KASIM2018 Yayın Kurulu
Tarım Meselesi
Türkiye'nin tarım meselesi çözülmez bir noktada değil! "Türkiye, tarımda kendi kendine yeten dünyanın 7 ülkesinden biri" söylemi ile 60'lar ve 70'lerde öğünürdük. Siyasetçiler bu söylemi sık sık kullanır, okulların duvarlarında tarım ürünlerimizin boy boy resimleri yer alırdı. Aradan yaklaşık 50 yıl geçti, Türkiye hayvanlarına yedirecek samanı bile dışarıdan ithal edecek duruma geldi. Ülkenin hangi yanlış politikalar ile tarım yoksulu hale geldiğini ve son yıllarda Türkiye'ye örnek olarak ortaya çıkan "İzmir Modeli"ni tarım yazarı ve gazeteci Ali Ekber Yıldırım ile konuştuk. İzmir'de kazıları süren Antik Roma Tiyatrosu'nun oturma basamakları ve koltukları, “analemma duvarı" ve payandalarının ortaya çıkarıldığı haberini Orhan Beşikçi kaleme aldı. Türkiye'nin sağlık sistemi sorunlar sarmalından kurtulamıyor. Herkesin şikayet ettiği bir sistemden kimlerin memnun olduğunu, odağında insan olan bir sağlık sisteminin gereklerini Dr. Faruk Sürenkök ile konuştuk. Sürenkök, "Sağlık politikası bugün tamamen hasta üzerinden kar etme ilişkisine dönüştürülmüş durumda" diyor. "Nedim Atilla'nın Anadolu Aydınlanması dizisinde bu ay Dr. Reşit Galip beyefendiyi sevgiyle anıyoruz Andımız, büyük aydınlanmacı, Türk siyasetçi ve doktor Reşit Galip tarafından yazıldı. Işık Teoman, 6 gün kaldığı Budapeşte'de Budapeşte'de şunları gözlemledi: "2. Dünya Savaşı'nda yerle bir olan yapılar, tek tek ayağa kaldırılmış, geniş bulvarlar, devasa meydanlar yaratılmış, ama eski yapılara dokunmamışlar bile. Hepsi ayakta, hepsi restorasyonda. Zincirli köprüsü, Budin kalesi, parlamento binası, Tuna kıyısındaki Yahudi kıyımlarını anlatan ayakkabı heykelcikleri." Ülkemizde tarım can çekişiyor ama küçük pırıltılar da yok değil. Ovacık Tarımsal Kalkınma Koooperatifi bunlardan biri. Tunceli'nin Ovacık ilçesinde Sosyalist Meclisler Federasyonlu (SMF) Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu'nun öncülüğünde kurulan kooperatif, köylülerin ürettiği organik ürünleri büyük şehirlerde açtığı satış noktaları ile tüketiciye ulaştırıyor. Kooperatifin İzmir satış ofisi Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Karataş'ta açıldı. Amsterdam’da babasının restoranında piyano çalarak konser vermeye başlayan Karsu Dönmez, dünyanın en büyük, en önemli salonlarından Carnegie Hall’e kadar uzanan müzik yolcuğunda adını tüm dünyaya duyurdu. Karsu Dönmez ile keyifli bir söyleşi yaptık. Elmira Fikir ve Sanat Atölyesi sahibi Habibe Irmak Özlem, özellikle çocuklara yönelik projeleri ile dikkat çekiyor. Çizgi film projesi bunların içinde öne çıkıyor. Radyo programı deyince akla belki pek çok isim geliyordur. Ancak cümleye kadın ve mizahı da ekleyince Ayça Şen’den bahsedildiği gayet açık ortada… İzmir’e yerleşerek kendi bağımsız radyosunda programlarını sürdüren Ayça Şen, radyoculuğun yanı sıra kitap yazmaya, şarkı söylemeye ve resim yapmaya devam ediyor. Dr. Özge Erbilen Yalçın'ın “Beyond Glass” “Camdan Öte” sergisi Galeri FA'da açıldı. Tiyatrocu, sinema sanatçısı, çevirmen, oyuncuların hakları başta olmak üzere pek çok konuda aktivistlik yapmış, dernek başkanlığı görevi yürütmüş her daim sanat adına yaşamış bir isimle; Füsun Demirel ile görüştük bu ay. Geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz büyük sanatçı Aretha Franklin'i anıyoruz. Bildikleriniz ve bilmediklerinizle Aretha Franklin'in dünyası... Yazar Burhan Sönmez, hafızasını kaybeden genç bir müzisyenin hayatını anlatan "Labirent" romanı ile kalem sayfalarımızın konuğu oldu. Baskılarımızdaki gecikme sürüyor. Bu ekonomik koşullarda affınıza sığınıyoruz.
E-DERGÄ° Ä°zmir Life ÅŸimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
MART 2019 sayısında neler vardı göz atın!
SÄ°NEMALAR
AYIN MEKANLARI BLUEBELL GASTROPUB

BlueBell GastroPub: Mutfağı mükemmel bir pub İzmirli genç girişimci Pınar Yazıcı, tasarladığı “BlueBell GastroPub" İzmir Bostanlı’da açıldı. Mekan mutfağı sağlam bir Pub olarak öne çıkıyor. Menüsünde "Blue's Kitchen", "Ortaya", "Ekmek Arasında", "Salatalar" ve "Tatlılar" bölümlerinde özel lezzetler bulunan BlueBell GastroıPub'da; "Tabaklarımızdaki malzemeleri geleneksel yöntemler dışında kullanmaya devam ediyoruz. Pancarı turşu yapmak yerine, tarçın ile fırınlıyoruz" diyen şef Ercan Aydın kendine özgü ekmek ve sıcak sunumlarını misafirleriyle buluşturuyor. Blue Bell’de Barmen Can Güneli, orijinal tütsülenmiş kokteylleriyle misafirlerine keyifli sürprizler hazırlıyor. Gece 02.00'a kadar açık olan BluBell, kısa zamanda bir müdavim kitlesi yaratmış görünüyor. Bostanlı takılmak için keyifli bir mekana daha kavuştu. Ekmek arası kokoreçten Mac&Cheese'e kadar değişik lezzetler sunan me...

[Devamını Oku...]

SOİREE

Soirée; Deniz kenarında çiçek bahçesi Çoğunlukla yeme içme mekanlarının bulunduğu Konak Pier AVM'de deniz kenarında bir çiçek bahçesi olan Soirée Restoran konuklarına lezzetlerin yanı sıra huzur vaat ediyor. Soirée'nin deneyimli şefleri menüyü dünya ve Türk mutfağının lezzetleri ile donatmış. Kahvaltıdan soğuk ve sıcak başlangıçlara, salatalardan pizzalara, beyaz ve kırmızı et yemeklerinden balık çeşitlerine kadar neredeyse yok yok bu menüde... Soirée, kendisini "şehrin en iyisi" söylemiyle tanımlayarak iddiasını ortaya koyuyor. Kahvaltı 37 TL (Tek kişilik) Otlu Omlet 20 TL Sürk Mezesi 15 TL Geyik Başı Mezesi 15 TL Mütebbel 18 TL Paşa Mezesi 15 TL Soğuk Et Tabağı 70 TL Mozarella Domates Tabağı 25 TL Kırmızı Soğan Çorbası 19 TL Bouillabaise Balık Çorbası 25 TL. Karadeniz Usulü Yaprak Sarma 21 TL Keçi PeynirliGirit Salata 37 TL 5 Peynirli Pizza...

[Devamını Oku...]
SOİREE

zala balayage hair extensions balmain hair extensions clip in hair extensions uk best hair mask for fine hair how to make a ponytail wig cap hair extensions uk tresemme hair dryer boots black bridesmaids hairstyles hair extensions selena gomez hair clips 2018 vine mink brazilian hair 9a real hair wigs uk