AGUSTOS2016
JOSE ALVARENGA'NIN İNANILMAZ ÖYKÜSÜ
El Salvadorlu usta balıkçı Jose Salvador Alvarenga, 17 Kasım 2012 tarihinde 23 yaşındaki çırağı Ezequiel Córdoba’yı da yanına alıp Meksika’nın Chiapas şehrine 30 saatlik bir açık deniz turuna çıktığında büyük bir fırtınanın yolda olduğunu biliyordu ama deneyimlerine güvenerek hiçbir hazırlık yapmadı. Bu durum, uçsuz bucaksız Pasifik sularıyla on üç ay boyunca savaşmasına sebep oldu. 438 Gün- dile kolay anlaması imkansız Los Tiburoneros (Köpekbalığı Avcıları) küçük, cömert bir balıkçı teknesiydi. 37 yaşındaki profesyonel balıkçı Alvarenga, yıllardır balıkçılık yaptığı bu teknenin herhangi bir fırtınada onu yarı yolda bırakacağını tahmin edememişti. Denize açıldıklarından çok zaman geçmemişti ki, 7 gün içerisinde balıkçıları bulundukları yerden kilometrelerce uzağa sürükleyen korkunç bir fırtına patlak verdi. Teknenin motorlarıyla birlikte her türlü elektronik ekipmanı bozulduğu için olayı birilerine bildirmenin hiçbir yolu yoktu. Acımasız fırtına balıkçı takımları da dahil herşeyi denize sürüklemiş, geriye yok denecek kadar az erzak bırakmıştı.
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
HAZİRAN 2017 sayısında neler vardı göz atın!
SİNEMALAR
AYIN MEKANLARI DOYURAN KEBAP

Kemeraltı'nda tarihi Ali Paşa Meydanı'nda şadırvanın yanında uzun yıllardır önünden geçtiğimiz bir kebapçı Doyuran Kebap. Görünüşü tam anlamıyla mütevazı bir Kemeraltı kebapçısı ama lezzetlerinin hakkını vermek lazım; çünkü lezzetler pek mütevazı değil... Menüsünde ağırlıklı olarak Manisa Kebap ve döner bulunan mekanın önemli miktarda müdavimi bulunuyor. Manisa kebap yemek isteyenlerin komşu ile gitmelerine hiç gerek yok. Manisa kebabının o kendine has lezzetini Doyuran Kebap'ta bulacaksınız. Manisa Kebap porsiyonları herkesin bildiği gibi küçük olur. Bizim tavsiyemiz 1,5 porsiyon ile başlayın sonrasında ilave isteyebilirsiniz. Mekan dönerde de iddialı... Ve kebapların yanında mutlaka kendilerinin özel yaptığı ayranı denemeyi unutmayın... Döner ve köftelerin porsiyonu 18 TL. Mevcutların biraz üstünde olsa da Doyuran'ın müdavimi olacağınızdan eminiz. Doyuran Kebap 866 S...

[Devamını Oku...]

CIZBIZ KÖFTE

Cızbız köfte Alsancak’ta köfte nerede yenir? Biz bu soruya, 1974’ten beri köfte konusunda bir usta olmuş Hüseyin Serter’in Alsancak’taki mekânı olarak yanıt veririz. Odun ateşinde köfte, tavuk ve ciğerdeki lezzete özel yaptıkları mezeler eşlik ediyor. Hüseyin Serter, Kemeraltı’nda odun ateşinde köfte yaparak başlamış işe. 6-7 yıl sonra, 2002’de şimdiki yerlerine geçmişler. Eti yıllardır aynı kasaptan, yağı Özbek’ten alıyorlar. Aldıkları yerler konusunda çok hassaslar. Hüseyin Bey, şimdi oğlu Serdar Serter birlikte işi yürütüyor. Yani nesilden nesle aktarılan bir aile geleneği söz konusu. Mekanın müdavimi çok. İzmir’in dört bir yanından, hatta şehir dışından gelenlerin olduğunu söylüyor Hüseyin Bey. Zaten siz de gidince tam müdavimlik bir mekan olduğunu anlıyorsunuz. Normalde 21.00’e kadar, yazları ise 22.00’ye kadar açık olan Cızbız Köfte ile ilgili son söylememiz gereken taklitler...

[Devamını Oku...]