KASIM2016 Gülhan Berkman Yakar
Tadilat Var!
Evlerde tadilat mevsimi sona eriyor, gelen kışa hazır mısınız? Sorabilir miyim o korunaklı evin içinde ısınamayan yüreklerin, karışık kafaların tadilatı hangi mevsimde yapılıyor? Mecazi kışa hazır olmak için bir ara durup kendine dışarıdan bakmalı İnsan. Ne de olsa, tadilata karar vermeden önce ihtiyaç tespiti yapmak gerek. Köşe bucak gözden geçirilip, ihtiyaçlar belirlenmeli ki gereken yerlerde değişiklikler yapılabilsin. Bu durumda “kendini bilmek”, diğer bir deyişle “bireysel farkındalık” bu işin ilk adımıdır bana göre. Öncelikle hangi kaynaklara sahip olduğumuza bakmalıyız diye düşünüyorum; tıpkı ev tadilatı için kaynak bütçeyi belirlemek gibi. Bu nedenle güçlü olduğumuz yönleri araştırmak, ilk hedefimiz olmalı. Değişim için hazırlanırken öncelikle güçlü yönlerimiz devreye girer bu da bize başlangıçta ve devamında hareket enerjisi sağlayacaktır. Güçlü yönlerimizi ortaya çıkartmak için kendimize sorabileceğimiz sorular : - Nede iyiyim? -Neyi iyi yapıyorum? -Hangi temel yeteneklerim var? -Tüm bunları hasarları gidermek ya da yeni atılım yapmak için nasıl kullanabilirim? Buradan bulacağımız yanıtlar bize yeni durum için cesaret ve başlama kuvveti verecektir. Diğer konu ise, eksik veya geliştirmemiz gereken yanların belirlenmesidir. Kimse kendini güçsüz hissetmek istemese de dürüstçe yanıtları araştırmalıyız. Biraz zorlansak da eksik yanlarımızı bulmak ve netleştirip onlarla yüzleşmek çok önemlidir. Bu bağlamda şu sorular yarar sağlayacaktır: -Hangi alanlarda kendime güvenmiyorum? -Neden bu konularda kendime güvenim yok? - Söz konusu güvensizlik, objektif bir bakış açısı ile mi oluşmuş yoksa yalnızca benim bakış açımla mı ilgili? Bakış açılarımız, zihnimizdeki anlamları oluşturur; konuya yüklediğimiz anlamlar da bizim inançlarımızı belirler. Bu nedenle bir konuda kendini eksik hisseden kişinin o konuda başarısız olması büyük ölçüde garantilenir. Yaşamda fırsatlar kimsenin ayağına gelmiyor; bu tamamen bakış açımızla ilgilidir. Etrafımızda olan bitene ve yaşadıklarımıza nasıl bakıyoruz? Olanların bizi hedefimize taşıyıp taşıyamayacağına dair ipuçlarını yakalamak çok önemlidir. Aksi halde fırsatlar üstümüzden uçup giderler. Yaşadığımız sıkıntılar ve şikayetlerimiz arttıkça bilmeliyiz ki mutlaka bir öğrenme ve gelişme fırsatı yaşıyoruz. Bunun neler olabileceğine dair iç görü elde ettiğimizde bir basamak daha ilerliyoruz. Değişim ve ilerlememizin önündeki engelleri de fark etmek, öngörü geliştirmek, mücadeleye hazır olmak için çok önemli bu nedenle kendimize şu soruları sormak faydalı olabilir: -Ne gibi olaylar benim ilerlememi durdurabilir? -Bu engeller konusunda bugünden bir şey yapılabilir mi? - Bu engelleri aşmak için hangi donanımlara sahip olmalıyım? İnsan, karmaşık bir yapı bu nedenle; biyolojik, psikolojik ve toplumsal açılardan kendimizi ele alıp tadilat gereken ne varsa hepsinin üstesinden gelebiliriz. İhtiyacımız olan , Güçlü yanlarımızı bilip eksiklerimizi görüp, fırsatlar için antenleri acımak,böylece engelleri de ortadan kaldırabiliriz. Bir işe başlamak ve sürdürebilmek için enerjiye ihtiyacımız var. Bu enerjiye bir türlü ulaşamıyorsak ve kendi kendimize yön belirleyip ilerleyemiyorsak, yetkin bir kişiden “Koçluk hizmeti” almak oldukça yararlı olacaktır. Sevgiyle Kalın.
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
MAYIS 2017 sayısında neler vardı göz atın!
SİNEMALAR
AYIN MEKANLARI SADE

Burası çok tatlı bir aile işletmesi, iki kız kardeşin hayallerini gerçeğe dönüştürdüğü bir yer. Ama benim her gittiğimde gördüğüm aile ve arkadaşların da etrafa yayılan olumlu etkileri oldukça fazla. Gelelim mühim konuya, evet ne yiyoruz? Ben ilk geldiğimde rejimimin ilk günleriydi. Kırmadılar, menüde olmamasına rağmen meyvelerle dolu bir tabak hazırladılar, istediğim kiloya inip geldiğimde ise meşhur kahvaltılarını tadabildim. İsterseniz ortaya 2 kişilik kahvaltı söyleyelim. Minik tabaklarda baya çeşit geliyor. Muhammara, Antep-Tulum-Ezine-Çeçil peyniri, zeytinler, domates, salatalık, tahin-pekmez, göçmen sosu, kaymak-bal, ayva-fıstık-lorlu karadut reçeli, tereyağ, haşlanmış yumurta, zahter & zeytinyağı... ortaya geldikten sonra arıştırmalık bir şeyler de söyleyelim. Antep'ten getirttikleri Fıstıklı Antep Katmerini kesinlikle söyleyelim. Bir de daha önce tattığım kanepe vardı, onu ...

[Devamını Oku...]

CELİLE

Karşıyaka Aksoy'da Raika'yı bilirsiniz. Raika'ya komşu geldi, hem de yine aynı aileden. Yine 2 konsept bir arada; hem ikinci el eşyaların satıldığı bir dükkan, hem de bir şeyler atıştırabileceğiniz bir cafe. İsterseniz önce sandviçlerin siparişini verelim. Onlar olurken de etraftakilere bakarız. Ispanaklı Tulum Peynirli Lavaş, Sloppy Joe's ve Kaşarlı, Osmanlı Sucuk Tost... Ooo! Çok iyi seçimler. Ben biraz farklı bir seçim yapacağım. 3 öğün kahvaltı edebilen bir insan olarak, bütün gün kahvaltı veren yerlere bayılıyorum. Ondan "Celile Usulü Serpme" yiyeceğim. Ha öyle düşündüğünüz gibi masa donanan kahvaltılardan değil, minimal ekmek üstü hali. Hadi biraz etrafı karıştıralım. Elbiseler, ayakkabılar, aksesuarlar hepsi tek tek seçilmiş, özel parçalar. Sergilemeye ve almaya değecek parçalar ile dolu burası değil mi? Dekorasyonu oturup seyretmek bile bir başka zevk. Fazıl Bey Caddesi 5...

[Devamını Oku...]

TUCK COFFEE

Panda eli değmiş bir kahve keyfine var mısınız? Son zamanlarda açılan kahve dükkanlarından dekorasyon ve servis olarak ayrılan Tuck Coffee, aslında sadece kahve ile değil smoothie ve tatlıları ile de öne çıkıyor. Hadi herkes rahat edeceği bir yere kurulsun. Self servis kısmını ben hallederim. Buraya bilerek sizi akşamüstü getirdim çünkü esas hareketlenme akşama doğru başlıyor. Ekip de çok samimi ve eğlenceli. Kendinizi her akşam burada takılırken bulabilirsiniz. Ohooo, köşede muhabbet koyulaşmış bile. Grubun dışında kalmak istemem, hemen aralarına katılmalıyım. Bestekar Sadi Hoşses Caddesi 40B Bostanlı @tuckcoffee

ALAÇATI BAZEN

Bazen Alaçatı, bu yaz da Alaçatı'nın nabzını tutmaya devam ediyor. Bazen; tasarım, moda, sanat ve dekorasyon konularında evsahipligi yaptığı birbirinden farklı konuk ve söyleşilerine şimdi de lezzeti ekledi. Bu sezon Bazen'i Hacımemiş Dutlu Meydan 41 numaraya taşıyan Banu Maga, yeni mekanındaki açık mutfakta yapacağı workshoplar ve söyleşilere ünlü şefler ve yemek kitabı yazarları katılacak. Hacımemiş'in kalbi Dutlu Meydan'a taşınan Bazen’in bir de süprizi var; begonvillerle kaplı, doğallığı bozulmadan dekore edilmiş gizli arka bahçesinde, Alaçatı'nın kalabalığından uzak, uzun masalarda keyifli sohbetler ve kaliteli müzik eşliğinde özel menüler, kokteyller, gün boyu ev yapımı lezzetler, pastalar ve nefis kahve çeşitlerini deneyimleyebilirsiniz. Bazen Alaçatı’nın kurucusu Banu Maga "Biz Alaçatı’ya gönül verenler, Alaçatı'nın sadece gece hayatı ile değil, iyi ve kaliteli yaşama dai...

[Devamını Oku...]