EKIM2016
ANNESİNİN KIZI
Yenipazar’da tavuk kırmızı etten daha çok tüketiliyor. Yenipazarlılar bu yemeğe Yoğru Kavurması, Biber Kavurması da diyor. Bölgeye özgü biber çok fazla yetişiyor, eskiden tavuk da çok yetişirdi, diyor Zehra Anne. Şimdi o kadar yokmuş. Bahçeden pilici yakalayıp, biberleri de toplayıp hemen bu lezzetli yemeği yapıveriyorlar. Özellikle misafir geldiğinde, bayramlarda, düğünlerde ya da cenaze evi için yakın dostları/ akrabaları tarafından pişiriliyor. Bu yemeği kışın da yapmak için yazdan biberler doğranıp buzluğa konuluyor. Yanında bulgur ya da pirinç pilavı ve salata ile ikram ediliyor. Sevil Hanım’ın elinin lezzeti çok yüksek doğrusu. Hem annesinden hem de kayınvalidesinden öğrendiği yemekleri keyifle hazırlıyor. Türkiye’nin pek çok ilinden kendi yaptığı kışlık gıdalar talep ediliyor. Bir Pazar günü Yenipazar’da kurulan köylü üretici pazarını ziyaret ederseniz, Sevil Hanım’ın standına uğramanızı öneririm.
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
HAZİRAN 2017 sayısında neler vardı göz atın!
SİNEMALAR
AYIN MEKANLARI DOYURAN KEBAP

Kemeraltı'nda tarihi Ali Paşa Meydanı'nda şadırvanın yanında uzun yıllardır önünden geçtiğimiz bir kebapçı Doyuran Kebap. Görünüşü tam anlamıyla mütevazı bir Kemeraltı kebapçısı ama lezzetlerinin hakkını vermek lazım; çünkü lezzetler pek mütevazı değil... Menüsünde ağırlıklı olarak Manisa Kebap ve döner bulunan mekanın önemli miktarda müdavimi bulunuyor. Manisa kebap yemek isteyenlerin komşu ile gitmelerine hiç gerek yok. Manisa kebabının o kendine has lezzetini Doyuran Kebap'ta bulacaksınız. Manisa Kebap porsiyonları herkesin bildiği gibi küçük olur. Bizim tavsiyemiz 1,5 porsiyon ile başlayın sonrasında ilave isteyebilirsiniz. Mekan dönerde de iddialı... Ve kebapların yanında mutlaka kendilerinin özel yaptığı ayranı denemeyi unutmayın... Döner ve köftelerin porsiyonu 18 TL. Mevcutların biraz üstünde olsa da Doyuran'ın müdavimi olacağınızdan eminiz. Doyuran Kebap 866 S...

[Devamını Oku...]

CIZBIZ KÖFTE

Cızbız köfte Alsancak’ta köfte nerede yenir? Biz bu soruya, 1974’ten beri köfte konusunda bir usta olmuş Hüseyin Serter’in Alsancak’taki mekânı olarak yanıt veririz. Odun ateşinde köfte, tavuk ve ciğerdeki lezzete özel yaptıkları mezeler eşlik ediyor. Hüseyin Serter, Kemeraltı’nda odun ateşinde köfte yaparak başlamış işe. 6-7 yıl sonra, 2002’de şimdiki yerlerine geçmişler. Eti yıllardır aynı kasaptan, yağı Özbek’ten alıyorlar. Aldıkları yerler konusunda çok hassaslar. Hüseyin Bey, şimdi oğlu Serdar Serter birlikte işi yürütüyor. Yani nesilden nesle aktarılan bir aile geleneği söz konusu. Mekanın müdavimi çok. İzmir’in dört bir yanından, hatta şehir dışından gelenlerin olduğunu söylüyor Hüseyin Bey. Zaten siz de gidince tam müdavimlik bir mekan olduğunu anlıyorsunuz. Normalde 21.00’e kadar, yazları ise 22.00’ye kadar açık olan Cızbız Köfte ile ilgili son söylememiz gereken taklitler...

[Devamını Oku...]