TEMMUZ2018 Yayın Kurulu
Urla ve Seferihisar
Çeşme gibi Seferihisar ve Urla’nın da sürdürülebilir bir marka kimliğine sahip olması için Yarımada bütününde bir çalışmanın yapılması gerek. Bölge, bir bütün olarak pazarlanmalı. Deniz-güneş-kum turizminden öte tarih, kültür, gastronomi, eko-turizm gibi başlıkların altının doldurulması çok önemli. Haziran sayımızda bütün bunları Çeşme için konuştuk. Temmuz sayımızda ise dosyamız Seferihisar ve Urla… Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Teos Marina Genel Müdürü Faruk Günlü, Urliçe Şarapçılık'tan Reha Öğünlü ve Yengeç Restoran işletmecisi Oğuz Özer'in görüşlerini aldık. Bu seçimle beraber Türkiye’de yönetim sistemi değişti ama bu, ne seçim öncesi gerçek anlamda konuşuldu ne de şimdi yeterince tartışılıyor. O kadar ki Prof. Dr. Ayşen Uysal, “Bence henüz ülke yurttaşlarının çoğunluğu sistemin değiştiğinin ve nasıl bir sistemle karşı karşıya olduklarının farkında değil. Buna çok sayıda siyasetçi de dahil. Öyle ki, parlamentonun eski parlamento gibi işleyeceği düşüncesindeler” diyor. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda faaliyet gösteren ADBVALE ve Otopark, hizmet kalitesi ve farklı uygulamaları ile havalanında gidiş-dönüş otopark için harcanan yaklaşık 1 saati yolculara geri kazandırıyor. Selim Sırrı Tarcan, Tesalya-Yenişehir’de 1874’de doğdu. Sporcu, spor hocası, Olimpiyat temsilcisi, eğitmen, yazar, siyasetçi gibi çok sayıda işi ve meziyeti hayatına sığdıran Selim Sırrı Bey, Anadolu Aydınlanması köşemizin konuğu oldu. Yaşanacak köyler dizimizde bu ay sizi Çomakdağ Kızılağaç, İkiztaş ve Ketendere Milas'ın en güzel köylerine götürüyoruz Metin Rodop'un İzmir araştırmalarında ünlü yazar Mark Twain'in Doğu gezisinde İzmir notlarını merakla okuyacaksınız. Her yıl Ağustos ayının son günlerinde Notting Hill Karnavalı, Batı Londra sokaklarını baştan aşağı Karayip renkleri, müziği ve lezzetleriyle donatıyor. Eğlenceye devam... İletişim dünyasının gizemlerini keşif yolculuğuna meraklarına yenile yenile devam eden bir konuğumuz var bu sayıda: Uğur Batı. Halı dokuma sanatının ortaya çıkışı, bilinen en eski halı ve halı dokuma kültürüne dair merak ettikleriniz ve evde halı dokuma olanakları üzerine bilmek istedikleriniz... Burdur'un Bucak ilçesi Çamlık köyünde bulunan Kremna sizi Anadolu'nun zengin tarihi içinde düşlerle donatan bir antik kent... Yolunuz düşerse uğramalısınız. Bu ay, Yarımada Rota Rehberi’nden Zeytineli-Gökliman (Kokar) Parkuru’nu öneriyoruz. Alternatif trekking rotamızda ise Milas'ın Uyku Vadisi var. Ne bir hobiye ne de bir aktiviteye zaman ayıramamak sanırım hepimizin derdi şu günlerde. Eğer siz de benzer düşüncelerdeyseniz Karşıyaka’da bir adres göstereceğim size. Adı Yapika Atölye. Piyanosunun tuşlarıyla eşsiz bir müzik ziyafeti yaşatmasının yanı sıra birçok toplumsal olayda da sanatıyla yer alan, sanatı, tutukluluk süreci ve hayatı konuştuğumuz Dengin Ceyhan, sorularımızı yanıtladı. Kanada'da yaşayan İzmirli sanatçı Cem Başarır diyor ki: “Dünyada ki en zor şeylerden biri insanın kendini ifade etmesidir. Ben kendimi yaptığım resimlerle ifade edebildiğim için mutluyum.” Attilâ Şenkon’un raflardaki son kitabı ‘Telef’ ve 14 yıldır okuyucuyla aynı heyecanla buluşan ‘Gökkuşağına İki Bilet’ adlı romanıyla ilgili söyleştik. Bir yaz sayısında daha buluştuk. Dergimizin 18. yılına 1 ay kaldı... Sevgilerimizle...
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
AĞUSTOS 2018 sayısında neler vardı göz atın!
SİNEMALAR
AYIN MEKANLARI MUTFAK 93

Gurme Lezzetler burada Türkiye’nin en büyük toplu yemek fabrikası Bortar Group 25. yılına özel olarak, çeyrek asırlık lezzet uzmanlığını ve deneyimini gurme misafirleri ile de paylaşabileceği çok özel bir mekan hazırladı. Geçtiğimiz Nisan ayında açılışı yapılan ve adını Bortar Group‘un kuruluş yılından alan Mutfak 93, usta şeflerin hazırladığı gurme lezzetleri ile müdavimlerini her geçen gün çoğaltıyor. Kendi çiftliğinden gelen dinlendirilmiş etlerle hazırlanan steakhouse lezzetleri çok beğenilen Mutfak 93, İzmir işdünyasının toplantı ve iş yemekleri için tercih ettiği mekanların başında geliyor. Mutfak 93 6089 Sokak 2, Işıkkent, Bornova, İzmir Telefon 850 393 2525 info@mutfak93.com.tr www.mutfak93.com.tr MUTFAK 93

BIGCHEFS Alsancak

BigChefs Cumhuriyet Meydanı'nda BigChefs’in 57’nci şubesi İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda açıldı İlk şubesini 2007 yılında Ankara’da açan, Türkiye’de ve dünyada hızla büyümeye devam ederek küresel bir marka olma yolunda ilerleyen BigChefs, 57’nci şubesini Cumhuriyet Meydanı’nda açtı. Tarihi meydanın en gözde konumundaki BigChefs Alsancak Şubesi, 230 kişilik oturma kapasitesiyle hizmet vermeye başladı. BigChefs, Türkiye’nin dört bir yanına hitap eden lezzetleri harmanlandığı menüsü, usta şeflerin büyük özenle hazırladığı özgün sunumları, her karesinde aile sıcaklığı hissini duyacağınız konforlu dekorasyonu ve kaliteli hizmeti anlayışı ile sizleri bekliyor! BigChefs’in yeni şubesi, afiyetle geçecek sabah kahvaltılarından en keyifli öğle ve akşam yemeklerine kadar günün her saatinde misafirlerini ağırlamak üzere 08.30 – 00.00 saatleri arasında hizmet sunuyor. BigChefs Alsanc...

[Devamını Oku...]