TEMMUZ2016
EDDİE'S IRİSH PUB
İzmir’de irish pub kültürüne yeni bir soluk getirmek için yola çıkan; tarzı ve konsepti ile fark yaratan Eddie’s Pub, Karşıyaka Vapur İskelesi karşı sırasında açıldı. Eddie’s’de Single malt scotch, malt bourbon, scotch whisky türleri başta olmak üzere tam 97 çeşidiyle whisky menüsü başlı başına ilgiye değer. Kısa bir süre önce genç girişimci Mesut Atıcı tarafından dizayn edilerek İzmir eğlence hayatına kazandırılan Eddie’s Pub yerel motifler ile irish pub dekoru harmanlanarak tasarlanmış. Dekorunda ahşap ve taşı da barındıran mekân, körfez manzarası sunan bahçesi ve sıcak atmosferiyle de göz dolduruyor. Haftanın yedi günü gece saat 2.00’a kadar açık olan Eddie’s, Çarşamba, Cuma ve Cumartesi geceleri canlı blues müzik dinletisi sunuyor. Toplam 120 metrekare alana kurulu mekân bistrolarla birlikte 150 kişilik kapasiteye sahip. Usta aşçı Sedat Kurt’un hünerli ellerinden çıkan Hamburgerleri ise muhteşem diyebiliriz. İşletme sahibi Mesut Atıcı ilerleyen zamanda Eddie’s markasının daha yaygın bir şekilde göz önünde olacağını söyleyerek, İzmir’in farklı bir noktasında da işletme hazırlığında olduklarını Mesut Atıcı; "Kendimizi eğlencenin gerçek adresi olarak tanımlıyoruz. Her çeşit yerli ve yabancı alkollü, alkolsüz içki çeşitlerini bulup tadabileceğiniz bir yer oluşturmaya çalıştık. İçki marka ve çeşitliliğimiz konusunda hayli iddialıyız, Dünyanın isim yapmış iyi şarap ve şampanyalarına burada ulaşabilmeniz mümkün. Özellikle dünyanın en iyi ve çeşit bakımından en zengin whiskylerini sunuyoruz. Single malt scotch, malt bourbon, scotch whisky çeşitlerinden tam 97 çeşit whisky koleksiyonumuz mevcut. Çek ve Belçika biralarının yanı sıra Almanya’nın dünyada en çok satan buğday birasını fıçı olarak içebiliyorsunuz. 54 çeşit de ithal biramız var. İnsanların Avrupa’da klasik iş sonrası hem yemek yiyip yanında da içkisini yudumladığı bir mekânı İzmir’de yarattık. Mutfağımızda bir hayli iddialıyız; her müşterimizin beğenisine uygun bir menü oluşturmak istedik. Bu nedenle vejetaryen yemeklerimiz de mevcut’’ dedi. O zaman bize de bu sıcak İzmir günlerinde biraz İrlanda esintisi almak, özellikle daha önce tatmadığımız kimi whisky ve ithal biralar yudumlamak için yolumuzu Eddie’s e çevirmek kalıyor. Hamburger 16 - 20 TL Başlangıçlar 14 - 21 TL Makarnalar 14 - 16 TL Salatalar 14 - 16 TL Eddie's Irish Pub Cemal Gürsel Caddesi 170/ A (Karşıyaka iskele karşısı) Karşıyaka www.eddiespub.com Telefon 232.364 2466
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
Eylül/Ekim 2025 sayısında neler vardı göz atın!
AYIN MEKANLARI GÜL KEBAP

İşte istisna mekânlardan biridir Gül Kebap... Kuruluş tarihi 1949. Gül Kebap’ın özelliği sadece “iyi köfte” yapıyor olması değil. Gül Kebap yetmiş altı yıldır aynı yerde ve dördüncü kuşağın yönetiminde. “Sefer tası” misali üç katlı daracık mekânında müdavimlerinin vazgeçemediği adres. Hayranlık uyandıracak bir çaba değil midir bu? İşini, kalitesini koruyarak yapan tam bir aile işletmesi… Kurucu Mehmet Ali Gülgeze, Girit’in üçüncü büyük şehri Resmo’dan İzmir’e göçle gelmiş. Çanakkale’de savaşmış. Bayrağı, ikinci kuşak oğulları Mustafa ve Muhsin Gülgeze devralmış… Ardından torun Hüsnü Gülgeze. Ve bugün dördüncü kuşak Hüsnü’nün oğlu Burak Muhsin işin başında. “Bir Kemeraltı klasiği” olarak Gül Kebap, esnaf lokantası köfteciliğini ilk günden bugüne değişmeyen formül ve sunum geleneğiyle tavizsiz sürdürüyor.

FİLİBELİ HAN

Filibeli Han Eski İzmirlilerin hatıralarındaki Şükran Oteli, özenli bir yenileme süreci sonrasında sahiplerinin soyadını alan "Filibeli Han" Kemeraltı Çarşısı'nın yeni cazibe merkezi olarak hizmete açıldı. Günümüz ihtiyaçlarına uygun yiyecek içecek mekanlarının yer aldığı Filibeli Han'ın üst katı da keşke çeşitli el sanatları üretiminin yapıldığı atölyelere açılsa... Bizim dikkatimizden kaçmış olabilir ama binanın kısa bir tarihinin yabancı dilleri de kapsayacak şekilde bir köşede yer alması çok doğru olurdu diye düşünüyoruz.

BOŞNAKYA

Boşnakya Filibeli Han'ın yan sokağa açılan çıkışında sevimli olduğu kadar lezzetli ürünler sunan "Boşnakya" isimli bir mekan var. Kıymalı Boşnak böreği, peynirli, patatesli ve patlıcanlı börekler, yaprak sarma ve haşhaşlı börek gibi lezzetlerin ağız sulandırdığı mekanda demli bir çay veya reyhan şerbeti yanında poğaçalar ve harika tatlılar deneyebilirsiniz.Antakya'nın çıtır kabak ve kömbesi, bougatsa Selanik tatlısı, medovik Rus pastası, triliçe tatlıları sizi bekliyor. Cuma günleri menüye mantı da ekleniyor. Boşnakya'ya uğramayı ihmal etmeyin.