NISAN2017
ÖZEL PİRİ REİS OKULLARI
Gözlerinizi kapatın… Gün bugün kalsın, siz yaşınızı 20, 30, kim bilir belki de 40 yaş geri götürün. Başka bir değişle kendinizi çocuğunuzun yerine koyun. Hadi çekinmeyin. Emin olun bundan çocuğunuzun haberi olmayacak. Tabi eğer siz söylemezseniz. Nasıl bir okulda okumak isterdiniz? Her sabah ayaklarınızın geri geri gittiği, eğitimin sadece sınavlarda iyi derece almak öğrencinin de yarış atı olarak görüldüğü, kendinizi ifade edemediğiniz, çocukluğunuzu yaşayamadığınız, daha çok test çözeceksiniz diye resim yapıp şarkı söyleyemediğiniz, ders aralarında bahçesinde koşamadığınız bir okulda mı? Yoksa… Yoksa her sabah kavuşmak için can attığınız, merkezinde sınavların değil, iyi yetişmeniz için hazırlanmış bir akademik eğitim programın, sizin becerilerinizin olduğu, kültürel, sanatsal ve sportif becerilerinizle yönlendirilen bir eğitim aldığınız, oyun oynayıp şarkı söylerken bile yeni şeyler öğrendiğiniz, sadece sınıfını bahçesini değil, her metrekaresini istediğiniz gibi kullanabildiğiniz bir okulda mı?
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
HAZİRAN 2017 sayısında neler vardı göz atın!
SİNEMALAR
AYIN MEKANLARI DOYURAN KEBAP

Kemeraltı'nda tarihi Ali Paşa Meydanı'nda şadırvanın yanında uzun yıllardır önünden geçtiğimiz bir kebapçı Doyuran Kebap. Görünüşü tam anlamıyla mütevazı bir Kemeraltı kebapçısı ama lezzetlerinin hakkını vermek lazım; çünkü lezzetler pek mütevazı değil... Menüsünde ağırlıklı olarak Manisa Kebap ve döner bulunan mekanın önemli miktarda müdavimi bulunuyor. Manisa kebap yemek isteyenlerin komşu ile gitmelerine hiç gerek yok. Manisa kebabının o kendine has lezzetini Doyuran Kebap'ta bulacaksınız. Manisa Kebap porsiyonları herkesin bildiği gibi küçük olur. Bizim tavsiyemiz 1,5 porsiyon ile başlayın sonrasında ilave isteyebilirsiniz. Mekan dönerde de iddialı... Ve kebapların yanında mutlaka kendilerinin özel yaptığı ayranı denemeyi unutmayın... Döner ve köftelerin porsiyonu 18 TL. Mevcutların biraz üstünde olsa da Doyuran'ın müdavimi olacağınızdan eminiz. Doyuran Kebap 866 S...

[Devamını Oku...]

CIZBIZ KÖFTE

Cızbız köfte Alsancak’ta köfte nerede yenir? Biz bu soruya, 1974’ten beri köfte konusunda bir usta olmuş Hüseyin Serter’in Alsancak’taki mekânı olarak yanıt veririz. Odun ateşinde köfte, tavuk ve ciğerdeki lezzete özel yaptıkları mezeler eşlik ediyor. Hüseyin Serter, Kemeraltı’nda odun ateşinde köfte yaparak başlamış işe. 6-7 yıl sonra, 2002’de şimdiki yerlerine geçmişler. Eti yıllardır aynı kasaptan, yağı Özbek’ten alıyorlar. Aldıkları yerler konusunda çok hassaslar. Hüseyin Bey, şimdi oğlu Serdar Serter birlikte işi yürütüyor. Yani nesilden nesle aktarılan bir aile geleneği söz konusu. Mekanın müdavimi çok. İzmir’in dört bir yanından, hatta şehir dışından gelenlerin olduğunu söylüyor Hüseyin Bey. Zaten siz de gidince tam müdavimlik bir mekan olduğunu anlıyorsunuz. Normalde 21.00’e kadar, yazları ise 22.00’ye kadar açık olan Cızbız Köfte ile ilgili son söylememiz gereken taklitler...

[Devamını Oku...]