KASIM2016
KASIM 2016
İzmir’deki ilk ve en kapsamlı tasarım etkinliği olan “İyi Tasarım İzmir” 17-19 Kasım tarihleri arasında şehri tasarımla hareketlendirecek. Tasarımla ilgili sektörleri, üniversiteleri, sivil toplum kuruluşlarını, tasarımcı ve sanatçıları biraraya getiren organizasyon sayesinde şehrin tasarım çıktı’larını görme şansına sahip olacağız. Daha önemlisi tasarım kenti olma yolunda kendine vizyon çizen İzmir, tasarım kültürünü tartışmaya açarak, şehrin rekabet gücünü arttırmaya hazırlanıyor. Peki, şehrinin tasarımla ilgili bu en büyük etkinliğine katılmaya ne dersin? Etkinliğin manifestosunda da “Sen De Çık Gel” diyor zaten. İzmir bir tasarım kenti olacaksa buna sen de şahit olmalısın. Üstelik İyi Tasarım İzmir (Good Design İzmir), İstanbul Tasarım Bienali ya da Design Week ile rekabet edebilecek düzeyde bir konumlandırma ile yola çıkıyor. Köy keşiflerimiz sürüyor... İlk durağımız Aydın Umurlu’ya bağlı Kuyucular Köyü. 7 yıl önce köye yerleşen heykel sanatçısı Maksut Kesici ile sadece Kuyucular değil, Madran Dağı’nın eteklerine kurulu ve sadece 8 hanenin kaldığı Yağcılar Köyü’ne de gittik. Yılkı atları, kanyonu, mağaraları, göletleri, seyir alanları, köyleri derken gez gez bitmeyen bir yer Spil. Uzun süredir gitmediyseniz pek çok değişimin olduğunu söylemeliyiz. Kasım ayında yılbaşı planı yapılır mı demeyin. Yeni yıl planları yapmaya başlayanlar için harika bir önerimiz var. İskoçya'nın başkenti Edinburgh'da düzenlenen Hogmanay Festivali ile unutulmaz bir yılbaşı geçirebilirsiniz. Hazırlıklara şimdiden başlamakta fayda var. Sokak keşiflerinde bu ay rotamızı Buca'ya çeviriyoruz. Öğretmenevleri Sokağı'nda villadan evrilen kafeleriyle huzurlu bir gün geçirmek ister misiniz? Grafiti değil, Grafiti Sanatı! Grafiti sanatçısı Erdem Aylı İzmir’in birçok yerinde hatta sadece İzmir de değil, ülkenin birçok yerinde grafiti yapıyor. Şehri güzelleştirmek adına, İzmir’i kapsayacak grafiti sanatı projesi için de sponsor arıyor. Gezginler… Onların hayatını ilgiyle izliyoruz, çünkü renkli hikayeler çıkıyor. Bu ay Kerimcan Akduman ile konuştuk… İzmir’den tüketim kültürüne bir dur sesi yükseliyor. Yavaş Yaşamı Destekleme Derneği hayatı daha yaşanılır kılabilmek için seni de çağırıyor. Yarımada Rotaları'nda bu ay Urla Zeytin Parkuru Rotası'na göz atıyoruz. Zeytinin bu topraklardaki hikayesine tanık olmak için bu rotayı bir gün mutlaka katetmelisiniz. Gültekin Çizgen, Türk Fotoğraf Sanatı dendiğinde akla gelebilecek ilk isimlerden… Sanatçının 58. yılı onuruna Gültekin Çizgen Retrospektif Sergileri İstanbul Fotoğraf Müzesi'nin tüm salonlarında açıldı. Bir ömre neler sığabilir dersiniz? İZDOF Gezginleri'nde, asırlık bir hikayenin kahramanı Sagalassos var. Çağdaş sanatın çarpıcı ismi Ali Cabbar'ın yeni sergisi "Tipsiz", Temmuz'daki başarısız darbe girişiminin ardından Türkiye'nin demokratik yapısına bakışımızı siyasi partilerin amblem ve afişleri ile bambaşka bir alan üzerinden kuruyor. Yolunuz İstanbul’a düşerse mutlaka uğramalısınız. Batı Anadolu Grubu İcra Kurulu Üyesi Feyyaz Ünal ile kente ve ekonomiye dair konuşurken yeniden şehre değer katanların hikâyesine tanık oluyoruz. İzmir’de "FuckUp Nights" adında bir etkinlik düzenleniyor. Türkçe’ye "İş Batırdım Geceleri" olarak tercüme edilen bu etkinlikte adı üstünde insanlar nasıl iş batıklarını anlatıyor. Yazar söyleşilerinde bu ay konuğumuz Bülent Çallı. Çallı ile ilk romanı Simsiyah üzerine konuştuk. Av yasağının kalkmasıyla tezgâhlar şenlendi. Bu yıl balık bol, herkesin yüzü gülüyor. Havra Sokağı’nın en eskilerinden Balıkçı Asker ile konuştuk. Söylediklerine bakılırsa sofralarda uzun süre taze balık olacak. Malum kent hareketlendi. Bu ay pek çok etkinlik var. Sinemadan tiyatroya, konserden sergilere şehrin nabzını tuttuk. Sözün kısası bu ay şehrin sokaklarındayız. Keyifle okumanız dileğiyle…
E-DERGÄ° Ä°zmir Life ÅŸimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
MART 2019 sayısında neler vardı göz atın!
SÄ°NEMALAR
AYIN MEKANLARI BLUEBELL GASTROPUB

BlueBell GastroPub: Mutfağı mükemmel bir pub İzmirli genç girişimci Pınar Yazıcı, tasarladığı “BlueBell GastroPub" İzmir Bostanlı’da açıldı. Mekan mutfağı sağlam bir Pub olarak öne çıkıyor. Menüsünde "Blue's Kitchen", "Ortaya", "Ekmek Arasında", "Salatalar" ve "Tatlılar" bölümlerinde özel lezzetler bulunan BlueBell GastroıPub'da; "Tabaklarımızdaki malzemeleri geleneksel yöntemler dışında kullanmaya devam ediyoruz. Pancarı turşu yapmak yerine, tarçın ile fırınlıyoruz" diyen şef Ercan Aydın kendine özgü ekmek ve sıcak sunumlarını misafirleriyle buluşturuyor. Blue Bell’de Barmen Can Güneli, orijinal tütsülenmiş kokteylleriyle misafirlerine keyifli sürprizler hazırlıyor. Gece 02.00'a kadar açık olan BluBell, kısa zamanda bir müdavim kitlesi yaratmış görünüyor. Bostanlı takılmak için keyifli bir mekana daha kavuştu. Ekmek arası kokoreçten Mac&Cheese'e kadar değişik lezzetler sunan me...

[Devamını Oku...]

SOİREE

Soirée; Deniz kenarında çiçek bahçesi Çoğunlukla yeme içme mekanlarının bulunduğu Konak Pier AVM'de deniz kenarında bir çiçek bahçesi olan Soirée Restoran konuklarına lezzetlerin yanı sıra huzur vaat ediyor. Soirée'nin deneyimli şefleri menüyü dünya ve Türk mutfağının lezzetleri ile donatmış. Kahvaltıdan soğuk ve sıcak başlangıçlara, salatalardan pizzalara, beyaz ve kırmızı et yemeklerinden balık çeşitlerine kadar neredeyse yok yok bu menüde... Soirée, kendisini "şehrin en iyisi" söylemiyle tanımlayarak iddiasını ortaya koyuyor. Kahvaltı 37 TL (Tek kişilik) Otlu Omlet 20 TL Sürk Mezesi 15 TL Geyik Başı Mezesi 15 TL Mütebbel 18 TL Paşa Mezesi 15 TL Soğuk Et Tabağı 70 TL Mozarella Domates Tabağı 25 TL Kırmızı Soğan Çorbası 19 TL Bouillabaise Balık Çorbası 25 TL. Karadeniz Usulü Yaprak Sarma 21 TL Keçi PeynirliGirit Salata 37 TL 5 Peynirli Pizza...

[Devamını Oku...]
SOİREE

zala balayage hair extensions balmain hair extensions clip in hair extensions uk best hair mask for fine hair how to make a ponytail wig cap hair extensions uk tresemme hair dryer boots black bridesmaids hairstyles hair extensions selena gomez hair clips 2018 vine mink brazilian hair 9a real hair wigs uk