YAZARLAR
    Mart 2016 “Kadın”, Mart sayımızın dosya konusu. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Başkanı Gülsüm Kav, Türkiye’deki kadın hareketinin öncülerinden, İzmirli avukat Hülya Gülbahar ve hayatı “bir direniş öyküsü” olan yapımcı-yönetmen Melek Ulagay Taylan ile konuştuk.
    MEKSİKA SOKAĞI ÇOK GÜZEL GELSENE!MEKSİKA SOKAĞI ÇOK GÜZEL GELSENE!Haberiniz var mı 2010 yılında Meksika’nın bağımsızlığının 200’üncü, devriminin de 100’üncü yılı kutlamaları kapsamında Alsancak’ta 1386 sokağa Meksika Sokağı ismi verildi. Aradan geçen 6 yılın ardından Meksika Sokağı her geçen gün gelişti, değişti.
    "BİR ADIM ATIN ÖZGÜRLEŞİN!""BİR ADIM ATIN ÖZGÜRLEŞİN!"İşi, kariyeri, geçmişi geride bırakıp çantası sırtında hayatı keşfe çıkanlardan o. Dünyayı geziyor ve gönüllü yardım çalışmalarında bulunarak hayata bir şeyler katıyor. Hale Sargın’a göre bir adım atmak özgürlüğe geçmek için fazlasıyla yeterli…
    BERGAMA BU PROJEYLE DÜNYAYA AÇILIR!BERGAMA BU PROJEYLE DÜNYAYA AÇILIR!Tıbbın doğduğu topraklarda uluslararası düzeyde bilim insanlarını bir araya getirecek “Altın Yılan Tıp Ödülleri” ile Bergama’yı dünya tanısın istiyor. Sadece bu da değil. Ahmet Kandemir proje içinde bilim vakfı, tıp fakültesi, tıp tarihi ve bilim müzesi, Asklepios Sağlık Köyü, bir de bilim ve tarih dergisinin de olduğunu söylüyor. Bergama’da böyle bir proje İzmir’in sağlık turizminin başkenti olması demek.
    EGE ROTARACT VE EGE ROTARY KULÜPLERİEGE ROTARACT VE EGE ROTARY KULÜPLERİGenç dinamik kişilerin yanı sıra mesleğinde başarılı olmuş tecrübeli isimlerin oluşturduğu Ege Rotaract Kulübü ve Ege Rotary Kulübü, İzmir ve Türkiye için ciddi ve büyük projeler hayata geçiriyor. Yaşlılardan gençlere toplumun her bireyiyle ilgilenen her iki kulüp de mühim. Bu ay İzmir Life için Ege Rotary Kulübü Başkanı Feyzi Ağababaoğlu ve Ege Rotaract Kulübü Başkanı Burak Terlemez ile söyleştik.
    İŞTE ANADOLU LEZZET ENVANTERİİŞTE ANADOLU LEZZET ENVANTERİDaha önce İzmirlife’da birkaç kez Slow Food anlattık… Slow Food  iyi, temiz ve adil gıdayı savunan ve buna tutkuyla bağlanan bir milyondan fazla insanı içeriyor… 158’i aşkın ülkede; aralarında şeflerin, gençlerin, aktivistlerin, çiftçilerin, balıkçıların, uzmanların ve akademisyenlerin yer aldığı yaklaşık 100.000 Slow Food üyesi bulunuyor.
    Beyturan Lokantası Ayın MekanıBeyturan LokantasıKısıkköy Mobilyacılar Sitesi’ni bilirsiniz, kuruluşu 80’li yıllarının ortalarına dayanır, 20-30 mağaza ile başlamış, şimdi nerdeyse koca bir siteye dönüşmüş bir mobilya dünyası burası. İşte bu sitenin kuruluşundan beri 1988’den günümüze aynı yerde birbirinden lezzetli yemekleri müşterilerine sunan bir lokanta var, Beyturan Lokantası. Giritli bir çift olan Nesrin-Beytullah Artagan çiftinin 27 yıldır özenle işlettikleri bir lokanta burası. Tüm yemekler, soslar dahil hepsini Nesrin Hanım’ın elinden çıkma. Giritli olmalarından dolayı, olmazsa olmaz, ot ve zeytinyağlı seçenekleri de gayet fazla Beyturan’da. 10 çeşit zeytinyağlı, en az 5 çeşit et yemeği ve değişmez tatlıları kemalpaşa, ayva ve kabak tatlıları ile dört dörtlük bir esnaf lokantası Beyturan. Havalimanına yakın olması nedeniyle iş dünyasının önemli isimleri İzmir’e geldiklerinde ve İzmir’den bir başka şehre uçarken öğle yemeklerini sıklıkla yedikleri yer olması sebebiyle Beyturan, esnaf lokantası kavramını aşmış desek yanlış olmaz. Kahvaltı da verilen mekan, öğle yemeğinden sonra tipik esnaf lokantası olarak kapılarını kapatıyor, ertesi sabaha kadar. Bu anlamda yolunuz Kısıkköy’e düşerse, ya da şehirlerarası bir uçuşunuz öncesi-sonrası, bu mekana uğramanızı önemle tavsiye ederiz. Özellikle acılı güveç, güveçte kuru fasulye, tandır, karışık ot tabağı ön palana çıkan ürünleri olurken, sabahları serpme kahvaltı ve 5 çeşit çorbası ile güne güzel başlamak isteyenlere de imkan tanınıyor. Menü: Sebzeler 8-10 tl Et yemekleri: 16-17 tl Döner: 15 tl Tatlılar: 6 tl Adres: Estim Sanayi Sitesi (Kısıkköy Mobilyacılar Sitesi) 3. Cadde No:1 Kısıkköy İzmir Telefon: 232 257 61 07
    Yalın Balık Ayın MekanıYalın BalıkKişi başı en fazla 20 cc rakının verildiği, içerde sigara içmenin yasak olduğu, balığınızı isterseniz kendinizin getirebildiği bir balıkçı: Yalın Balık… Hamilelerin, çocuklu ailelerin de gelip balık yiyebilmesinin imkanını sağlamak adına içerde sigara içirtmeyen Yalın Balık, çakırkeyfin ötesine geçmemek adına da kişi başı 20 cc rakı ile sınırlandırıyor alkol hizmetini. Ağırlıklı olarak müşterilerin getirdiği balıkları pişiren Yalın Balık, bunu tercih etmeyen, balık getirme imkanı olmayan konukları için az da olsa balık bulunduruyor menüsünde. 12-13 çeşit günlük mezesi, kalamar, karides ve ahtapotu ile fark yaratan Yalın Balık, 12 yıldır hizmet verdiği mekanının kapılarını haftanın yedi günü 13-01 arası açıyor. Cuma Cumartesi günü rezervasyon şart bu arada, ekleyelim. Adres: Yalı caddesi (Cemal Gürsel Caddesi) No: 522/A Karşıyaka Bostanlı Telefon: 362 60 05 Menü: Mezeler: 8 tl Ahtapot: 18 tl Kalamar: 24 tl Karides: 24 tl Balık Kokoreç: 24 tl 400 gr balık pişirme: 8tl 1 kg balık pişirme: 15 tl
    İLK ROTA: BELEVİ-MOZELİUM-ŞİRİNCEİLK ROTA: BELEVİ-MOZELİUM-ŞİRİNCEİster bisikletini al, ister yürü, karar senin ama illa ki sen de katıl! Yarımadada orman kampları, ören yerleri, müzeler, zeytinlikler, bağlar ve masmavi plajlardan geçen, herkese uygun zorluk derecesine göre hazırlanmış yürüyüş ve bisiklet yolları var artık. İlk rotamız ise 15 kilometrelik Belevi-Mozelium-Şirince. Hazırlanın yola çıkıyoruz…
    KİŞİSELLEŞEN MEKÂNLAR İÇİN PUUKUKİŞİSELLEŞEN MEKÂNLAR İÇİN PUUKUPuuku doğal olanın, zanaatın, yerel kültürün ve kişiye özel bir ruh halinin izini yansıtıyor.
    SÖYLEŞİ: Asuman NardalıSÖYLEŞİ: Asuman Nardalı“Ayakları üzerinde duran kadının da desteğe ihtiyacı olduğunu, güçlü kadını daha da güçlü yapmak için birilerinin çalışması gerektiğini düşündüm.”
    CİHANGİR KOŞU: SIRADIŞI BİR TERFİ ÖYKÜSÜCİHANGİR KOŞU: SIRADIŞI BİR TERFİ ÖYKÜSÜİsmini Dünyanın En Başarılı 50 Türk Yöneticisi listesine yazdırdı, ardından her şeyi bırakıp Alaçatı’ya yerleşti. Üzerine bir de hem iş dünyasında hem de kişisel hayatında başarılı olmak isteyenlere kendi kaleminden rehber niteliğinde bir kitap yazdı. Cihangir Koşu’dan bahsediyoruz.
    GRAMOFONEVİGRAMOFONEVİKendini gönül vermiş, sevgi vermiş biri olarak tanımlıyor, kendi evinin bir eşyası olan gramofon ve pikapları tamir eder gibi tamir ediyor Ali Usta. Gramofon ve pikap ustası Ali Kızılkan’dan bahsediyoruz. “Nasıl ki bir anne çocuğu ile ilgilenir, onun sorumlulukları ona külfet gibi gelmezse ben de gramofon ve pikap tamiri yaparken öyle günlerce uğraştığım oluyor, çünkü sevgi var” diyerek anlatıyor.
    KALEM - AVRAM VENTURAKALEM - AVRAM VENTURAİzmirli yazar Avram Ventura, yeni deneme kitabı “İçimde bir başka ben” ile okuyucuyu bambaşka konularda düşünmeye çağırıyor…
    ARKA SOKAK KEŞİFLERİARKA SOKAK KEŞİFLERİDiyelim ki cumartesi ve şöyle rahatça arkanıza yaslanıp kahvaltı etmek istiyorsunuz. Hani uzun kahvaltılardan… Ama bu sefer de gün bitiyor, hafta sonu hepi topu 2 gün!
    E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
    Tıklayın, okuyun...
    Güncel sayıya göz atın
    SİNEMALAR Mart 2016
    Annemin Yarası
    Batman v Superman: Dawn of Justice
    AYIN MEKANLARI Mart 2016 Yalın Balık

    Kişi başı en fazla 20 cc rakının verildiği, içerde sigara içmenin yasak olduğu, balığınızı isterseniz kendinizin getirebildiği bir balıkçı: Yalın Balık… Hamilelerin, çocuklu ailelerin de gelip balık yiyebilmesinin imkanını sağlamak adına içerde sigara içirtmeyen Yalın Balık, çakırkeyfin ötesine geçmemek adına da kişi başı 20 cc rakı ile sınırlandırıyor alkol hizmetini. Ağırlıklı olarak müşterilerin getirdiği balıkları pişiren Yalın Balık, bunu tercih etmeyen, balık getirme imkanı olmayan konukları için az da olsa balık bulunduruyor menüsünde. 12-13 çeşit günlük mezesi, kalamar, karides ve ahtapotu ile fark yaratan Yalın Balık, 12 yıldır hizmet verdiği mekanının kapılarını haftanın yedi günü 13-01 arası açıyor. Cuma Cumartesi günü rezervasyon şart bu arada, ekleyelim. Adres: Yalı caddesi (Cemal Gürsel Caddesi) No: 522/A Karşıyaka Bostanlı Telefon: 362 60 05 Menü: Mezeler: 8 tl Ahtapot: 18 tl Kalamar: 24 tl Karides: 24 tl Balık Kokoreç: 24 tl 400 gr balık pişirme: 8tl 1 kg balık pişirme: 15 tl

    Beyturan Lokantası

    Kısıkköy Mobilyacılar Sitesi’ni bilirsiniz, kuruluşu 80’li yıllarının ortalarına dayanır, 20-30 mağaza ile başlamış, şimdi nerdeyse koca bir siteye dönüşmüş bir mobilya dünyası burası. İşte bu sitenin kuruluşundan beri 1988’den günümüze aynı yerde birbirinden lezzetli yemekleri müşterilerine sunan bir lokanta var, Beyturan Lokantası. Giritli bir çift olan Nesrin-Beytullah Artagan çiftinin 27 yıldır özenle işlettikleri bir lokanta burası. Tüm yemekler, soslar dahil hepsini Nesrin Hanım’ın elinden çıkma. Giritli olmalarından dolayı, olmazsa olmaz, ot ve zeytinyağlı seçenekleri de gayet fazla Beyturan’da. 10 çeşit zeytinyağlı, en az 5 çeşit et yemeği ve değişmez tatlıları kemalpaşa, ayva ve kabak tatlıları ile dört dörtlük bir esnaf lokantası Beyturan. Havalimanına yakın olması nedeniyle iş dünyasının önemli isimleri İzmir’e geldiklerinde ve İzmir’den bir başka şehre uçarken öğle yemeklerini sıklıkla yedikleri yer olması sebebiyle Beyturan, esnaf lokantası kavramını aşmış desek yanlış olmaz. Kahvaltı da verilen mekan, öğle yemeğinden sonra tipik esnaf lokantası olarak kapılarını kapatıyor, ertesi sabaha kadar. Bu anlamda yolunuz Kısıkköy’e düşerse, ya da şehirlerarası bir uçuşunuz öncesi-sonrası, bu mekana uğramanızı önemle tavsiye ederiz. Özellikle acılı güveç, güveçte kuru fasulye, tandır, karışık ot tabağı ön palana çıkan ürünleri olurken, sabahları serpme kahvaltı ve 5 çeşit çorbası ile güne güzel başlamak isteyenlere de imkan tanınıyor. Menü: Sebzeler 8-10 tl Et yemekleri: 16-17 tl Döner: 15 tl Tatlılar: 6 tl Adres: Estim Sanayi Sitesi (Kısıkköy Mobilyacılar Sitesi) 3. Cadde No:1 Kısıkköy İzmir Telefon: 232 257 61 07