Bulunduğu sayı belirtilmemiş. Yayın Kurulu
İzmir, festivaline kavuştu!
İzmir’in festivali başladı. 30. Uluslararası İzmir Festivali, Haziran ayında yine çok önemli isimleri ve toplulukları ağırlıyor. Kaçırmayın! Henüz bozulmamış doğal coğrafyasıyla son yıllarda özellikle kentlilerin tercih ettiği Barbaros Köyü, bir çeyiz sandığı gibi. Köye dair tam renkleri aynı anda görmek isterseniz Haziran ayını takviminize not edin… Brüksel’de Avrupalı sosyal demokrat partilerin şemsiye partisi PES’in başkanlık divanı üyesi, CHP Avrupa Birliği Temsilcisi ve Washington’daki Johns Hopkins Üniversitesi/SAIS’in akademi üyesi olarak çalışmalarını sürdüren Kader Sevinç ile Gökmen Küçüktaşdemir söyleşti. “Halka yalan söylemek suçtur” mottosu ile yola çıkan Doğruluk Payı, siyasilerin kamuoyuna açıkladıkları bilgilerin doğruluğunu ya da yanlışlığını analiz ediyor. Sizi Doğruluk Payı ile tanıştırıyoruz. İZDOF Gezginleri, bu ay Adana’nın gizemli ve en eski kenti Anavarza’da. MÖ 1’inci yüzyıldan geriye uzanan hikayesiyle Çukurova’nın ortasında bir ada olan Anavarza’ya yolculuğa çıkıyoruz. Cam ekrandan beyaz perdeye adım atan ve son dönemlerin en başarılı projelerinde yer alan İzmirli gencecik bir oyuncu ile buluşturuyoruz sizi: Gözde Cığacı. Dr. Erkan Serçe, İzmir’in tarihini anlatmaya devam ediyor ve bu ay bize İzmir’in kervanlarını anlatıyor. Tiyatro ile harmanlanış 88 yıllık bir ömür: Jale Birsel. Çıktığı tiyatro yolculuğu, Salah Birsel’le tanışmasına da vesile olan ve tiyatroyla harmanlanmış bir hayatın kapılarını aralıyoruz yıllar sonra. Al Ömrümü albümü ile 20. yılını kutlayan Kubat ile türküleri ve İzmir’i konuştuk. Her gün önünden geçtiğiniz vitrin mankenlerini hiç düşündünüz mü? Türkiye’de vitrin mankenlerinin öncü üreticilerinden Meriç Vitrin Mankenleri’ne ulaştık. Haziran ayının İletişim Söyleşileri köşesinin konuğu Tanıl Adalı. BMC firmasında 33 yıl görev yapan Adalı ile pazarlama odaklı halkla ilişkiler faaliyetleri ile güvenilir bir Türk markasının yaradılış hikâyesini konuştuk. İkinci kitabı “Bazen Bahar” ile okuyucuları ile yeniden buluşan Melisa Kesmez diyor ki: “Bahar gelecek mi? Yakında gelmeyeceğini görebiliyorum. Bir gün gelecek mi? Mutlaka.” “Sağlıklı beslenme çocukluktan başlar” diyen Sibel Güngör, “Obeziteyle savaşmayı, toplumda sağlıklı beslenmeyi, özellikle de çocuklarda sağlıklı beslenme alışkanlığını yaygınlaştırmayı bir sosyal sorumluluk görevi olarak benimsedim” diyor. Pırıl pırıl bir genç çiftin, Lara ve Vito Abuaf’ın kurdukları Tarla Alaçatı ile tanıştıracağız sizleri. Nedim Atilla, Anadolu Kadınları’nın sahnede folkloru yaşatışını ve dünyanın gastronomi turizminin başkenti San Sebastian’ı anlatıyor sizlere. Sanat aşkının, eski esnaf ve komşuluk kültürünün olduğu Urla Sanat Sokağı, bir sokaktan fazlası. Antikacılardan atölyelere, kafelerden hediyelik eşya dükkanlarına her mekanda sanat var. Haydi Urla Sanat Sokağı’na gidiyoruz! Annesinin Kızı, önce eski Ramazanları yâd ettikten sonra Ramazan’a uygun bir yemek tarifi veriyor: Etli Ramazan Pidesi. Yaz sıcaklarının yoğunlaştığı Haziran ayında yine dolu dolu bir İzmir Life sunuyoruz sizlere, keyifli okumalar...
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
Eylül/Ekim 2025 sayısında neler vardı göz atın!
AYIN MEKANLARI GÜL KEBAP

İşte istisna mekânlardan biridir Gül Kebap... Kuruluş tarihi 1949. Gül Kebap’ın özelliği sadece “iyi köfte” yapıyor olması değil. Gül Kebap yetmiş altı yıldır aynı yerde ve dördüncü kuşağın yönetiminde. “Sefer tası” misali üç katlı daracık mekânında müdavimlerinin vazgeçemediği adres. Hayranlık uyandıracak bir çaba değil midir bu? İşini, kalitesini koruyarak yapan tam bir aile işletmesi… Kurucu Mehmet Ali Gülgeze, Girit’in üçüncü büyük şehri Resmo’dan İzmir’e göçle gelmiş. Çanakkale’de savaşmış. Bayrağı, ikinci kuşak oğulları Mustafa ve Muhsin Gülgeze devralmış… Ardından torun Hüsnü Gülgeze. Ve bugün dördüncü kuşak Hüsnü’nün oğlu Burak Muhsin işin başında. “Bir Kemeraltı klasiği” olarak Gül Kebap, esnaf lokantası köfteciliğini ilk günden bugüne değişmeyen formül ve sunum geleneğiyle tavizsiz sürdürüyor.

FİLİBELİ HAN

Filibeli Han Eski İzmirlilerin hatıralarındaki Şükran Oteli, özenli bir yenileme süreci sonrasında sahiplerinin soyadını alan "Filibeli Han" Kemeraltı Çarşısı'nın yeni cazibe merkezi olarak hizmete açıldı. Günümüz ihtiyaçlarına uygun yiyecek içecek mekanlarının yer aldığı Filibeli Han'ın üst katı da keşke çeşitli el sanatları üretiminin yapıldığı atölyelere açılsa... Bizim dikkatimizden kaçmış olabilir ama binanın kısa bir tarihinin yabancı dilleri de kapsayacak şekilde bir köşede yer alması çok doğru olurdu diye düşünüyoruz.

BOŞNAKYA

Boşnakya Filibeli Han'ın yan sokağa açılan çıkışında sevimli olduğu kadar lezzetli ürünler sunan "Boşnakya" isimli bir mekan var. Kıymalı Boşnak böreği, peynirli, patatesli ve patlıcanlı börekler, yaprak sarma ve haşhaşlı börek gibi lezzetlerin ağız sulandırdığı mekanda demli bir çay veya reyhan şerbeti yanında poğaçalar ve harika tatlılar deneyebilirsiniz.Antakya'nın çıtır kabak ve kömbesi, bougatsa Selanik tatlısı, medovik Rus pastası, triliçe tatlıları sizi bekliyor. Cuma günleri menüye mantı da ekleniyor. Boşnakya'ya uğramayı ihmal etmeyin.