NISAN2019 Yayın Kurulu
Her mevsim bahar olsa...
Prof. Dr. Doğan Yaşar: "Körfeze kirli su akışı tamamen önlense 1 yıl içinde yüzülebilir hale gelir" diyor. Dokuz Eylül Üniversitesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü öğretim görevlisi Prof. Dr. Doğan Yaşar’la İzmirlilerin hayallerini süsleyen yüzülebilir Körfezi, kentin doğal zenginliklerini ve denizlerimizde bizi bekleyen sorunlarını konuştuk. Rita Ender, Madam Marta Amati’yi anlatıyor bize… Kitabının adı Madam Amati... Kitapla bağlantılı olarak İstanbul'da açılan sergi, Nisan ayında İzmir'e geliyor. Süleyman Ferit Eczacıbaşı'nın kolonya imalâthanesi yeniden yaşatıldığı, "Ekmekçibaşı Lokantası" benzeri mekanlarının olduğu, tarihi dokunun yeniden canlanmasını istediğimiz üç Beyler Sokağı'ndayız. Önce biraz geçmişe dönelim sonra da dilekleri iletelim sizlere... 4 Mart 1925 Üçüncü İsmet Paşa Hükümeti cumhuriyetin bütün önemli aydınlanmacılarını içinde barındırır. Daha önce kendilerine yer ayırdığımız Tevfik Rüştü Aras (Dışişleri), Mahmut Esat Bozkurt (Adalet), Hamdullah Suphi Tanrıöver (Milli Eğitim) gibi önemli bakanlıklara imza atarken, bu sayımızda yer verdiğimiz tarımda cumhuriyet aydınlanması kimliğinin adı bu kabinede Mehmet Sabri (Toprak) Bey’dir. Kaçkar Kültür Gençlik ve Spor Derneği’nin her Pazar yaptığı doğa yürüyüşlerinin “Keçi Kalesi” rotasına konuk oluyoruz. Önümüzdeki Ağustos görev süresi dolduğu için İzmir’den ayrılacak olan Fransız Kültür Merkezi Müdürü Caroline David, sanatla iç içe geçen yaşamının ona yansıyan zerafetini tüm doğallığıyla taşıyor. David, "Tarihi ve kültürel dokusunu hala sürdürebilen şehirleri seviyorum" diyor. Esnaf lokantaları, birer samimiyet, lezzet ve hüsnüniyet mekânlarıdırlar. Sadece karın doyurmak için gidilen yerler değildir. İzmir'in esnaf lokantaları ile tanışmaya hazır mısınız? Özgün baskı teknikleri, farklı materyal yüzeyleri, mekana özgü enstalasyonlar, transparan heykeller, iskambil kartlarında padişah portreleri, uçsuz bucaksız bir hayal gücü, sınır tanımaz bir çeşitlilik. Çağdaş Sanatın önemli isimlerinden Ardan Özmenoğlu’nu bu tanımlamayla başlayabilirsiniz. Ama anlatabilir misiniz? İşte orası şüpheli. İzmir'de gösteri sanatının temeli olan tiyatro sahneleri giderek çoğalıyor. Çoğu oyun salonu nun doluluk oranları da yükselmeye devam ediyor. Başarılı çalışmalarını 1992 yılından beri sürdüren ve 2007 yılında ise yeni bir yapılanmaya giden Bornova Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Onur Erdoğan ile tiyatronun çalışmaları üzerine konuştuk... Sosyal medya her zaman negatif etkileriyle gündeme geliyor. Ancak bazen de “iyi ki sosyal medya var” diyebileceğimiz olaylara da şahit oluyoruz. İstanbul'ur Kedileri, sokak hayvanlarına yardım elini uzatıyor... Cats of Istanbul ile ilgili sorularımızı projenin kurucusu Rana Babaç Çelebi yanıtladı. Moda deyince akla ilk gelen bir isimden söz etmek istiyorum. Çağımıza damgasını vuran bir tasarımcıdan, kendi doğrularından hiçbir zaman taviz vermeyen bir stil ikonundan, devrin moda kavramını alt üst eden bir modacıyı Gabrille Coco Chanel’i size tanıtmak istiyorum. Agora Sinemalarının Nisan programı son sayfamızda... Keyifli okumalar!
E-DERGÄ° Ä°zmir Life ÅŸimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
Mayıs 2019 sayısında neler vardı göz atın!
SÄ°NEMALAR
AYIN MEKANLARI MURANO'S ALAÇATI

Murano’s Alaçatı İzmir’in İtalyanı Alaçatı’da Bayraklı’da İtalyan mutfağını meraklılarına sunan Murano’s, İtalyan esintisini Alaçatı’ya taşıdı. Adını İtalya’nın ünlü Murano Adası’ndan alan Murano's Alaçatı'nın işletmecisi Fulya Perçin Yonuk ve şef ortağı Gökçen Yıldırım, "Alaçatı'da İtalya rüzgarı esecek" diyor. Yaz sezonunu boyunca özel ürünlerle hizmet vereceklerini söyleyen Yonuk, Murano's olarak ekmeklerini kendilerinin yaptığını, zeytinyağını ise aile çiftiğinden getirerek sunduklarını, mutfaklarında yerel üretici ile çalıştıklarını belirtti. Yonuk “Kuşkonmazlı rizotto, enginarlı makarna yapıyoruz. Her bir tabakta yaratıcı dokunuşlar var, bir araya gelmeyeceği düşünülen malzemeleri bir arada kullanmayı seviyoruz” diye konuştu. SİCİLYA'DAN ALAÇATI'YA TRANSFER Yeni menü de deniz mahsüllü makarnalar, ördek ve et yemeklerinin yanında İtalya mutfağından da özel lezzetler olduğu...

[Devamını Oku...]

SOTA ALAÇATI

Sota Alaçatı Kabukları kırmaya gelin... Alaçatı’nın tek canlı kabuklu deniz ürünleri restoranı SOTA Alaçatı, yaratıcı menüsüyle deniz mahsulü sevenlerin kalbini fethediyor. Afrodizyak tepsileri, mavi yengeç, canlı ıstakoz ve istiridye, Çeşme ve Karaburun Yarımadası’nın en güzel karidesleri, kerevizli kremalı siyah midye, langusta ve karavida… Nadir bulunan lezzetleri aynı tabakta buluşturan SOTA Alaçatı, yaza özel hazırladığı set menüleriyle de dikkat çekiyor. Deniz mahsulleriyle bezenmiş menüsünü Ege yöresinden en özel mezelerle ve butik üretim yapan üreticilerden tedarik edilen şaraplarla zenginleştiren SOTA Alaçatı, haftanın 4 günü canlı müzikle misafirlerini eğlenceye doyuruyor. Her Çarşamba ve Cuma Nurzat - Esra Band, Her Perşembe ve Cumartesi ise Billur Koyuncu’nun sahne alacağı müzik programları 1 Haziran'da başlıyor. Ayrıcalıklar SOTA Alaçatı’da! İlklerin restoranı Sota ...

[Devamını Oku...]

zala balayage hair extensions balmain hair extensions clip in hair extensions uk best hair mask for fine hair how to make a ponytail wig cap hair extensions uk tresemme hair dryer boots black bridesmaids hairstyles hair extensions selena gomez hair clips 2018 vine mink brazilian hair 9a real hair wigs uk