NISAN2019 Yayın Kurulu
Her mevsim bahar olsa...
Prof. Dr. Doğan Yaşar: "Körfeze kirli su akışı tamamen önlense 1 yıl içinde yüzülebilir hale gelir" diyor. Dokuz Eylül Üniversitesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü öğretim görevlisi Prof. Dr. Doğan Yaşar’la İzmirlilerin hayallerini süsleyen yüzülebilir Körfezi, kentin doğal zenginliklerini ve denizlerimizde bizi bekleyen sorunlarını konuştuk. Rita Ender, Madam Marta Amati’yi anlatıyor bize… Kitabının adı Madam Amati... Kitapla bağlantılı olarak İstanbul'da açılan sergi, Nisan ayında İzmir'e geliyor. Süleyman Ferit Eczacıbaşı'nın kolonya imalâthanesi yeniden yaşatıldığı, "Ekmekçibaşı Lokantası" benzeri mekanlarının olduğu, tarihi dokunun yeniden canlanmasını istediğimiz üç Beyler Sokağı'ndayız. Önce biraz geçmişe dönelim sonra da dilekleri iletelim sizlere... 4 Mart 1925 Üçüncü İsmet Paşa Hükümeti cumhuriyetin bütün önemli aydınlanmacılarını içinde barındırır. Daha önce kendilerine yer ayırdığımız Tevfik Rüştü Aras (Dışişleri), Mahmut Esat Bozkurt (Adalet), Hamdullah Suphi Tanrıöver (Milli Eğitim) gibi önemli bakanlıklara imza atarken, bu sayımızda yer verdiğimiz tarımda cumhuriyet aydınlanması kimliğinin adı bu kabinede Mehmet Sabri (Toprak) Bey’dir. Kaçkar Kültür Gençlik ve Spor Derneği’nin her Pazar yaptığı doğa yürüyüşlerinin “Keçi Kalesi” rotasına konuk oluyoruz. Önümüzdeki Ağustos görev süresi dolduğu için İzmir’den ayrılacak olan Fransız Kültür Merkezi Müdürü Caroline David, sanatla iç içe geçen yaşamının ona yansıyan zerafetini tüm doğallığıyla taşıyor. David, "Tarihi ve kültürel dokusunu hala sürdürebilen şehirleri seviyorum" diyor. Esnaf lokantaları, birer samimiyet, lezzet ve hüsnüniyet mekânlarıdırlar. Sadece karın doyurmak için gidilen yerler değildir. İzmir'in esnaf lokantaları ile tanışmaya hazır mısınız? Özgün baskı teknikleri, farklı materyal yüzeyleri, mekana özgü enstalasyonlar, transparan heykeller, iskambil kartlarında padişah portreleri, uçsuz bucaksız bir hayal gücü, sınır tanımaz bir çeşitlilik. Çağdaş Sanatın önemli isimlerinden Ardan Özmenoğlu’nu bu tanımlamayla başlayabilirsiniz. Ama anlatabilir misiniz? İşte orası şüpheli. İzmir'de gösteri sanatının temeli olan tiyatro sahneleri giderek çoğalıyor. Çoğu oyun salonu nun doluluk oranları da yükselmeye devam ediyor. Başarılı çalışmalarını 1992 yılından beri sürdüren ve 2007 yılında ise yeni bir yapılanmaya giden Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Onur Erdoğan ile tiyatronun çalışmaları üzerine konuştuk... Sosyal medya her zaman negatif etkileriyle gündeme geliyor. Ancak bazen de “iyi ki sosyal medya var” diyebileceğimiz olaylara da şahit oluyoruz. İstanbul'ur Kedileri, sokak hayvanlarına yardım elini uzatıyor... Cats of Istanbul ile ilgili sorularımızı projenin kurucusu Rana Babaç Çelebi yanıtladı. Moda deyince akla ilk gelen bir isimden söz etmek istiyorum. Çağımıza damgasını vuran bir tasarımcıdan, kendi doğrularından hiçbir zaman taviz vermeyen bir stil ikonundan, devrin moda kavramını alt üst eden bir modacıyı Gabrille Coco Chanel’i size tanıtmak istiyorum. Agora Sinemalarının Nisan programı son sayfamızda... Keyifli okumalar!
E-DERGÄ° Ä°zmir Life ÅŸimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
MART 2019 sayısında neler vardı göz atın!
SÄ°NEMALAR
AYIN MEKANLARI BLUEBELL GASTROPUB

BlueBell GastroPub: Mutfağı mükemmel bir pub İzmirli genç girişimci Pınar Yazıcı, tasarladığı “BlueBell GastroPub" İzmir Bostanlı’da açıldı. Mekan mutfağı sağlam bir Pub olarak öne çıkıyor. Menüsünde "Blue's Kitchen", "Ortaya", "Ekmek Arasında", "Salatalar" ve "Tatlılar" bölümlerinde özel lezzetler bulunan BlueBell GastroıPub'da; "Tabaklarımızdaki malzemeleri geleneksel yöntemler dışında kullanmaya devam ediyoruz. Pancarı turşu yapmak yerine, tarçın ile fırınlıyoruz" diyen şef Ercan Aydın kendine özgü ekmek ve sıcak sunumlarını misafirleriyle buluşturuyor. Blue Bell’de Barmen Can Güneli, orijinal tütsülenmiş kokteylleriyle misafirlerine keyifli sürprizler hazırlıyor. Gece 02.00'a kadar açık olan BluBell, kısa zamanda bir müdavim kitlesi yaratmış görünüyor. Bostanlı takılmak için keyifli bir mekana daha kavuştu. Ekmek arası kokoreçten Mac&Cheese'e kadar değişik lezzetler sunan me...

[Devamını Oku...]

SOİREE

Soirée; Deniz kenarında çiçek bahçesi Çoğunlukla yeme içme mekanlarının bulunduğu Konak Pier AVM'de deniz kenarında bir çiçek bahçesi olan Soirée Restoran konuklarına lezzetlerin yanı sıra huzur vaat ediyor. Soirée'nin deneyimli şefleri menüyü dünya ve Türk mutfağının lezzetleri ile donatmış. Kahvaltıdan soğuk ve sıcak başlangıçlara, salatalardan pizzalara, beyaz ve kırmızı et yemeklerinden balık çeşitlerine kadar neredeyse yok yok bu menüde... Soirée, kendisini "şehrin en iyisi" söylemiyle tanımlayarak iddiasını ortaya koyuyor. Kahvaltı 37 TL (Tek kişilik) Otlu Omlet 20 TL Sürk Mezesi 15 TL Geyik Başı Mezesi 15 TL Mütebbel 18 TL Paşa Mezesi 15 TL Soğuk Et Tabağı 70 TL Mozarella Domates Tabağı 25 TL Kırmızı Soğan Çorbası 19 TL Bouillabaise Balık Çorbası 25 TL. Karadeniz Usulü Yaprak Sarma 21 TL Keçi PeynirliGirit Salata 37 TL 5 Peynirli Pizza...

[Devamını Oku...]
SOİREE

zala balayage hair extensions balmain hair extensions clip in hair extensions uk best hair mask for fine hair how to make a ponytail wig cap hair extensions uk tresemme hair dryer boots black bridesmaids hairstyles hair extensions selena gomez hair clips 2018 vine mink brazilian hair 9a real hair wigs uk