Bulunduğu sayı belirtilmemiş. Yayın Kurulu
İzmir, festivaline kavuştu!
İzmir’in festivali başladı. 30. Uluslararası İzmir Festivali, Haziran ayında yine çok önemli isimleri ve toplulukları ağırlıyor. Kaçırmayın! Henüz bozulmamış doğal coğrafyasıyla son yıllarda özellikle kentlilerin tercih ettiği Barbaros Köyü, bir çeyiz sandığı gibi. Köye dair tam renkleri aynı anda görmek isterseniz Haziran ayını takviminize not edin… Brüksel’de Avrupalı sosyal demokrat partilerin şemsiye partisi PES’in başkanlık divanı üyesi, CHP Avrupa Birliği Temsilcisi ve Washington’daki Johns Hopkins Üniversitesi/SAIS’in akademi üyesi olarak çalışmalarını sürdüren Kader Sevinç ile Gökmen Küçüktaşdemir söyleşti. “Halka yalan söylemek suçtur” mottosu ile yola çıkan Doğruluk Payı, siyasilerin kamuoyuna açıkladıkları bilgilerin doğruluğunu ya da yanlışlığını analiz ediyor. Sizi Doğruluk Payı ile tanıştırıyoruz. İZDOF Gezginleri, bu ay Adana’nın gizemli ve en eski kenti Anavarza’da. MÖ 1’inci yüzyıldan geriye uzanan hikayesiyle Çukurova’nın ortasında bir ada olan Anavarza’ya yolculuğa çıkıyoruz. Cam ekrandan beyaz perdeye adım atan ve son dönemlerin en başarılı projelerinde yer alan İzmirli gencecik bir oyuncu ile buluşturuyoruz sizi: Gözde Cığacı. Dr. Erkan Serçe, İzmir’in tarihini anlatmaya devam ediyor ve bu ay bize İzmir’in kervanlarını anlatıyor. Tiyatro ile harmanlanış 88 yıllık bir ömür: Jale Birsel. Çıktığı tiyatro yolculuğu, Salah Birsel’le tanışmasına da vesile olan ve tiyatroyla harmanlanmış bir hayatın kapılarını aralıyoruz yıllar sonra. Al Ömrümü albümü ile 20. yılını kutlayan Kubat ile türküleri ve İzmir’i konuştuk. Her gün önünden geçtiğiniz vitrin mankenlerini hiç düşündünüz mü? Türkiye’de vitrin mankenlerinin öncü üreticilerinden Meriç Vitrin Mankenleri’ne ulaştık. Haziran ayının İletişim Söyleşileri köşesinin konuğu Tanıl Adalı. BMC firmasında 33 yıl görev yapan Adalı ile pazarlama odaklı halkla ilişkiler faaliyetleri ile güvenilir bir Türk markasının yaradılış hikâyesini konuştuk. İkinci kitabı “Bazen Bahar” ile okuyucuları ile yeniden buluşan Melisa Kesmez diyor ki: “Bahar gelecek mi? Yakında gelmeyeceğini görebiliyorum. Bir gün gelecek mi? Mutlaka.” “Sağlıklı beslenme çocukluktan başlar” diyen Sibel Güngör, “Obeziteyle savaşmayı, toplumda sağlıklı beslenmeyi, özellikle de çocuklarda sağlıklı beslenme alışkanlığını yaygınlaştırmayı bir sosyal sorumluluk görevi olarak benimsedim” diyor. Pırıl pırıl bir genç çiftin, Lara ve Vito Abuaf’ın kurdukları Tarla Alaçatı ile tanıştıracağız sizleri. Nedim Atilla, Anadolu Kadınları’nın sahnede folkloru yaşatışını ve dünyanın gastronomi turizminin başkenti San Sebastian’ı anlatıyor sizlere. Sanat aşkının, eski esnaf ve komşuluk kültürünün olduğu Urla Sanat Sokağı, bir sokaktan fazlası. Antikacılardan atölyelere, kafelerden hediyelik eşya dükkanlarına her mekanda sanat var. Haydi Urla Sanat Sokağı’na gidiyoruz! Annesinin Kızı, önce eski Ramazanları yâd ettikten sonra Ramazan’a uygun bir yemek tarifi veriyor: Etli Ramazan Pidesi. Yaz sıcaklarının yoğunlaştığı Haziran ayında yine dolu dolu bir İzmir Life sunuyoruz sizlere, keyifli okumalar...
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
HAZİRAN 2017 sayısında neler vardı göz atın!
SİNEMALAR
AYIN MEKANLARI KUMDA KAHVE

kumda kahve Kızlarağası deyince akla enfes Türk kahveleri geliyor. Sokak müzisyenleri eşliğinde içilen bol köpüklü kahvelerin tadı belki İzmir’in hiçbir yerinde bulamayacağınız türden. Aynı düşüncedeyseniz bir de Kumda Kahve isimli mekana uğramanızı öneririz. Kızlarağası Hanı’nın hemen yan sokağından girince yüz metre kadar ileride yer alan Kumda Kahve 2009’dan bu yana aile işletmesi olarak varlığını sürdürüyor. Aslı ve İsam Gültekin’in işlettiği mekan, İzmir’de kumda pişen ilk Türk kahvesinin yapıldı yer. Kızlarağası deyince akla çay ve kahve gelse de burada daha fazlası var. Dünya kahvelerinden sütlü tatlılara, kahvaltı menüsünden tostlara kadar birçok şeyi bulabileceğiniz mekan aynı zamanda şerbetleriyle de ünlü. Peki, nedir bu şerbetlerin özelliği? Öncelikle Kumda Kahve’de yapılan birçok şey gibi şerbetler de el yapımı. Demirhindi ve reyhan başta olmak üzere beş çeşit şerbet ...

[Devamını Oku...]

KOTİ BRASSERİE

Koti Brasserie Şıklığı ve gurme mutfağıyla Balçova’nın çehresini değiştirecek olan Koti Brasserie, uzun bir hazırlık sürecinden sonra kapılarını açtı. İzmir Ekonomi Üniversitesi mezunu olan Cemal Darıcı’nın dekorasyondan menüye kadar titizlikle tasarladığı mekân, İzmirlilere yeni bir deneyim yaşatmak için kurgulanmış. Dünya mutfaklarından seçme lezzetlerin bulunduğu, açık mutfakta yemeğinizin nasıl hazırlandığını görebildiğiniz mekânda özel tatlara da hazır olun. Et menüsünde iddialı olan Koti’de Dana Antrikot, ilik ile servis ediliyor. Burgerleri, pizzaları, makarnaları da farklı malzeme ve pişirme teknikleriyle gurme bir lezzete dönüşmüş. Salatalar ise ayrı bir deneyim hattı. Örneğin hellim ve kızarmış şeftali ile yapılan, yeşilliklerle sunulan salatayı mutlaka denemelisiniz. Mekân, kahvaltıda da dünya mutfağından tatlar sunuyor. Serpme kahvaltının yanı sıra Granola, İspanyol...

[Devamını Oku...]

MOMO ALAÇATI

Momo Alaçatı Alaçatı’nın keyifli İtalyanı Ayrıcalıklı ambiyansı, damaklarda iz bırakan lezzetleri, keyifli müzikleri, eğlence dünyasında ses getiren renkli geceleri ile geçen sene kapılarını açan ve kısa bir sürede Alaçatı’nın yıldızı olan MOMO, 2017 yazında da seçilen mekan olma özelliğini sürdürüyor. İtalyan şef Lorenzo Pellechia tarafından titizlikle oluşturulan menüsüyle Alaçatı’nın heyecanla beklenen adreslerinin başında gelen MOMO, ev sahipliği yaptığı DJ ve canlı müzik performanslarıyla da oldukça iddialı… İsminin ilhamını ünlü yazar Michael Ende’nin kültleşmiş, fantastik romanı Momo’dan alan mekan, hikayenin özünde yer alan “Zamanı değerli kullanma ve anlamlı kılma” felsefesini tüm detaylarıyla konseptinde yaşatıyor! MOMO, 100 kişi kapasiteli restoran tarafında, Akdeniz ve Ege mutfağının özel lezzetlerini sunuyor. Avokado içinde kokteyl soslu karides, parmesan peyn...

[Devamını Oku...]
MOMO ALAÇATI

1453 OSMANLI

"Şehzadeler kentinden Türkiye’ye” sloganıyla Manisa’da başlayan ve kısa sürede Manisa merkez, Buca, Mersin, Akhisar’da açılan 1453 Osmanlı, Manisa Uncubozköy’de yeni şubesiyle hizmete girdi. Şubelerinin marka değerinin artması konusunda Towerlife Perakende Lokasyon ve Marka Danışmanlık firması ile çalışan 1453 Osmanlı, yakında İstanbul'da, İzmir Bornova ve Gaziemir'de şubeler açacak. Ayrıca Birleşik Arap Emirliklerinde de bir şubenin açılması için çalışmalar sürüyor. Konsepti ve menüleriyle dikkat çeken 1453 Osmanlı kalite ve iyi hizmet anlayışından taviz vermeden hizmete devam ediyor. Menülerini sabah, öğlen, akşam ve gece olmak üzere dört farklı lezzete bölen 1453 Osmanlı’da 7’den 70’e hitap edebilecek menüleri adeta damak tadı yarattı. Osmanlı kültürünü yansıtan yemek isimlerinin sunulduğu menü konuklar tarafından büyük ilgi görüyor. Kafe bölümünde ise Nargile keyfi ile sohb...

[Devamını Oku...]

VARUNA GEZGİN

13 yıl önce Eskişehir'de matematik öğretmeni Mehmet Murat Fıçıcı tarafından başlatılan bir başarı hikayesi... Dinlemek ve denemek isteyenler buyursunlar, Varuna Gezgin karşınızda... Eskişehir'de gezmek için yaşayan, yaşamak için gezen bir grup gönüllü seyyah var. Coşkun Aral'ın belgesellerini seyrederek büyümüş, dünya atlasına bakarak hayallere dalmış ve bir gün bu hayalleri gerçeğe dönüştürmek için yollara düşmüş bir grup gezgin. Gezmek için zengin olmak gerektiğine inanmayan, imkansızı mümkün kılan bir grup gerçekçi hayalperest. Bir çok ülkeye yaptıkları yolculuklarda gördükleri değişik yemek, eğlence, işletmecilik kültürlerini Eskişehir'e taşımışlar. Bugün kafe ve restoran işletmeciliğinde bir çok konuda Türkiye'ye ilkleri getirip öncülük yapıyorlar. Eskişehir'de doğan, İzmir, Ankara, İstanbul ve yakında Antalya'da açılacak dokuzuncu şubesi ile büyüyen bu gezginler tecrü...

[Devamını Oku...]
VARUNA GEZGİN