OCAK2020
EKİN BÜYÜKŞAHİN PÖĞÜN
Kendi dilini yaratmış bir sanatçı: Ekin Büyükşahin Pöğün Sanat eserlerine sadece ön kapıdan girilebilir, kapıyı açın. İçeri girdikten sonra, olur da odaların biçimi size tanıdık gelmezse ve odada bir tuhaflık varsa, bunun en azından yeni bir yapı olduğunu hatırlatın kendinize. Sanatçı farklı bir vurgu yaratmak ve bir ihtimal o odanın gizli bölümlerini yeniden aralamak için gündelik hayatın normal ölçülerini başkalaştırdığı için size apayrı bir dünya olacaktır burası. Sanatçı kendi dünyasında farklı bir gerçeklik yaratmıştır. Bu gerçeklik dediğimiz şey yeni bir görme biçiminin yaratılmasıdır. Aynı zamanda yeni bir düşünce biçiminin oluşturulmasıdır. İşte ressam Ekin Büyükşahin Pöğün bizlerin alışkanlıklarını altüst ederek, bizleri sarsarak başarıyor. 1985 doğumlu Ekin Büyükşahin Pöğün’ün ilk olarak yedi yaşındayken müzikle tanıştı. Öğrenimini Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde Viyola Ana Sanat Dalı'nda tamamladı ve 2008 yılında mezun oldu. Müzik eğitimiyle eş zamanlı olarak resim ve fotoğrafla da ilgilendi. Müzik öğrencisi olmayı çok seviyordu ama kendini görsel olarak ifade etmeyi daima daha çok sevdi. O yüzden fotoğraf ve resim hep vardı hayatında.
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
Eylül/Ekim 2025 sayısında neler vardı göz atın!
AYIN MEKANLARI GÜL KEBAP

İşte istisna mekânlardan biridir Gül Kebap... Kuruluş tarihi 1949. Gül Kebap’ın özelliği sadece “iyi köfte” yapıyor olması değil. Gül Kebap yetmiş altı yıldır aynı yerde ve dördüncü kuşağın yönetiminde. “Sefer tası” misali üç katlı daracık mekânında müdavimlerinin vazgeçemediği adres. Hayranlık uyandıracak bir çaba değil midir bu? İşini, kalitesini koruyarak yapan tam bir aile işletmesi… Kurucu Mehmet Ali Gülgeze, Girit’in üçüncü büyük şehri Resmo’dan İzmir’e göçle gelmiş. Çanakkale’de savaşmış. Bayrağı, ikinci kuşak oğulları Mustafa ve Muhsin Gülgeze devralmış… Ardından torun Hüsnü Gülgeze. Ve bugün dördüncü kuşak Hüsnü’nün oğlu Burak Muhsin işin başında. “Bir Kemeraltı klasiği” olarak Gül Kebap, esnaf lokantası köfteciliğini ilk günden bugüne değişmeyen formül ve sunum geleneğiyle tavizsiz sürdürüyor.

FİLİBELİ HAN

Filibeli Han Eski İzmirlilerin hatıralarındaki Şükran Oteli, özenli bir yenileme süreci sonrasında sahiplerinin soyadını alan "Filibeli Han" Kemeraltı Çarşısı'nın yeni cazibe merkezi olarak hizmete açıldı. Günümüz ihtiyaçlarına uygun yiyecek içecek mekanlarının yer aldığı Filibeli Han'ın üst katı da keşke çeşitli el sanatları üretiminin yapıldığı atölyelere açılsa... Bizim dikkatimizden kaçmış olabilir ama binanın kısa bir tarihinin yabancı dilleri de kapsayacak şekilde bir köşede yer alması çok doğru olurdu diye düşünüyoruz.

BOŞNAKYA

Boşnakya Filibeli Han'ın yan sokağa açılan çıkışında sevimli olduğu kadar lezzetli ürünler sunan "Boşnakya" isimli bir mekan var. Kıymalı Boşnak böreği, peynirli, patatesli ve patlıcanlı börekler, yaprak sarma ve haşhaşlı börek gibi lezzetlerin ağız sulandırdığı mekanda demli bir çay veya reyhan şerbeti yanında poğaçalar ve harika tatlılar deneyebilirsiniz.Antakya'nın çıtır kabak ve kömbesi, bougatsa Selanik tatlısı, medovik Rus pastası, triliçe tatlıları sizi bekliyor. Cuma günleri menüye mantı da ekleniyor. Boşnakya'ya uğramayı ihmal etmeyin.