Bulunduğu sayı belirtilmemiş. Yayın Kurulu
İzmir, festivaline kavuştu!
İzmir’in festivali başladı. 30. Uluslararası İzmir Festivali, Haziran ayında yine çok önemli isimleri ve toplulukları ağırlıyor. Kaçırmayın! Henüz bozulmamış doğal coğrafyasıyla son yıllarda özellikle kentlilerin tercih ettiği Barbaros Köyü, bir çeyiz sandığı gibi. Köye dair tam renkleri aynı anda görmek isterseniz Haziran ayını takviminize not edin… Brüksel’de Avrupalı sosyal demokrat partilerin şemsiye partisi PES’in başkanlık divanı üyesi, CHP Avrupa Birliği Temsilcisi ve Washington’daki Johns Hopkins Üniversitesi/SAIS’in akademi üyesi olarak çalışmalarını sürdüren Kader Sevinç ile Gökmen Küçüktaşdemir söyleşti. “Halka yalan söylemek suçtur” mottosu ile yola çıkan Doğruluk Payı, siyasilerin kamuoyuna açıkladıkları bilgilerin doğruluğunu ya da yanlışlığını analiz ediyor. Sizi Doğruluk Payı ile tanıştırıyoruz. İZDOF Gezginleri, bu ay Adana’nın gizemli ve en eski kenti Anavarza’da. MÖ 1’inci yüzyıldan geriye uzanan hikayesiyle Çukurova’nın ortasında bir ada olan Anavarza’ya yolculuğa çıkıyoruz. Cam ekrandan beyaz perdeye adım atan ve son dönemlerin en başarılı projelerinde yer alan İzmirli gencecik bir oyuncu ile buluşturuyoruz sizi: Gözde Cığacı. Dr. Erkan Serçe, İzmir’in tarihini anlatmaya devam ediyor ve bu ay bize İzmir’in kervanlarını anlatıyor. Tiyatro ile harmanlanış 88 yıllık bir ömür: Jale Birsel. Çıktığı tiyatro yolculuğu, Salah Birsel’le tanışmasına da vesile olan ve tiyatroyla harmanlanmış bir hayatın kapılarını aralıyoruz yıllar sonra. Al Ömrümü albümü ile 20. yılını kutlayan Kubat ile türküleri ve İzmir’i konuştuk. Her gün önünden geçtiğiniz vitrin mankenlerini hiç düşündünüz mü? Türkiye’de vitrin mankenlerinin öncü üreticilerinden Meriç Vitrin Mankenleri’ne ulaştık. Haziran ayının İletişim Söyleşileri köşesinin konuğu Tanıl Adalı. BMC firmasında 33 yıl görev yapan Adalı ile pazarlama odaklı halkla ilişkiler faaliyetleri ile güvenilir bir Türk markasının yaradılış hikâyesini konuştuk. İkinci kitabı “Bazen Bahar” ile okuyucuları ile yeniden buluşan Melisa Kesmez diyor ki: “Bahar gelecek mi? Yakında gelmeyeceğini görebiliyorum. Bir gün gelecek mi? Mutlaka.” “Sağlıklı beslenme çocukluktan başlar” diyen Sibel Güngör, “Obeziteyle savaşmayı, toplumda sağlıklı beslenmeyi, özellikle de çocuklarda sağlıklı beslenme alışkanlığını yaygınlaştırmayı bir sosyal sorumluluk görevi olarak benimsedim” diyor. Pırıl pırıl bir genç çiftin, Lara ve Vito Abuaf’ın kurdukları Tarla Alaçatı ile tanıştıracağız sizleri. Nedim Atilla, Anadolu Kadınları’nın sahnede folkloru yaşatışını ve dünyanın gastronomi turizminin başkenti San Sebastian’ı anlatıyor sizlere. Sanat aşkının, eski esnaf ve komşuluk kültürünün olduğu Urla Sanat Sokağı, bir sokaktan fazlası. Antikacılardan atölyelere, kafelerden hediyelik eşya dükkanlarına her mekanda sanat var. Haydi Urla Sanat Sokağı’na gidiyoruz! Annesinin Kızı, önce eski Ramazanları yâd ettikten sonra Ramazan’a uygun bir yemek tarifi veriyor: Etli Ramazan Pidesi. Yaz sıcaklarının yoğunlaştığı Haziran ayında yine dolu dolu bir İzmir Life sunuyoruz sizlere, keyifli okumalar...
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
NİSAN 2017 sayısında neler vardı göz atın!
SİNEMALAR
Karayip Korsanları: Salazar’ın İntikamı
T2 Trainspotting
AYIN MEKANLARI Tekne Sahaf Cafe

Sordum, mekanın adı neden tekne diye, yanıtla girelim mekanı size tanıtmaya: Bu mekanın ismini neden mi Tekne koyduk? “Deniz burada açık bir simgedir sanıyorum. Uçsuz bucaksızlığıyla bize hem özgürlüğü esinler, hem güçlükleriyle, tehlikeleriyle vardır. Denizde olmak pek çok güç koşula katlanmayı gerektirir. Orada hem özgürlüğü yaşarsınız, hem özgürlükle gelen savaşımı. Karadaki kadar rahat değilsiniz orada. Benim yaşamım da denizdeki bir adamın yaşamı gibiydi. Ben hep kendimi özgür duydum, çünkü bilincimi özgür kılmıştım ve kendi açımdan çok özgür bir savaş yürüttüm, ama bu savaşımın koşulları hiç de kolay değildi. Küçük bir TEKNE’de bir kaptan gibi sürekli olarak dalgalarla boğuştum.” Savaşçı Türküleri / Afşar Timuçin Afşar Timuçin’den verdiler yanıtı… Peki, Tekne’nin ön plana çıkan özelliklerine gelirsek, burası yavanlıktan, basitlikten kaçanlar için bir kendi deyişleri ile “e...

[Devamını Oku...]

Yomumu

Frozen Yoğurt… Avrupa ve Amerika’da çok tutulan bir yoğurt ürünü… Light süt ve içinde yüzde 1 oranında şeker bulunan yoğurt mayası ile yapılan, başkaca katkı maddesi kullanılmayan, sağlıklı, serin... Üstüne ekleyebileceğiniz toplam 48 çeşit çerez, taze meyve ve çikolata grubu topiklerle inanılmaz lezzetli bir ürün frozen yoğurt. Yomumu da bu ürünü Alsancak’la buluşturan yeni bir mekan. 3 boy bardakta seçtiğiniz frozen yoğurdun üstüne dilediğiniz kadar topik dedikleri bu 48 çeşit malzemelerden ekletebiliyorsunuz. Geçtiğimiz Kasım ayında kapılarını açan Yomumu’ya gidince ilk iş isminin anlamını sordum, “Yoğurdun Mucizevi Mutluluğu”ymuş açılımı. Tam da ismine yakışır bir ürün çıkarmışlar ortaya. Özellikle gençler ve Kültürpark’ta spor yapanlar, okul çıkışı, spor dönüşü “take away” yani al git mantığıyla Yomumu Alsancak’a uğruyorlar, hem aperatif, hem sağlıklı ve doyurucu frozen yoğ...

[Devamını Oku...]