NISAN2017
NİSAN 2017
Önceliklerimiz hayatımıza çocuklar dâhil oldukça değişiyor. Onlar için en iyi imkânlarla güvenli bir gelecek yaratmak ve başarılı olmalarını sağlamak bu önceliklerin başında geliyor. Bunun için ilk yol çocuklara iyi eğitim olanakları sunmaktan geçiyor. Bunun için de en başta okul seçerken neye dikkat etmek gerektiği ve bu konuda ailenin sorumluluğu öne çıkıyor. Bu ay okul öncesi ve ilköğretimin önemini ve okul seçimini etkileyen faktörleri Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı’ndan Yrd. Doç. Dr. Nilay Dereobalı ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Burcu Karakaş ile konuştuk. İzmirli oyuncu, yönetmen, sanat yönetmeni ve yazar Tamer Levent’i kimileri “Kış Uykusu” ve “Misafir” gibi ödüllü filmlerdeki oyunculuğuyla hatırlar. Ancak Levent’in hayatı, sanata adanmış bir ömür. Yıllardır sürdürdüğü “Sanata Evet” projesi dünya daha vicdanlı bir yer olsun diye… Referandum öncesi sivil inisiyatifler çalışmalarını sıklaştırdı. “Hayır ve Ötesi” ekibi, “Hayır demekle başlayacak her şey” derken, oy kullanmanın yetmediğine, seçim hilelerinin önüne geçmek gerektiğini vurgu yapıyor. İtiraz Hareketi ise “Yeter ki Sandığa Git, ‘Hayır’ımız Kazanacak!” diyor ve ekliyor: “Ancak kendi ‘hayır’ımızı kararsız başka bir insana dikte etmek çok yanlış… Bizim onun içindeki ‘hayır’ı bulmamız gerek. Onu, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden bulacağız ve biliyoruz kazanacağız!” Doç. Dr. Aynur Özuğurlu’ya göre 21. yüzyıl umut verici yeni bir kadın hareketi dalgasına sahne oluyor; üstelik ırkçılığa, yabancı düşmanlığına, heteroseksizme, kapitalizme karşı son derece kapsamlı bir politik gündemle yükseliyor. Daha önemlisi şu: “Eğer insanlık kazanacaksa, bunu önemli ölçüde kadınların mücadelesine borçlu olacak.” WRI (Dünya Kaynakları Enstitüsü) Türkiye Direktörü İzmirli Arzu Tekir, kentlerde yaşam kalitesini yükseltmek için çabalayan bir yapının içinde. Bu yüzden kendi şehrine de farklı bir gözle bakıyor ve şöyle söylüyor: “İzmir’de girişimciliği teşvik eden mekanizmaların, inovatif iş modellerini destekleyecek bir ekosistemin geliştirilmesi gerek.” Köy keşiflerimiz sürüyor. Bu kez Sarıalan’dayız. Manisa'dan 20 kilometre uzaklıkta bulunan Sarıalan Köyü, Manisa-Bergama arasında en kısa yol olarak biliniyor. Yolunuz düşerse köy sakinlerinin çayı hep ocakta. Kemeraltı’nda, İzmir'in son deniz feneri ustası olduğunu biliyor muydunuz? Yaşar Dağlı Kemeraltı'ndaki atölyesinde, ülkenin her yerinden gelen fenerleri tamir ediyor ya da yeniden üretiyor. Nisan ayındayız… Bu ay doğa, keşif için sizi çağırıyor olacak. Efes-Mimas Yolu'nda biz de doğal güzelleriyle bizi kucaklayan bir parkurdayız. Barutçu'dan Zeytinköy'e gidiyoruz. 16. yüzyıldan günümüze bardaktan, kavanoza, yağ şişeleri, sürahiler... Aklınıza ne gelirse burada var. Anadolu'nun cam belleği Alaçatı'da dersek, bize inanabilirsiniz. Oktay Durna, danışmanlığını yaptığı "Eskiden" isimli antika dükkanına bizi davet edip içerde tarihi bir yolculuğa çıkarıyor. Yazarlıkta yirminci yılına giren Sezgin Kaymaz’ın son kitabı olan Farfara’yı okumadıysanız, önce yazarıyla yapılmış röportaja göz atabilirsiniz. Beatles’dan sonra müzik dünyasında büyük ses getiren ve en çok satan gruplar arasında yerini alan ABBA gerçekten yaşayan bir efsane. Haklarında kim bilir ne kadar az şey biliyoruz? İzmir’de yine pek çok etkinlik var. Ay boyunca kentin farklı noktalarında pek çok konser, tiyatro ve sergi sizi bekliyor. Yine bir etkinlik ajandası hazırladık. Elbette mekân önerilerimiz de var… Keyifle okumanız dileğiyle…
E-DERGÄ° Ä°zmir Life ÅŸimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
MART 2019 sayısında neler vardı göz atın!
SÄ°NEMALAR
AYIN MEKANLARI BLUEBELL GASTROPUB

BlueBell GastroPub: Mutfağı mükemmel bir pub İzmirli genç girişimci Pınar Yazıcı, tasarladığı “BlueBell GastroPub" İzmir Bostanlı’da açıldı. Mekan mutfağı sağlam bir Pub olarak öne çıkıyor. Menüsünde "Blue's Kitchen", "Ortaya", "Ekmek Arasında", "Salatalar" ve "Tatlılar" bölümlerinde özel lezzetler bulunan BlueBell GastroıPub'da; "Tabaklarımızdaki malzemeleri geleneksel yöntemler dışında kullanmaya devam ediyoruz. Pancarı turşu yapmak yerine, tarçın ile fırınlıyoruz" diyen şef Ercan Aydın kendine özgü ekmek ve sıcak sunumlarını misafirleriyle buluşturuyor. Blue Bell’de Barmen Can Güneli, orijinal tütsülenmiş kokteylleriyle misafirlerine keyifli sürprizler hazırlıyor. Gece 02.00'a kadar açık olan BluBell, kısa zamanda bir müdavim kitlesi yaratmış görünüyor. Bostanlı takılmak için keyifli bir mekana daha kavuştu. Ekmek arası kokoreçten Mac&Cheese'e kadar değişik lezzetler sunan me...

[Devamını Oku...]

SOİREE

Soirée; Deniz kenarında çiçek bahçesi Çoğunlukla yeme içme mekanlarının bulunduğu Konak Pier AVM'de deniz kenarında bir çiçek bahçesi olan Soirée Restoran konuklarına lezzetlerin yanı sıra huzur vaat ediyor. Soirée'nin deneyimli şefleri menüyü dünya ve Türk mutfağının lezzetleri ile donatmış. Kahvaltıdan soğuk ve sıcak başlangıçlara, salatalardan pizzalara, beyaz ve kırmızı et yemeklerinden balık çeşitlerine kadar neredeyse yok yok bu menüde... Soirée, kendisini "şehrin en iyisi" söylemiyle tanımlayarak iddiasını ortaya koyuyor. Kahvaltı 37 TL (Tek kişilik) Otlu Omlet 20 TL Sürk Mezesi 15 TL Geyik Başı Mezesi 15 TL Mütebbel 18 TL Paşa Mezesi 15 TL Soğuk Et Tabağı 70 TL Mozarella Domates Tabağı 25 TL Kırmızı Soğan Çorbası 19 TL Bouillabaise Balık Çorbası 25 TL. Karadeniz Usulü Yaprak Sarma 21 TL Keçi PeynirliGirit Salata 37 TL 5 Peynirli Pizza...

[Devamını Oku...]
SOİREE

zala balayage hair extensions balmain hair extensions clip in hair extensions uk best hair mask for fine hair how to make a ponytail wig cap hair extensions uk tresemme hair dryer boots black bridesmaids hairstyles hair extensions selena gomez hair clips 2018 vine mink brazilian hair 9a real hair wigs uk