MAYIS2018
FRANCO FRACASSO
Alaçatı Hacı Memiş'te bir dondurma sanatçısı Franco Fracasso Siz hiç “Taze Dondurma” yediniz mi? Alaçatı bu sezon yeni bir değer kazandı. Da Franco Gelato, gerçek İtalyan dondurmasının harika tatlarını Hacı Memiş'te dondurma aşıkları ile buluşturuyor. Aileden dondurmacı İtalya'nın Padova kentinde dondurma yapan bir ailede dünyaya gözlerini açan Franco Fracasso, 1978 yılında ailesi ile birlikte Almanya'ya yerleşti ve dondurma üretimini bu ülkenin çeşitli kentlerinde açtığı “Ice Kaffe” adlı dondurmacılarda sürdürdü. 1998 yılında Roma'ya dönen Franco, İtalya'nın en ünlü dondurma üreticisi “Gelarmony”de dondurma ustası olarak çalıştı ve kendi formüllerini geliştirdi. 2009 yılında yeğenleri için Padova'da “Mondo gelato” isimli dondurmacıyı açan ve orada ustalar yetiştirdi. 100'e yakın orijinal dondurma Sicilya kökenli ünlü dondurmacı Gelarmony'de geleneksel İtalyan dondurmasının doğal ve sağlıklı lezzetlerine yeni çeşitler katan Franco Fracasso; “Dondurma sağlık kaynağıdır ve dört mevsim keyifle yenir. Dondurma da boya, renklendirici olmaz, esans olmaz, tatlandırıcı hiç olmaz. Sağlıklı dondurma, taze üretilir ve doğal malzeme ile üretilir” diyor. Taze ve sağlıklı dondurma Türkiye'de dondurma yapımında salepin yoğunlaştırıcı olarak kullanıldığını, İtalyan dondurmasında ise sadece süt kullanıldığını anlatan Franco Fracasso; “Sağlıklı dondurma yağ ve şeker oranı az ve dengeli olan, günlük taze üretilen dondurmadır. Tabii ki malzemeyi de bol kullanacaksınız. Sütü, çikolatayı, antep fıstığını, nutellayı kısarsanız kaliteli dondurma yapamazsınız.”