EKIM2016
ANNESİNİN KIZI
Yenipazar’da tavuk kırmızı etten daha çok tüketiliyor. Yenipazarlılar bu yemeğe Yoğru Kavurması, Biber Kavurması da diyor. Bölgeye özgü biber çok fazla yetişiyor, eskiden tavuk da çok yetişirdi, diyor Zehra Anne. Şimdi o kadar yokmuş. Bahçeden pilici yakalayıp, biberleri de toplayıp hemen bu lezzetli yemeği yapıveriyorlar. Özellikle misafir geldiğinde, bayramlarda, düğünlerde ya da cenaze evi için yakın dostları/ akrabaları tarafından pişiriliyor. Bu yemeği kışın da yapmak için yazdan biberler doğranıp buzluğa konuluyor. Yanında bulgur ya da pirinç pilavı ve salata ile ikram ediliyor. Sevil Hanım’ın elinin lezzeti çok yüksek doğrusu. Hem annesinden hem de kayınvalidesinden öğrendiği yemekleri keyifle hazırlıyor. Türkiye’nin pek çok ilinden kendi yaptığı kışlık gıdalar talep ediliyor. Bir Pazar günü Yenipazar’da kurulan köylü üretici pazarını ziyaret ederseniz, Sevil Hanım’ın standına uğramanızı öneririm.
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
HAZİRAN 2017 sayısında neler vardı göz atın!
SİNEMALAR
AYIN MEKANLARI CAFE J9

Seferihisar yolu üzerinde hem kafe olarak hizmet veren, hem ahşap ve doğal ağaçtan yapılmış özel tasarım mobilyaların satıldığı J9 Cafe, elbette en önce tarzıyla dikkat çekiyor. Baba mesleği olan ağaç işleme sanatında çekirdekten yetişmiş iki kardeş olan Celal ve Bülent Geçer’in kurup işlettiği bu kafenin dekorasyonu da onlara ait. “Ağacı, kesip biçip masa haline getirmektense ağaçlarla oynamayı farklı şekilde bir şeyler üretebilmeyi seçiyoruz” diyen Celal Geçer, bunun yanı sıra elden çıkarılmak istenen ama kendi üzerinde anılarını hala barındıran eski ürünleri değerlendirme ve kullanışlı hale getirme çabası içinde olduklarını da söylüyor: “J9 Cafe'yi kendi mola alanımız gibi yarattık aslında. Boş arazide duran bizim emektar, kendini ağacın her bir damarıyla süslenmiş halde buldu. Buraya gelen misafirlerimizin yüzüne de o tatlı gülümsemeyi kondurdu. Diğer yandan toplum olarak aşırı ...

[Devamını Oku...]

SCOTTO CAFE

İtalyan konsepti, şirin dekorasyonu, müzikleri ve yemekleriyle son günlerin trendi haline gelen Scotto Caffe. Ev yapımı hamburgerleri ve pizzalarıyla dikkat çeken Scotto Caffe’nin tatlıları da özel. Günlük ve butik üretilen tatlılar en çok tercih edilen lezzetlerin başında. “Neşeli bir yemek” sloganıyla yola çıktıkları Scotto’nun Koordinatörlüğünü yürüten ve aynı zamanda Şef Mehmet Malkoç, dinamik ve heyecanlı bir kadro ile İzmir’in ve İzmirlinin özgür, genç ve keyifli tarafına dokunmak istediklerini belirterek, “Özenle seçtiğimiz etlerden hazırladığımız köfteler ve bize özel ekmekleriyle yaptığımız hamburgerlerimiz çok ilgi görüyor. Tabii ki İtalya denince akla gelen pizzalarımız ve makarnalarımız da keyifle tüketilen yemeklerimiz arasında. Salatalarımızın da müdavimleri oluştu. Menümüzde yer alan diğer tüm ürünlerimizi her gün özenle hazırlıyoruz. Amacımız keyifli bir ortamda, dama...

[Devamını Oku...]
SCOTTO CAFE