NISAN2018 Yayın Kurulu
Geri Sayım Başladı: 2019
2019 önemli bir yıl olacak. Çalkantıları şimdiden başladı. Hem cumhurbaşkanlığı ve genel seçim var, hem de yerel seçim. İttifaklar, yeni oy pusulaları, OHAL şartları derken, önümüzde uzun bir liste var. Peki, 2019’a yaklaşırken nasıl bir gündem bizi bekliyor? Seçimler şu sıralar her yerde konuşuluyor. Yeni seçim sistemi, seçim güvenliği, ittifak yasası, olası iç ve dış politika manevraları, ekonomi öngörüleri… Tabii Cumhurbaşkanlığı ya da genel seçim bir yana, yerel seçimlerle ilgili olası sonuçlar da merak ediliyor. Prof. Dr. Tanju Tosun ve Doç. Dr. Burak Cop ile 2019’a bir projeksiyon tuttuk. Baharın müjdecilerinden birisidir festivaller. İzmir'de Nisan ayı boyunca düzenlenecek festivaller epey eğlenceli geçecek... Prof. Dr. Engin Kara “TL’nin sürekli dalgalanan ve değer kaybeden seyrinin ekonomi üzerinde yarattığı etki demir topun bina üzerinde yarattığı etkiden farklı değil.” diyor. Türkiye’nin ilk kadın otomobil yarışçısı ve ralli şampiyonu Samiye Cahid Morkaya’nın öyküsü… İş hayatını "bir harman" olarak tanımlayan Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Feyhan Yaşar ile ülke ekonomisi, Yaşar Holding'in gelecek planları, kişisel gelişimi ve yaşamın keyifleri üzerine konuştuk. Çimento üreticiliğinde yarım yüzyıllık tarihi geri de bırakan Batı Anadolu Grubu sadece başarıları ile değil, kurulduğu ilk günden bugüne üstlendiği sosyal sanayicilik rolü ile de sektöre öncülük ediyor. Biz onu Merhamet dizisindeki Şadiye karakteri ile tanıdık. Şimdi ise İstanbullu Gelin ile karşımızda. Edebiyat aşığı, koyu bir Beşiktaş ve KSK taraftarı İzmirli oyuncu Dilara Aksüyek'in hayatta en önem verdiği şey; güvenilir ve iyi bir insan olarak yaşamak… İzmirli olmak ise “İyi ki”lerinin arasında… Anadolu Aydınlanmasında bu ay ülkemizin en uzun süreli Dışişleri Bakanı unvanını hâlâ taşıyan bir büyük insanı Tevfik Rüştü Aras’ı saygı ile yad ediyoruz. Gordion kentini ve müzesini gezmek ister misiniz, çok ilgi çekici bir gezi yazısı… İki kadın girişimci Maryam Gavian ve Sema Payas’ın kurdukları Çapar Kargo ve Kurye Hizmetleri sayesinde İzmir’de sektöre kadın eli değdi. Size 2 treking rotası sunuyoruz. Birincisi Karakuzu Şelaleleri, ikincisi ise Selçuk-Şirince Zeytin Parkuru. Bu ay size İzmir’de bağcılık yapan Ayşe Baykan’la bir söyleşi gerçekleştirdik. Çakıl taşı döşeme sanatını (PODİMA) biliyor musunuz? Kendiniz de yapabilir ve bu sanatın yaşamasına katkıda bulunabilirsiniz. İlgiyle okuyacaksınız... Türkiye’nin ilk biyotasarım takımı İzmir’de kuruldu. İnsan sağlığına tehdit oluşturmayan ve gündelik hayatta kullanılabilecek biyotasarım ürünleri artık İzmir’de üretilecek. İlkbahar ekinoksunda 'tohumlama’ ile başlayan, ‘filizlenme’, 'meyve verme’ ve ‘Hasat’ döneminin yaşandığı PORTİZMİR Uluslararası Güncel Sanat Trienali'nin kurucusu Ayşegül Kurtel ile trienalin 2 yıla yayılan süreçlerini konuştuk. Ressam Sevinç Bayraktar: “Diller farklı olsa da insanlığın yaşadığı acıların, sevinçlerin yüzölçümü aynıdır” diyerek sorularımızı cevapladı. İzmir Life'ın 200. sayısı ile merhaba...
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
HAZİRAN 2017 sayısında neler vardı göz atın!
SİNEMALAR
AYIN MEKANLARI DOYURAN KEBAP

Kemeraltı'nda tarihi Ali Paşa Meydanı'nda şadırvanın yanında uzun yıllardır önünden geçtiğimiz bir kebapçı Doyuran Kebap. Görünüşü tam anlamıyla mütevazı bir Kemeraltı kebapçısı ama lezzetlerinin hakkını vermek lazım; çünkü lezzetler pek mütevazı değil... Menüsünde ağırlıklı olarak Manisa Kebap ve döner bulunan mekanın önemli miktarda müdavimi bulunuyor. Manisa kebap yemek isteyenlerin komşu ile gitmelerine hiç gerek yok. Manisa kebabının o kendine has lezzetini Doyuran Kebap'ta bulacaksınız. Manisa Kebap porsiyonları herkesin bildiği gibi küçük olur. Bizim tavsiyemiz 1,5 porsiyon ile başlayın sonrasında ilave isteyebilirsiniz. Mekan dönerde de iddialı... Ve kebapların yanında mutlaka kendilerinin özel yaptığı ayranı denemeyi unutmayın... Döner ve köftelerin porsiyonu 18 TL. Mevcutların biraz üstünde olsa da Doyuran'ın müdavimi olacağınızdan eminiz. Doyuran Kebap 866 S...

[Devamını Oku...]

CIZBIZ KÖFTE

Cızbız köfte Alsancak’ta köfte nerede yenir? Biz bu soruya, 1974’ten beri köfte konusunda bir usta olmuş Hüseyin Serter’in Alsancak’taki mekânı olarak yanıt veririz. Odun ateşinde köfte, tavuk ve ciğerdeki lezzete özel yaptıkları mezeler eşlik ediyor. Hüseyin Serter, Kemeraltı’nda odun ateşinde köfte yaparak başlamış işe. 6-7 yıl sonra, 2002’de şimdiki yerlerine geçmişler. Eti yıllardır aynı kasaptan, yağı Özbek’ten alıyorlar. Aldıkları yerler konusunda çok hassaslar. Hüseyin Bey, şimdi oğlu Serdar Serter birlikte işi yürütüyor. Yani nesilden nesle aktarılan bir aile geleneği söz konusu. Mekanın müdavimi çok. İzmir’in dört bir yanından, hatta şehir dışından gelenlerin olduğunu söylüyor Hüseyin Bey. Zaten siz de gidince tam müdavimlik bir mekan olduğunu anlıyorsunuz. Normalde 21.00’e kadar, yazları ise 22.00’ye kadar açık olan Cızbız Köfte ile ilgili son söylememiz gereken taklitler...

[Devamını Oku...]