MART2020 Gülhan Berkman Yakar
Gençlere pozitif gelecek
Gençler ile birlikte çalışmak ve geleceklerini planladıkları bu zorlu dönemlerinde, kariyer yollarını kendi ışıkları ile aydınlatmalarına katkı sağlamak, benim için çok büyük gurur ve mutluluk kaynağı oluyor. İzotomi görüşmeleri, analizleri, içinde yer aldığım mentorluk projeleri, yazılı veya görsel medya ile aktarabildiklerim ile bu yolda yürüyorum. Elbette ki gençlerimizi aydınlık bir gelecek için hazırlayan ve desteklemek için çalışan pek çok güzel gönüllü insan ile birlikte aynı yolda yürüyoruz. Örneğin Ocak 2019’da başlayıp geçtiğimiz ay sona eren “Genç Pozitif Liderler” de koçluk yaparak içinde keyifle yer aldığım bir AB projesiydi. Zekerya Doğan Eğitim, Gençlik, Kültür ve Spor Derneği’nin öncülüğünde gerçekleşen projede amaç; İzmir, Aydın, Denizli, Manisa illerinde okuyan projeye dahil olan lise ve üniversite öğrencilerinin pozitif liderlik yeterliklerinin geliştirilmesiydi. Bu bağlamda yetkin koçların destekleriyle üniversite öğrencileri lisede okuyan gençlere mentorluk yaparak gelişimlerine katkı sağladılar. Projenin bir çıktısı da www.gençpozitifliderler.com sitesi oldu; dileyen herkes bu adresteki paylaşımlardan yararlanabilir. Gençlerin zihinlerini en çok meşgul eden şey, öncelikle gelecekte kendilerini mutlu edecek iş ve meslek alanını belirlemek, sonrasında ise kariyer yolculuklarını nasıl sürdüreceklerine karar vermek oluyor. Bu sürecin herhangi bir yerinde alacakları destek ise, yaşamlarında çok büyük bir fark yaratabiliyor. Bu bağlamda bir proje de TÜSİAD ile EGİAD işbirliği ile gerçekleştiriliyor. Ege Bölgesindeki girişimci gençleri desteklemeyi amaçlayan ve ilk kez 2019 döneminde hayata geçirilen “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Ege” programının yeni dönemi, 24 Şubat Pazartesi günü İzmir Ekonomi Üniversitesi ev sahipliğinde “Eğitim Kampı” ile başlamış bulunuyor. “TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! Ege” ile bölgenin girişimcilik ekosistemi paydaşlarının yer aldığı 2 günlük Eğitim Kampı sonrasında genç girişimci adaylarının fikirlerini iş insanlarına sunmaları amaçlanıyor. Kampa katılan 19 ekip arasından seçilecek 7 ekibin iş insanları ile iki ay süresince girişim fikirleri üzerinden çalışma yapacak olması da onlar için çok güzel bir fırsat olacak. Mayıs ayında gerçekleştirilecek final gününde de ekipler iş fikirlerini final jürisine sunacak ve dereceye giren ekipler bu şekilde belli olacak. Gençlerle birlikte olmak, aynı zamanda kendimi geliştirmemin bir başka yolu benim için. Potansiyellerini fark etmelerine rehberlik yaparken onlardan da hızla değişen bu dünya hakkında tersine mentorluk alıyorum. Dünya üzerindeki gelişmelerin hızına yetişmek zor olsa da, müthiş enerjileri ile kendilerini aydınlatırlarken bana da ışık oluyorlar. Eminim pek çok güzel proje yapılıyor ve yapılmaya devam edecek gençlerimiz için. Önemli olan pozitif katkı sağlayabilmek, hem gençlerimize hem de içinde yaşadığımız toplumun geleceğine… Sevgiyle kalın.
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
Eylül/Ekim 2025 sayısında neler vardı göz atın!
AYIN MEKANLARI GÜL KEBAP

İşte istisna mekânlardan biridir Gül Kebap... Kuruluş tarihi 1949. Gül Kebap’ın özelliği sadece “iyi köfte” yapıyor olması değil. Gül Kebap yetmiş altı yıldır aynı yerde ve dördüncü kuşağın yönetiminde. “Sefer tası” misali üç katlı daracık mekânında müdavimlerinin vazgeçemediği adres. Hayranlık uyandıracak bir çaba değil midir bu? İşini, kalitesini koruyarak yapan tam bir aile işletmesi… Kurucu Mehmet Ali Gülgeze, Girit’in üçüncü büyük şehri Resmo’dan İzmir’e göçle gelmiş. Çanakkale’de savaşmış. Bayrağı, ikinci kuşak oğulları Mustafa ve Muhsin Gülgeze devralmış… Ardından torun Hüsnü Gülgeze. Ve bugün dördüncü kuşak Hüsnü’nün oğlu Burak Muhsin işin başında. “Bir Kemeraltı klasiği” olarak Gül Kebap, esnaf lokantası köfteciliğini ilk günden bugüne değişmeyen formül ve sunum geleneğiyle tavizsiz sürdürüyor.

FİLİBELİ HAN

Filibeli Han Eski İzmirlilerin hatıralarındaki Şükran Oteli, özenli bir yenileme süreci sonrasında sahiplerinin soyadını alan "Filibeli Han" Kemeraltı Çarşısı'nın yeni cazibe merkezi olarak hizmete açıldı. Günümüz ihtiyaçlarına uygun yiyecek içecek mekanlarının yer aldığı Filibeli Han'ın üst katı da keşke çeşitli el sanatları üretiminin yapıldığı atölyelere açılsa... Bizim dikkatimizden kaçmış olabilir ama binanın kısa bir tarihinin yabancı dilleri de kapsayacak şekilde bir köşede yer alması çok doğru olurdu diye düşünüyoruz.

BOŞNAKYA

Boşnakya Filibeli Han'ın yan sokağa açılan çıkışında sevimli olduğu kadar lezzetli ürünler sunan "Boşnakya" isimli bir mekan var. Kıymalı Boşnak böreği, peynirli, patatesli ve patlıcanlı börekler, yaprak sarma ve haşhaşlı börek gibi lezzetlerin ağız sulandırdığı mekanda demli bir çay veya reyhan şerbeti yanında poğaçalar ve harika tatlılar deneyebilirsiniz.Antakya'nın çıtır kabak ve kömbesi, bougatsa Selanik tatlısı, medovik Rus pastası, triliçe tatlıları sizi bekliyor. Cuma günleri menüye mantı da ekleniyor. Boşnakya'ya uğramayı ihmal etmeyin.