NISAN2018 Yayın Kurulu
Geri Sayım Başladı: 2019
2019 önemli bir yıl olacak. Çalkantıları şimdiden başladı. Hem cumhurbaşkanlığı ve genel seçim var, hem de yerel seçim. İttifaklar, yeni oy pusulaları, OHAL şartları derken, önümüzde uzun bir liste var. Peki, 2019’a yaklaşırken nasıl bir gündem bizi bekliyor? Seçimler şu sıralar her yerde konuşuluyor. Yeni seçim sistemi, seçim güvenliği, ittifak yasası, olası iç ve dış politika manevraları, ekonomi öngörüleri… Tabii Cumhurbaşkanlığı ya da genel seçim bir yana, yerel seçimlerle ilgili olası sonuçlar da merak ediliyor. Prof. Dr. Tanju Tosun ve Doç. Dr. Burak Cop ile 2019’a bir projeksiyon tuttuk. Baharın müjdecilerinden birisidir festivaller. İzmir'de Nisan ayı boyunca düzenlenecek festivaller epey eğlenceli geçecek... Prof. Dr. Engin Kara “TL’nin sürekli dalgalanan ve değer kaybeden seyrinin ekonomi üzerinde yarattığı etki demir topun bina üzerinde yarattığı etkiden farklı değil.” diyor. Türkiye’nin ilk kadın otomobil yarışçısı ve ralli şampiyonu Samiye Cahid Morkaya’nın öyküsü… İş hayatını "bir harman" olarak tanımlayan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Feyhan Yaşar ile ülke ekonomisi, Yaşar Holding'in gelecek planları, kişisel gelişimi ve yaşamın keyifleri üzerine konuştuk. Çimento üreticiliğinde yarım yüzyıllık tarihi geri de bırakan Batı Anadolu Grubu sadece başarıları ile değil, kurulduğu ilk günden bugüne üstlendiği sosyal sanayicilik rolü ile de sektöre öncülük ediyor. Biz onu Merhamet dizisindeki Şadiye karakteri ile tanıdık. Şimdi ise İstanbullu Gelin ile karşımızda. Edebiyat aşığı, koyu bir Beşiktaş ve KSK taraftarı İzmirli oyuncu Dilara Aksüyek'in hayatta en önem verdiği şey; güvenilir ve iyi bir insan olarak yaşamak… İzmirli olmak ise “İyi ki”lerinin arasında… Anadolu Aydınlanmasında bu ay ülkemizin en uzun süreli Dışişleri Bakanı unvanını hâlâ taşıyan bir büyük insanı Tevfik Rüştü Aras’ı saygı ile yad ediyoruz. Gordion kentini ve müzesini gezmek ister misiniz, çok ilgi çekici bir gezi yazısı… İki kadın girişimci Maryam Gavian ve Sema Payas’ın kurdukları Çapar Kargo ve Kurye Hizmetleri sayesinde İzmir’de sektöre kadın eli değdi. Size 2 treking rotası sunuyoruz. Birincisi Karakuzu Şelaleleri, ikincisi ise Selçuk-Şirince Zeytin Parkuru. Bu ay size İzmir’de bağcılık yapan Ayşe Baykan’la bir söyleşi gerçekleştirdik. Çakıl taşı döşeme sanatını (PODİMA) biliyor musunuz? Kendiniz de yapabilir ve bu sanatın yaşamasına katkıda bulunabilirsiniz. İlgiyle okuyacaksınız... Türkiye’nin ilk biyotasarım takımı İzmir’de kuruldu. İnsan sağlığına tehdit oluşturmayan ve gündelik hayatta kullanılabilecek biyotasarım ürünleri artık İzmir’de üretilecek. İlkbahar ekinoksunda 'tohumlama’ ile başlayan, ‘filizlenme’, 'meyve verme’ ve ‘Hasat’ döneminin yaşandığı PORTİZMİR Uluslararası Güncel Sanat Trienali'nin kurucusu Ayşegül Kurtel ile trienalin 2 yıla yayılan süreçlerini konuştuk. Ressam Sevinç Bayraktar: “Diller farklı olsa da insanlığın yaşadığı acıların, sevinçlerin yüzölçümü aynıdır” diyerek sorularımızı cevapladı. İzmir Life'ın 200. sayısı ile merhaba...
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
AĞUSTOS 2018 sayısında neler vardı göz atın!
SİNEMALAR
AYIN MEKANLARI MUTFAK 93

Gurme Lezzetler burada Türkiye’nin en büyük toplu yemek fabrikası Bortar Group 25. yılına özel olarak, çeyrek asırlık lezzet uzmanlığını ve deneyimini gurme misafirleri ile de paylaşabileceği çok özel bir mekan hazırladı. Geçtiğimiz Nisan ayında açılışı yapılan ve adını Bortar Group‘un kuruluş yılından alan Mutfak 93, usta şeflerin hazırladığı gurme lezzetleri ile müdavimlerini her geçen gün çoğaltıyor. Kendi çiftliğinden gelen dinlendirilmiş etlerle hazırlanan steakhouse lezzetleri çok beğenilen Mutfak 93, İzmir işdünyasının toplantı ve iş yemekleri için tercih ettiği mekanların başında geliyor. Mutfak 93 6089 Sokak 2, Işıkkent, Bornova, İzmir Telefon 850 393 2525 info@mutfak93.com.tr www.mutfak93.com.tr MUTFAK 93

BIGCHEFS Alsancak

BigChefs Cumhuriyet Meydanı'nda BigChefs’in 57’nci şubesi İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda açıldı İlk şubesini 2007 yılında Ankara’da açan, Türkiye’de ve dünyada hızla büyümeye devam ederek küresel bir marka olma yolunda ilerleyen BigChefs, 57’nci şubesini Cumhuriyet Meydanı’nda açtı. Tarihi meydanın en gözde konumundaki BigChefs Alsancak Şubesi, 230 kişilik oturma kapasitesiyle hizmet vermeye başladı. BigChefs, Türkiye’nin dört bir yanına hitap eden lezzetleri harmanlandığı menüsü, usta şeflerin büyük özenle hazırladığı özgün sunumları, her karesinde aile sıcaklığı hissini duyacağınız konforlu dekorasyonu ve kaliteli hizmeti anlayışı ile sizleri bekliyor! BigChefs’in yeni şubesi, afiyetle geçecek sabah kahvaltılarından en keyifli öğle ve akşam yemeklerine kadar günün her saatinde misafirlerini ağırlamak üzere 08.30 – 00.00 saatleri arasında hizmet sunuyor. BigChefs Alsanc...

[Devamını Oku...]