NISAN2019
İZMİR'İN ESNAF LOKANTALARI
İzmir’in esnaf lokantaları bir başkadır. Dünden bugüne yaşayan esnaf lokantalarımızı tespitte zorlanmadım dersem yalan olur. Benim çocukluğumun Basmane İnci Lokantası, Yeşilova Paçacısı İsmet Usta, Selanik Lokantası-Süleyman Akar, Ekmekçibaşı Lokantası, Hüseyin Sabuncuoğlu, Şükran Lokantası, Turgutlu Çorbacısı, Beslen Lokantası, Cumhuriyet Lokantası, Borsa Lokantası yoklar artık. İzmir’i “avucunun içi gibi” bilen biri olarak seçtiğim tüm lokantaların mutfaklarını gördüm, müdavimleri ile hasbihal ettim. Esnaf lokantası seçimimde; en az 15 yıldır hizmet veriyor olmak şartımı tavizsiz uyguladım. Vıcık-vıcık tanıtımlardan ve görsellerden uzak durdum. “Pide/kebap/döner/köfte salonları” ile sokak lezzetçilerini tasnif dışı tuttum. Onları “es” geçmeye gönlüm razı olmamakla birlikte; söğüşçü, kokoreççi, şambalici, börekçi, ballı yoğurt-ekmekçi, sandviççi, şerbetçi, seyyar ustalarımızın da esnaf milletinin “midesi” üzerindeki haklarını teslim ve kabul ediyorum. Öngörüm şudur ki; ticari kaygılarla garson yerine self servise geçip çay ikramı koymak, yemek çeki/kartı üzerinden dejenerasyona meyletmek, AVM’lerde şube açmak, akşam servisi koymak, menüye kimliksiz (pizza, ne idiği belirsiz salata çeşitleri, dondurulmuş gıdalar) yiyecekler eklemek vb. tuzaklara düşmeden, geleneksel Türk yemekleri ile 2. ve 3 kuşaklara intikal eden esnaf lokantaları İzmir’in “yüz akı” müesseseleri olarak ilelebet yaşayacaklardır. Esnaf lokantası, ruhu olan mekândır çünkü. Şair Ahmet Haşim (1884-1933)’in patlıcan dolması uğruna öldüğü rivayettir. Hadi biraz da biz ölelim. Eski köye yeni adetleri kaldırmaz bu mevzu. Yarım ekmek arası dönere tav olanlara yer yoktur bu mekânlarda! Buyurun bakalım esnaf lokantalarımıza... Afiyetler olsun, şifalar olsun efendim!.
E-DERGÄ° Ä°zmir Life ÅŸimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
MART 2019 sayısında neler vardı göz atın!
SÄ°NEMALAR
AYIN MEKANLARI BLUEBELL GASTROPUB

BlueBell GastroPub: Mutfağı mükemmel bir pub İzmirli genç girişimci Pınar Yazıcı, tasarladığı “BlueBell GastroPub" İzmir Bostanlı’da açıldı. Mekan mutfağı sağlam bir Pub olarak öne çıkıyor. Menüsünde "Blue's Kitchen", "Ortaya", "Ekmek Arasında", "Salatalar" ve "Tatlılar" bölümlerinde özel lezzetler bulunan BlueBell GastroıPub'da; "Tabaklarımızdaki malzemeleri geleneksel yöntemler dışında kullanmaya devam ediyoruz. Pancarı turşu yapmak yerine, tarçın ile fırınlıyoruz" diyen şef Ercan Aydın kendine özgü ekmek ve sıcak sunumlarını misafirleriyle buluşturuyor. Blue Bell’de Barmen Can Güneli, orijinal tütsülenmiş kokteylleriyle misafirlerine keyifli sürprizler hazırlıyor. Gece 02.00'a kadar açık olan BluBell, kısa zamanda bir müdavim kitlesi yaratmış görünüyor. Bostanlı takılmak için keyifli bir mekana daha kavuştu. Ekmek arası kokoreçten Mac&Cheese'e kadar değişik lezzetler sunan me...

[Devamını Oku...]

SOİREE

Soirée; Deniz kenarında çiçek bahçesi Çoğunlukla yeme içme mekanlarının bulunduğu Konak Pier AVM'de deniz kenarında bir çiçek bahçesi olan Soirée Restoran konuklarına lezzetlerin yanı sıra huzur vaat ediyor. Soirée'nin deneyimli şefleri menüyü dünya ve Türk mutfağının lezzetleri ile donatmış. Kahvaltıdan soğuk ve sıcak başlangıçlara, salatalardan pizzalara, beyaz ve kırmızı et yemeklerinden balık çeşitlerine kadar neredeyse yok yok bu menüde... Soirée, kendisini "şehrin en iyisi" söylemiyle tanımlayarak iddiasını ortaya koyuyor. Kahvaltı 37 TL (Tek kişilik) Otlu Omlet 20 TL Sürk Mezesi 15 TL Geyik Başı Mezesi 15 TL Mütebbel 18 TL Paşa Mezesi 15 TL Soğuk Et Tabağı 70 TL Mozarella Domates Tabağı 25 TL Kırmızı Soğan Çorbası 19 TL Bouillabaise Balık Çorbası 25 TL. Karadeniz Usulü Yaprak Sarma 21 TL Keçi PeynirliGirit Salata 37 TL 5 Peynirli Pizza...

[Devamını Oku...]
SOİREE

zala balayage hair extensions balmain hair extensions clip in hair extensions uk best hair mask for fine hair how to make a ponytail wig cap hair extensions uk tresemme hair dryer boots black bridesmaids hairstyles hair extensions selena gomez hair clips 2018 vine mink brazilian hair 9a real hair wigs uk