EYLUL2018
AHMET BÜKE
Yazmak kolay iş değil. Hele söz konusu çocuklar ve gençler ise… Değil hikayenin, her satırın ve her kelimenin en ince detayına kadar düşünülmüş olması gerekir. Öyle ki pek çok ebeveyn çocuklarının ne okuması gerektiği konusunda endişe duyuyor haklı olarak. Gündemde yer alan bunca kötü örnek varken üstelik… Diğer nadir örnekleri gibi Günışığı Kitaplığı da bu konuda ailelere ve eğitimcilere bir çıkış yolu yaratıyor. Gençleri ve her yaştan okuru edebiyatın usta kalemleriyle buluşturan, Köprü Kitaplar koleksiyonu, çocukların okuyacağı kitaplar konusunda pek çok başarılı örnek sunuyor. Koleksiyonun 21. kitabına imza atan Ahmet Büke, bu yıl okuyucuyla buluşturduğu “Gökçe’nin Yolu” adlı eserinde doğayla tanışan ve başka bir hayatın mümkün olduğunu gören bir çocuğun yolculuğunu akıcı bir dille anlatıyor. 2008’de “Alnı Mavide” isimli kitabıyla Oğuz Atay Öykü Ödülü’nü, 2011 yılında “Kumru’nun Gördüğü” ile Sait Faik Hikâye Armağanı’nı kazanan Büke, eserlerinde hayata ve insana ait her şey olmasını istediğini ifade ederken bunu başarmanın kolay olmadığını ancak buna yaklaşmaya çalıştığını söylüyor. Çocukluğundan bu yana sıkı bir okur olduğunu belirten yazar Ahmet Büke, sorularımızı yanıtladı.
E-DERGÄ° Ä°zmir Life ÅŸimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
MART 2019 sayısında neler vardı göz atın!
SÄ°NEMALAR
AYIN MEKANLARI BLUEBELL GASTROPUB

BlueBell GastroPub: Mutfağı mükemmel bir pub İzmirli genç girişimci Pınar Yazıcı, tasarladığı “BlueBell GastroPub" İzmir Bostanlı’da açıldı. Mekan mutfağı sağlam bir Pub olarak öne çıkıyor. Menüsünde "Blue's Kitchen", "Ortaya", "Ekmek Arasında", "Salatalar" ve "Tatlılar" bölümlerinde özel lezzetler bulunan BlueBell GastroıPub'da; "Tabaklarımızdaki malzemeleri geleneksel yöntemler dışında kullanmaya devam ediyoruz. Pancarı turşu yapmak yerine, tarçın ile fırınlıyoruz" diyen şef Ercan Aydın kendine özgü ekmek ve sıcak sunumlarını misafirleriyle buluşturuyor. Blue Bell’de Barmen Can Güneli, orijinal tütsülenmiş kokteylleriyle misafirlerine keyifli sürprizler hazırlıyor. Gece 02.00'a kadar açık olan BluBell, kısa zamanda bir müdavim kitlesi yaratmış görünüyor. Bostanlı takılmak için keyifli bir mekana daha kavuştu. Ekmek arası kokoreçten Mac&Cheese'e kadar değişik lezzetler sunan me...

[Devamını Oku...]

SOİREE

Soirée; Deniz kenarında çiçek bahçesi Çoğunlukla yeme içme mekanlarının bulunduğu Konak Pier AVM'de deniz kenarında bir çiçek bahçesi olan Soirée Restoran konuklarına lezzetlerin yanı sıra huzur vaat ediyor. Soirée'nin deneyimli şefleri menüyü dünya ve Türk mutfağının lezzetleri ile donatmış. Kahvaltıdan soğuk ve sıcak başlangıçlara, salatalardan pizzalara, beyaz ve kırmızı et yemeklerinden balık çeşitlerine kadar neredeyse yok yok bu menüde... Soirée, kendisini "şehrin en iyisi" söylemiyle tanımlayarak iddiasını ortaya koyuyor. Kahvaltı 37 TL (Tek kişilik) Otlu Omlet 20 TL Sürk Mezesi 15 TL Geyik Başı Mezesi 15 TL Mütebbel 18 TL Paşa Mezesi 15 TL Soğuk Et Tabağı 70 TL Mozarella Domates Tabağı 25 TL Kırmızı Soğan Çorbası 19 TL Bouillabaise Balık Çorbası 25 TL. Karadeniz Usulü Yaprak Sarma 21 TL Keçi PeynirliGirit Salata 37 TL 5 Peynirli Pizza...

[Devamını Oku...]
SOİREE

zala balayage hair extensions balmain hair extensions clip in hair extensions uk best hair mask for fine hair how to make a ponytail wig cap hair extensions uk tresemme hair dryer boots black bridesmaids hairstyles hair extensions selena gomez hair clips 2018 vine mink brazilian hair 9a real hair wigs uk