EYLULEKIM2024
EGİAD LİDERLİK AKADEMİSİ
EGİAD Liderlik Akademisi gençlerin donanımlarını artırıyor EGİAD üyelerinin, yeni fikir ve projeler üretebilecek ‘lider’ özellikli yöneticiler olarak donanımlarının artırılması amacıyla hareket eden Ege Genç İş İnsanları Derneği, “Liderlik Akademisi Programı” düzenleyerek genç yöneticilerin donanımlarını artırma hedefiyle önemli bir çalışmayı daha hayata geçirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) iş birliğinde yürütülen yeni nesil hibrit bir Mikro MBA Programı olarak da tasarlanan program, iş dünyasında ilgi ve heyecan uyandırdı. Şirketlerin yeni nesil yöneticilerinin uygulayabilecekleri stratejiler, krizlerle başa çıkabilme becerisi, insan yönetimi ve işletmenin kurumsallaşması konularında daha donanımlı olabilmeleri için yeni bir çalışma başlatan Ege Genç İş İnsanları Derneği, bu proje sayesinde yeni nesil bilinçli yönetici ve genç lider anlayışını gündeme getirdi. Akademisyenlerin ve konusunda başarılı profesyonellerin katıldığı eğitim programında; Yönetim ve Organizasyon, Stratejik Yönetim, Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Etik, Kurumsal Finans, Yöneticiler için Ekonomi, İşletme Hukuku, Stratejik Pazarlama, Yönetsel Karar Verme başlıkları işlenecek. Etkinliğin açılışında konuşan EGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Arda Ürper, gerçekleştirdikleri eğitim sayesinde şirketlerin verimliliklerinde ciddi artışlar sağlanabileceğini vurgulayarak, “EGİAD Liderlik Akademisi projesi kapsamında, EGİAD üyesi şirketlerin ve aile işletmelerinin eğitimlerini tamamlamış ve iş hayatına atılmış yeni nesil üyelerinin iş hayatına ilişkin uygulamalı ve teorik bilgilerinin artırılması ile liderlik özelliklerinin geliştirilmesi hedeflenmekte. Ayrıca EGİAD içerisindeki farklı kuşaklardaki üyelerin bilgi ve tecrübelerin aktarılması ve paylaşılması projenin ikinci aşamasını oluşturacaktır” dedi.
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
Eylül/Ekim 2025 sayısında neler vardı göz atın!
AYIN MEKANLARI GÜL KEBAP

İşte istisna mekânlardan biridir Gül Kebap... Kuruluş tarihi 1949. Gül Kebap’ın özelliği sadece “iyi köfte” yapıyor olması değil. Gül Kebap yetmiş altı yıldır aynı yerde ve dördüncü kuşağın yönetiminde. “Sefer tası” misali üç katlı daracık mekânında müdavimlerinin vazgeçemediği adres. Hayranlık uyandıracak bir çaba değil midir bu? İşini, kalitesini koruyarak yapan tam bir aile işletmesi… Kurucu Mehmet Ali Gülgeze, Girit’in üçüncü büyük şehri Resmo’dan İzmir’e göçle gelmiş. Çanakkale’de savaşmış. Bayrağı, ikinci kuşak oğulları Mustafa ve Muhsin Gülgeze devralmış… Ardından torun Hüsnü Gülgeze. Ve bugün dördüncü kuşak Hüsnü’nün oğlu Burak Muhsin işin başında. “Bir Kemeraltı klasiği” olarak Gül Kebap, esnaf lokantası köfteciliğini ilk günden bugüne değişmeyen formül ve sunum geleneğiyle tavizsiz sürdürüyor.

FİLİBELİ HAN

Filibeli Han Eski İzmirlilerin hatıralarındaki Şükran Oteli, özenli bir yenileme süreci sonrasında sahiplerinin soyadını alan "Filibeli Han" Kemeraltı Çarşısı'nın yeni cazibe merkezi olarak hizmete açıldı. Günümüz ihtiyaçlarına uygun yiyecek içecek mekanlarının yer aldığı Filibeli Han'ın üst katı da keşke çeşitli el sanatları üretiminin yapıldığı atölyelere açılsa... Bizim dikkatimizden kaçmış olabilir ama binanın kısa bir tarihinin yabancı dilleri de kapsayacak şekilde bir köşede yer alması çok doğru olurdu diye düşünüyoruz.

BOŞNAKYA

Boşnakya Filibeli Han'ın yan sokağa açılan çıkışında sevimli olduğu kadar lezzetli ürünler sunan "Boşnakya" isimli bir mekan var. Kıymalı Boşnak böreği, peynirli, patatesli ve patlıcanlı börekler, yaprak sarma ve haşhaşlı börek gibi lezzetlerin ağız sulandırdığı mekanda demli bir çay veya reyhan şerbeti yanında poğaçalar ve harika tatlılar deneyebilirsiniz.Antakya'nın çıtır kabak ve kömbesi, bougatsa Selanik tatlısı, medovik Rus pastası, triliçe tatlıları sizi bekliyor. Cuma günleri menüye mantı da ekleniyor. Boşnakya'ya uğramayı ihmal etmeyin.