayraklı’da gökdelenler, yeni iş merkezleri yükseldikçe, bu bölgedeki yeme içme kültürü de aynı oranda hızla gelişiyor. Meyhane konsepti ile Hayyam Ocakbaşı da 4 ay önce kapılarını bu bölgede açmış. Birbirinden lezzetli 25 çeşit mezesi, şaşlık, lokum gibi kuzu eti spesialleri, tereyağlı incik, hünkar beğendi gibi ara sıcakları ile fark yaratan bir mekan olmuş Hayyam. Kendi mezeleri Hayyam, tulum peyniri, paprika soslu acı tatlı meze Cunda, kızartma biber, süzme yoğurdu acılı meze Borani mezelerde ön plana çıkan ürünler. Şaşlık ise bir kuzudan sadece iki porsiyon çıkan çok değerli bir et. Ana yemek sınıfındaki bu et de müşterilerin favorisi konumunda. Sıralı servis denen, her üründen bir tek tabağa servis usulünün tercih edildiği mekanın, haftanın yedi günü, sabah 10 ile gece 02 arası kapıları açık. İş merkezi konumundan dolayı öğle yemeği servisi de olan Hayyam Ocakbaşı, lezzetli yemekler mezeler eşliğinde güzel bir akşam geçirmek isteyenlerin mutlaka denemesi gereken bir nezih ocakbaşı… Mezeler 8 TL Ara sıcaklar 15 TL Şaşlık 30 TL Lokum 30 TL Adana 18 TL Hayyam Ocakbaşı Mansuroğlu, 286/6. Sokak 5 A-1, Bayraklı İzmir Telefon: 232 486 1286
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
Eylül/Ekim 2025 sayısında neler vardı göz atın!
AYIN MEKANLARI GÜL KEBAP

İşte istisna mekânlardan biridir Gül Kebap... Kuruluş tarihi 1949. Gül Kebap’ın özelliği sadece “iyi köfte” yapıyor olması değil. Gül Kebap yetmiş altı yıldır aynı yerde ve dördüncü kuşağın yönetiminde. “Sefer tası” misali üç katlı daracık mekânında müdavimlerinin vazgeçemediği adres. Hayranlık uyandıracak bir çaba değil midir bu? İşini, kalitesini koruyarak yapan tam bir aile işletmesi… Kurucu Mehmet Ali Gülgeze, Girit’in üçüncü büyük şehri Resmo’dan İzmir’e göçle gelmiş. Çanakkale’de savaşmış. Bayrağı, ikinci kuşak oğulları Mustafa ve Muhsin Gülgeze devralmış… Ardından torun Hüsnü Gülgeze. Ve bugün dördüncü kuşak Hüsnü’nün oğlu Burak Muhsin işin başında. “Bir Kemeraltı klasiği” olarak Gül Kebap, esnaf lokantası köfteciliğini ilk günden bugüne değişmeyen formül ve sunum geleneğiyle tavizsiz sürdürüyor.

FİLİBELİ HAN

Filibeli Han Eski İzmirlilerin hatıralarındaki Şükran Oteli, özenli bir yenileme süreci sonrasında sahiplerinin soyadını alan "Filibeli Han" Kemeraltı Çarşısı'nın yeni cazibe merkezi olarak hizmete açıldı. Günümüz ihtiyaçlarına uygun yiyecek içecek mekanlarının yer aldığı Filibeli Han'ın üst katı da keşke çeşitli el sanatları üretiminin yapıldığı atölyelere açılsa... Bizim dikkatimizden kaçmış olabilir ama binanın kısa bir tarihinin yabancı dilleri de kapsayacak şekilde bir köşede yer alması çok doğru olurdu diye düşünüyoruz.

BOŞNAKYA

Boşnakya Filibeli Han'ın yan sokağa açılan çıkışında sevimli olduğu kadar lezzetli ürünler sunan "Boşnakya" isimli bir mekan var. Kıymalı Boşnak böreği, peynirli, patatesli ve patlıcanlı börekler, yaprak sarma ve haşhaşlı börek gibi lezzetlerin ağız sulandırdığı mekanda demli bir çay veya reyhan şerbeti yanında poğaçalar ve harika tatlılar deneyebilirsiniz.Antakya'nın çıtır kabak ve kömbesi, bougatsa Selanik tatlısı, medovik Rus pastası, triliçe tatlıları sizi bekliyor. Cuma günleri menüye mantı da ekleniyor. Boşnakya'ya uğramayı ihmal etmeyin.