NISAN2016
Hayyam Ocakbaşı
Bayraklı’da gökdelenler, yeni iş merkezleri yükseldikçe, bu bölgedeki yeme içme kültürü de aynı oranda hızla gelişiyor. Meyhane konsepti ile Hayyam Ocakbaşı da 4 ay önce kapılarını bu bölgede açmış. Birbirinden lezzetli 25 çeşit mezesi, şaşlık, lokum gibi kuzu eti spesialleri, tereyağlı incik, hünkar beğendi gibi ara sıcakları ile fark yaratan bir mekan olmuş Hayyam. Kendi mezeleri Hayyam, tulum peyniri, paprika soslu acı tatlı meze Cunda, kızartma biber, süzme yoğurdu acılı meze Borani mezelerde ön plana çıkan ürünler. Şaşlık ise bir kuzudan sadece iki porsiyon çıkan çok değerli bir et. Ana yemek sınıfındaki bu et de müşterilerin favorisi konumunda. Sıralı servis denen, her üründen bir tek tabağa servis usulünün tercih edildiği mekanın, haftanın yedi günü, sabah 10 ile gece 02 arası kapıları açık. İş merkezi konumundan dolayı öğle yemeği servisi de olan Hayyam Ocakbaşı, lezzetli yemekler mezeler eşliğinde güzel bir akşam geçirmek isteyenlerin mutlaka denemesi gereken bir nezih ocakbaşı… Mezeler 8 TL Ara sıcaklar 15 TL Şaşlık 30 TL Lokum 30 TL Adana 18 TL Hayyam Ocakbaşı Mansuroğlu, 286/6. Sokak 5 A-1, Bayraklı İzmir Telefon: 232 486 1286
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
HAZİRAN 2017 sayısında neler vardı göz atın!
SİNEMALAR
AYIN MEKANLARI DOYURAN KEBAP

Kemeraltı'nda tarihi Ali Paşa Meydanı'nda şadırvanın yanında uzun yıllardır önünden geçtiğimiz bir kebapçı Doyuran Kebap. Görünüşü tam anlamıyla mütevazı bir Kemeraltı kebapçısı ama lezzetlerinin hakkını vermek lazım; çünkü lezzetler pek mütevazı değil... Menüsünde ağırlıklı olarak Manisa Kebap ve döner bulunan mekanın önemli miktarda müdavimi bulunuyor. Manisa kebap yemek isteyenlerin komşu ile gitmelerine hiç gerek yok. Manisa kebabının o kendine has lezzetini Doyuran Kebap'ta bulacaksınız. Manisa Kebap porsiyonları herkesin bildiği gibi küçük olur. Bizim tavsiyemiz 1,5 porsiyon ile başlayın sonrasında ilave isteyebilirsiniz. Mekan dönerde de iddialı... Ve kebapların yanında mutlaka kendilerinin özel yaptığı ayranı denemeyi unutmayın... Döner ve köftelerin porsiyonu 18 TL. Mevcutların biraz üstünde olsa da Doyuran'ın müdavimi olacağınızdan eminiz. Doyuran Kebap 866 S...

[Devamını Oku...]

CIZBIZ KÖFTE

Cızbız köfte Alsancak’ta köfte nerede yenir? Biz bu soruya, 1974’ten beri köfte konusunda bir usta olmuş Hüseyin Serter’in Alsancak’taki mekânı olarak yanıt veririz. Odun ateşinde köfte, tavuk ve ciğerdeki lezzete özel yaptıkları mezeler eşlik ediyor. Hüseyin Serter, Kemeraltı’nda odun ateşinde köfte yaparak başlamış işe. 6-7 yıl sonra, 2002’de şimdiki yerlerine geçmişler. Eti yıllardır aynı kasaptan, yağı Özbek’ten alıyorlar. Aldıkları yerler konusunda çok hassaslar. Hüseyin Bey, şimdi oğlu Serdar Serter birlikte işi yürütüyor. Yani nesilden nesle aktarılan bir aile geleneği söz konusu. Mekanın müdavimi çok. İzmir’in dört bir yanından, hatta şehir dışından gelenlerin olduğunu söylüyor Hüseyin Bey. Zaten siz de gidince tam müdavimlik bir mekan olduğunu anlıyorsunuz. Normalde 21.00’e kadar, yazları ise 22.00’ye kadar açık olan Cızbız Köfte ile ilgili son söylememiz gereken taklitler...

[Devamını Oku...]