MART2016
Yalın Balık
Kişi başı en fazla 20 cc rakının verildiği, içerde sigara içmenin yasak olduğu, balığınızı isterseniz kendinizin getirebildiği bir balıkçı: Yalın Balık… Hamilelerin, çocuklu ailelerin de gelip balık yiyebilmesinin imkanını sağlamak adına içerde sigara içirtmeyen Yalın Balık, çakırkeyfin ötesine geçmemek adına da kişi başı 20 cc rakı ile sınırlandırıyor alkol hizmetini. Ağırlıklı olarak müşterilerin getirdiği balıkları pişiren Yalın Balık, bunu tercih etmeyen, balık getirme imkanı olmayan konukları için az da olsa balık bulunduruyor menüsünde. 12-13 çeşit günlük mezesi, kalamar, karides ve ahtapotu ile fark yaratan Yalın Balık, 12 yıldır hizmet verdiği mekanının kapılarını haftanın yedi günü 13-01 arası açıyor. Cuma Cumartesi günü rezervasyon şart bu arada, ekleyelim. Adres: Yalı caddesi (Cemal Gürsel Caddesi) No: 522/A Karşıyaka Bostanlı Telefon: 362 60 05 Menü: Mezeler: 8 tl Ahtapot: 18 tl Kalamar: 24 tl Karides: 24 tl Balık Kokoreç: 24 tl 400 gr balık pişirme: 8tl 1 kg balık pişirme: 15 tl
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
Eylül/Ekim 2025 sayısında neler vardı göz atın!
AYIN MEKANLARI GÜL KEBAP

İşte istisna mekânlardan biridir Gül Kebap... Kuruluş tarihi 1949. Gül Kebap’ın özelliği sadece “iyi köfte” yapıyor olması değil. Gül Kebap yetmiş altı yıldır aynı yerde ve dördüncü kuşağın yönetiminde. “Sefer tası” misali üç katlı daracık mekânında müdavimlerinin vazgeçemediği adres. Hayranlık uyandıracak bir çaba değil midir bu? İşini, kalitesini koruyarak yapan tam bir aile işletmesi… Kurucu Mehmet Ali Gülgeze, Girit’in üçüncü büyük şehri Resmo’dan İzmir’e göçle gelmiş. Çanakkale’de savaşmış. Bayrağı, ikinci kuşak oğulları Mustafa ve Muhsin Gülgeze devralmış… Ardından torun Hüsnü Gülgeze. Ve bugün dördüncü kuşak Hüsnü’nün oğlu Burak Muhsin işin başında. “Bir Kemeraltı klasiği” olarak Gül Kebap, esnaf lokantası köfteciliğini ilk günden bugüne değişmeyen formül ve sunum geleneğiyle tavizsiz sürdürüyor.

FİLİBELİ HAN

Filibeli Han Eski İzmirlilerin hatıralarındaki Şükran Oteli, özenli bir yenileme süreci sonrasında sahiplerinin soyadını alan "Filibeli Han" Kemeraltı Çarşısı'nın yeni cazibe merkezi olarak hizmete açıldı. Günümüz ihtiyaçlarına uygun yiyecek içecek mekanlarının yer aldığı Filibeli Han'ın üst katı da keşke çeşitli el sanatları üretiminin yapıldığı atölyelere açılsa... Bizim dikkatimizden kaçmış olabilir ama binanın kısa bir tarihinin yabancı dilleri de kapsayacak şekilde bir köşede yer alması çok doğru olurdu diye düşünüyoruz.

BOŞNAKYA

Boşnakya Filibeli Han'ın yan sokağa açılan çıkışında sevimli olduğu kadar lezzetli ürünler sunan "Boşnakya" isimli bir mekan var. Kıymalı Boşnak böreği, peynirli, patatesli ve patlıcanlı börekler, yaprak sarma ve haşhaşlı börek gibi lezzetlerin ağız sulandırdığı mekanda demli bir çay veya reyhan şerbeti yanında poğaçalar ve harika tatlılar deneyebilirsiniz.Antakya'nın çıtır kabak ve kömbesi, bougatsa Selanik tatlısı, medovik Rus pastası, triliçe tatlıları sizi bekliyor. Cuma günleri menüye mantı da ekleniyor. Boşnakya'ya uğramayı ihmal etmeyin.