SUBAT2018 Gülhan Berkman Yakar
Ruhunu Bekle!
Yeni yıla girerken, ekonominin son durumu , teknolojinin hakimiyeti ve dijital devrimin sonuçları iş dünyasında iyiden iyiye etkisini göstermeye başladı. Aslında her yıl bu dönemde işten çıkartmaların artması en çok kurumların insan kaynakları departmanlarını zor durumda bırakıyor diyebiliriz. Diğer açıdan baktığımızda ise, durum çok daha sıkıntılı elbette; kariyer yolunda koşturan pek çok kişi, yeni yılı heyecan ve ümitle beklerken, sürpriz bir şekilde işsiz kalmış durumda. İlk kez işsizlik maaşıyla tanışanlar belki içlerinde gelecek kaygısı, zihinlerinde pek çok soruyla şaşkın . İş veya özel yaşantıları hızlı bir trene benzetirim, içindeki yolcuların telaşla sağa sola koşturdukları bu trende yolculuğun keyfini çıkaran çok az kişi bulunur. Nereye gideceğine dair en ufak fikri bile olmayanlarla dolu bir tren düşünün; bu tren, kimi zaman istasyonda durur, ama kişi artık inmesi gerektiğinin farkına bile varamaz; orada mutsuz olsa da ne yazık ki anlamsızca koşturmaktan başka çaresi olmadığına inanır. Kimileri de inmek için cesarete ihtiyaç duyar, ama o cesareti hiçbir zaman bulamaz ve işin ilginç yanı, bu anlamsız koşturmayla trenin yönünü değiştireceğini düşünür, nereye doğru gittiğini tam olarak bilmese de… Yolculuğunu başkasının inisiyatifine bıraktığından bir gün kondüktör artık inmesi gerektiğini söylediğinde ise şaşırır ve çoğu zaman da endişeye kapılır… Bu yaşananlar ve yolculuk bana okuduğum bir hikayeyi de anımsatır aslında: Arkeologlardan oluşan bir grup , Meksika yerlilerinden birkaç rehber ile İnka tapınaklarını araştırmak üzere yola çıkıyor. Tapınaklar dağın tepesinde ve hızlı bir tempoyla kısa sürede uzun yolun, yarısına geliyorlar. Aynı şekilde yürüyüp biraz daha yol aldıktan sonra, rehber yerliler kendi aralarında konuşup aniden yere oturup beklemeye başlıyorlar. Arkeologlar ise bu ani duruş ile ilgili kendilerine bilgi de verilmediği için herhalde yoruldular diye düşünerek, mecburen onlarla birlikte oturup bekliyorlar. Saatler geçtikten sonra, yerli rehberler tekrar kendi aralarında konuşup oturdukları yerden kalkarak yola devam ediyorlar. Tepeye çıkıp İnka tapınaklarına ulaştıklarında ise arkeologlardan biri dayanamayıp yaşlı rehbere soruyor: - Bizi bu muhteşem bölgeye ulaştırdığınız için çok teşekkür ederiz; ama yolda anlayamadığımız bir şey oldu, biraz dinlenmek yerine niye yolun ortasına oturup saatlerce yok yere bekledik? Yaşlı yerlinin cevabı ise şöyle oluyor: - Çok kısa sürede ve çok hızlı yol aldık, ruhlarımız bizden çok uzakta kaldı. Oturup ruhlarımızın da bize yetişmesini bekledik... Bu çok anlamlı bir mesaj değil mi? Bana göre ruh; akıl ve yüreğin dengesidir. Bazen hızla bir şeyler yaparken durmak ve yalnızca kendinle kalıp olan bitene öylece bakmak, bu akış ve koşuşturmanın içerisinde, kendi içine yönelip aklının ve yüreğinin birlikte olup olmadığını anlamaya çalışmak bence önemli olan. Adeta kurulmuş bir oyuncak gibi hareket ettiğini fark ettiğinde, bekleyip o anda kalıp oradaki varlık sebebini kendine yeniden sormak… Ruhun gerideyken yaşamına nasıl anlam katabilirsin ki? Aslında yolun neresinde olduğunun çok da önemi yok, belki yolu yarıladın, ya da zirveye çok yakınsın… Önemli olan, yolculuğunu bundan sonra hangi yönde gerçekleştirmek istediğine akıl ve yürek dengesiyle karar verebilmek ve tabii ki sonrasında harekete geçmek. Binlerce yıllık mazisi olan Çin astrolojisine göre yeni yıl, bu ay 16 Şubat’ta başlıyor. Bu sizin için bir başlangıç olabilir mi? Belki de kendi isteğinizle oturup bekler ve sonra her şeye yeniden başlaya bilirsiniz ruhunuz size yetiştiyse şayet. Sevgiyle kalın,
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
AĞUSTOS 2018 sayısında neler vardı göz atın!
SİNEMALAR
AYIN MEKANLARI MUTFAK 93

Gurme Lezzetler burada Türkiye’nin en büyük toplu yemek fabrikası Bortar Group 25. yılına özel olarak, çeyrek asırlık lezzet uzmanlığını ve deneyimini gurme misafirleri ile de paylaşabileceği çok özel bir mekan hazırladı. Geçtiğimiz Nisan ayında açılışı yapılan ve adını Bortar Group‘un kuruluş yılından alan Mutfak 93, usta şeflerin hazırladığı gurme lezzetleri ile müdavimlerini her geçen gün çoğaltıyor. Kendi çiftliğinden gelen dinlendirilmiş etlerle hazırlanan steakhouse lezzetleri çok beğenilen Mutfak 93, İzmir işdünyasının toplantı ve iş yemekleri için tercih ettiği mekanların başında geliyor. Mutfak 93 6089 Sokak 2, Işıkkent, Bornova, İzmir Telefon 850 393 2525 info@mutfak93.com.tr www.mutfak93.com.tr MUTFAK 93

BIGCHEFS Alsancak

BigChefs Cumhuriyet Meydanı'nda BigChefs’in 57’nci şubesi İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda açıldı İlk şubesini 2007 yılında Ankara’da açan, Türkiye’de ve dünyada hızla büyümeye devam ederek küresel bir marka olma yolunda ilerleyen BigChefs, 57’nci şubesini Cumhuriyet Meydanı’nda açtı. Tarihi meydanın en gözde konumundaki BigChefs Alsancak Şubesi, 230 kişilik oturma kapasitesiyle hizmet vermeye başladı. BigChefs, Türkiye’nin dört bir yanına hitap eden lezzetleri harmanlandığı menüsü, usta şeflerin büyük özenle hazırladığı özgün sunumları, her karesinde aile sıcaklığı hissini duyacağınız konforlu dekorasyonu ve kaliteli hizmeti anlayışı ile sizleri bekliyor! BigChefs’in yeni şubesi, afiyetle geçecek sabah kahvaltılarından en keyifli öğle ve akşam yemeklerine kadar günün her saatinde misafirlerini ağırlamak üzere 08.30 – 00.00 saatleri arasında hizmet sunuyor. BigChefs Alsanc...

[Devamını Oku...]