NISAN2016
Hayyam Ocakbaşı
Bayraklı’da gökdelenler, yeni iş merkezleri yükseldikçe, bu bölgedeki yeme içme kültürü de aynı oranda hızla gelişiyor. Meyhane konsepti ile Hayyam Ocakbaşı da 4 ay önce kapılarını bu bölgede açmış. Birbirinden lezzetli 25 çeşit mezesi, şaşlık, lokum gibi kuzu eti spesialleri, tereyağlı incik, hünkar beğendi gibi ara sıcakları ile fark yaratan bir mekan olmuş Hayyam. Kendi mezeleri Hayyam, tulum peyniri, paprika soslu acı tatlı meze Cunda, kızartma biber, süzme yoğurdu acılı meze Borani mezelerde ön plana çıkan ürünler. Şaşlık ise bir kuzudan sadece iki porsiyon çıkan çok değerli bir et. Ana yemek sınıfındaki bu et de müşterilerin favorisi konumunda. Sıralı servis denen, her üründen bir tek tabağa servis usulünün tercih edildiği mekanın, haftanın yedi günü, sabah 10 ile gece 02 arası kapıları açık. İş merkezi konumundan dolayı öğle yemeği servisi de olan Hayyam Ocakbaşı, lezzetli yemekler mezeler eşliğinde güzel bir akşam geçirmek isteyenlerin mutlaka denemesi gereken bir nezih ocakbaşı… Mezeler 8 TL Ara sıcaklar 15 TL Şaşlık 30 TL Lokum 30 TL Adana 18 TL Hayyam Ocakbaşı Mansuroğlu, 286/6. Sokak 5 A-1, Bayraklı İzmir Telefon: 232 486 1286
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
HAZİRAN 2017 sayısında neler vardı göz atın!
SİNEMALAR
AYIN MEKANLARI CAFE J9

Seferihisar yolu üzerinde hem kafe olarak hizmet veren, hem ahşap ve doğal ağaçtan yapılmış özel tasarım mobilyaların satıldığı J9 Cafe, elbette en önce tarzıyla dikkat çekiyor. Baba mesleği olan ağaç işleme sanatında çekirdekten yetişmiş iki kardeş olan Celal ve Bülent Geçer’in kurup işlettiği bu kafenin dekorasyonu da onlara ait. “Ağacı, kesip biçip masa haline getirmektense ağaçlarla oynamayı farklı şekilde bir şeyler üretebilmeyi seçiyoruz” diyen Celal Geçer, bunun yanı sıra elden çıkarılmak istenen ama kendi üzerinde anılarını hala barındıran eski ürünleri değerlendirme ve kullanışlı hale getirme çabası içinde olduklarını da söylüyor: “J9 Cafe'yi kendi mola alanımız gibi yarattık aslında. Boş arazide duran bizim emektar, kendini ağacın her bir damarıyla süslenmiş halde buldu. Buraya gelen misafirlerimizin yüzüne de o tatlı gülümsemeyi kondurdu. Diğer yandan toplum olarak aşırı ...

[Devamını Oku...]

SCOTTO CAFE

İtalyan konsepti, şirin dekorasyonu, müzikleri ve yemekleriyle son günlerin trendi haline gelen Scotto Caffe. Ev yapımı hamburgerleri ve pizzalarıyla dikkat çeken Scotto Caffe’nin tatlıları da özel. Günlük ve butik üretilen tatlılar en çok tercih edilen lezzetlerin başında. “Neşeli bir yemek” sloganıyla yola çıktıkları Scotto’nun Koordinatörlüğünü yürüten ve aynı zamanda Şef Mehmet Malkoç, dinamik ve heyecanlı bir kadro ile İzmir’in ve İzmirlinin özgür, genç ve keyifli tarafına dokunmak istediklerini belirterek, “Özenle seçtiğimiz etlerden hazırladığımız köfteler ve bize özel ekmekleriyle yaptığımız hamburgerlerimiz çok ilgi görüyor. Tabii ki İtalya denince akla gelen pizzalarımız ve makarnalarımız da keyifle tüketilen yemeklerimiz arasında. Salatalarımızın da müdavimleri oluştu. Menümüzde yer alan diğer tüm ürünlerimizi her gün özenle hazırlıyoruz. Amacımız keyifli bir ortamda, dama...

[Devamını Oku...]
SCOTTO CAFE