TEMMUZ2018 Yayın Kurulu
Urla ve Seferihisar
Çeşme gibi Seferihisar ve Urla’nın da sürdürülebilir bir marka kimliğine sahip olması için Yarımada bütününde bir çalışmanın yapılması gerek. Bölge, bir bütün olarak pazarlanmalı. Deniz-güneş-kum turizminden öte tarih, kültür, gastronomi, eko-turizm gibi başlıkların altının doldurulması çok önemli. Haziran sayımızda bütün bunları Çeşme için konuştuk. Temmuz sayımızda ise dosyamız Seferihisar ve Urla… Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Teos Marina Genel Müdürü Faruk Günlü, Urliçe Şarapçılık'tan Reha Öğünlü ve Yengeç Restoran işletmecisi Oğuz Özer'in görüşlerini aldık. Bu seçimle beraber Türkiye’de yönetim sistemi değişti ama bu, ne seçim öncesi gerçek anlamda konuşuldu ne de şimdi yeterince tartışılıyor. O kadar ki Prof. Dr. Ayşen Uysal, “Bence henüz ülke yurttaşlarının çoğunluğu sistemin değiştiğinin ve nasıl bir sistemle karşı karşıya olduklarının farkında değil. Buna çok sayıda siyasetçi de dahil. Öyle ki, parlamentonun eski parlamento gibi işleyeceği düşüncesindeler” diyor. İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda faaliyet gösteren ADBVALE ve Otopark, hizmet kalitesi ve farklı uygulamaları ile havalanında gidiş-dönüş otopark için harcanan yaklaşık 1 saati yolculara geri kazandırıyor. Selim Sırrı Tarcan, Tesalya-Yenişehir’de 1874’de doğdu. Sporcu, spor hocası, Olimpiyat temsilcisi, eğitmen, yazar, siyasetçi gibi çok sayıda işi ve meziyeti hayatına sığdıran Selim Sırrı Bey, Anadolu Aydınlanması köşemizin konuğu oldu. Yaşanacak köyler dizimizde bu ay sizi Çomakdağ Kızılağaç, İkiztaş ve Ketendere Milas'ın en güzel köylerine götürüyoruz Metin Rodop'un İzmir araştırmalarında ünlü yazar Mark Twain'in Doğu gezisinde İzmir notlarını merakla okuyacaksınız. Her yıl Ağustos ayının son günlerinde Notting Hill Karnavalı, Batı Londra sokaklarını baştan aşağı Karayip renkleri, müziği ve lezzetleriyle donatıyor. Eğlenceye devam... İletişim dünyasının gizemlerini keşif yolculuğuna meraklarına yenile yenile devam eden bir konuğumuz var bu sayıda: Uğur Batı. Halı dokuma sanatının ortaya çıkışı, bilinen en eski halı ve halı dokuma kültürüne dair merak ettikleriniz ve evde halı dokuma olanakları üzerine bilmek istedikleriniz... Burdur'un Bucak ilçesi Çamlık köyünde bulunan Kremna sizi Anadolu'nun zengin tarihi içinde düşlerle donatan bir antik kent... Yolunuz düşerse uğramalısınız. Bu ay, Yarımada Rota Rehberi’nden Zeytineli-Gökliman (Kokar) Parkuru’nu öneriyoruz. Alternatif trekking rotamızda ise Milas'ın Uyku Vadisi var. Ne bir hobiye ne de bir aktiviteye zaman ayıramamak sanırım hepimizin derdi şu günlerde. Eğer siz de benzer düşüncelerdeyseniz Karşıyaka’da bir adres göstereceğim size. Adı Yapika Atölye. Piyanosunun tuşlarıyla eşsiz bir müzik ziyafeti yaşatmasının yanı sıra birçok toplumsal olayda da sanatıyla yer alan, sanatı, tutukluluk süreci ve hayatı konuştuğumuz Dengin Ceyhan, sorularımızı yanıtladı. Kanada'da yaşayan İzmirli sanatçı Cem Başarır diyor ki: “Dünyada ki en zor şeylerden biri insanın kendini ifade etmesidir. Ben kendimi yaptığım resimlerle ifade edebildiğim için mutluyum.” Attilâ Şenkon’un raflardaki son kitabı ‘Telef’ ve 14 yıldır okuyucuyla aynı heyecanla buluşan ‘Gökkuşağına İki Bilet’ adlı romanıyla ilgili söyleştik. Bir yaz sayısında daha buluştuk. Dergimizin 18. yılına 1 ay kaldı... Sevgilerimizle...
E-DERGÄ° Ä°zmir Life ÅŸimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
Mayıs 2019 sayısında neler vardı göz atın!
SÄ°NEMALAR
AYIN MEKANLARI MURANO'S ALAÇATI

Murano’s Alaçatı İzmir’in İtalyanı Alaçatı’da Bayraklı’da İtalyan mutfağını meraklılarına sunan Murano’s, İtalyan esintisini Alaçatı’ya taşıdı. Adını İtalya’nın ünlü Murano Adası’ndan alan Murano's Alaçatı'nın işletmecisi Fulya Perçin Yonuk ve şef ortağı Gökçen Yıldırım, "Alaçatı'da İtalya rüzgarı esecek" diyor. Yaz sezonunu boyunca özel ürünlerle hizmet vereceklerini söyleyen Yonuk, Murano's olarak ekmeklerini kendilerinin yaptığını, zeytinyağını ise aile çiftiğinden getirerek sunduklarını, mutfaklarında yerel üretici ile çalıştıklarını belirtti. Yonuk “Kuşkonmazlı rizotto, enginarlı makarna yapıyoruz. Her bir tabakta yaratıcı dokunuşlar var, bir araya gelmeyeceği düşünülen malzemeleri bir arada kullanmayı seviyoruz” diye konuştu. SİCİLYA'DAN ALAÇATI'YA TRANSFER Yeni menü de deniz mahsüllü makarnalar, ördek ve et yemeklerinin yanında İtalya mutfağından da özel lezzetler olduğu...

[Devamını Oku...]

SOTA ALAÇATI

Sota Alaçatı Kabukları kırmaya gelin... Alaçatı’nın tek canlı kabuklu deniz ürünleri restoranı SOTA Alaçatı, yaratıcı menüsüyle deniz mahsulü sevenlerin kalbini fethediyor. Afrodizyak tepsileri, mavi yengeç, canlı ıstakoz ve istiridye, Çeşme ve Karaburun Yarımadası’nın en güzel karidesleri, kerevizli kremalı siyah midye, langusta ve karavida… Nadir bulunan lezzetleri aynı tabakta buluşturan SOTA Alaçatı, yaza özel hazırladığı set menüleriyle de dikkat çekiyor. Deniz mahsulleriyle bezenmiş menüsünü Ege yöresinden en özel mezelerle ve butik üretim yapan üreticilerden tedarik edilen şaraplarla zenginleştiren SOTA Alaçatı, haftanın 4 günü canlı müzikle misafirlerini eğlenceye doyuruyor. Her Çarşamba ve Cuma Nurzat - Esra Band, Her Perşembe ve Cumartesi ise Billur Koyuncu’nun sahne alacağı müzik programları 1 Haziran'da başlıyor. Ayrıcalıklar SOTA Alaçatı’da! İlklerin restoranı Sota ...

[Devamını Oku...]

zala balayage hair extensions balmain hair extensions clip in hair extensions uk best hair mask for fine hair how to make a ponytail wig cap hair extensions uk tresemme hair dryer boots black bridesmaids hairstyles hair extensions selena gomez hair clips 2018 vine mink brazilian hair 9a real hair wigs uk