SUBAT2020
SWISSÔTEL’E ÖDÜL
SWISSÔTEL BÜYÜK EFES’TEN YENİ YILA ÖDÜLLÜ BAŞLANGIÇ Swissôtel Büyük Efes, onuncu yılını kutlayan “Quality Management Awards”ta, “Türkiye'nin En İyi Ege Bölgesi Şehir Oteli” unvanını yeniden almaya hak kazandı. Turizm sektöründe yönetim kalitesinin önemini vurgulamak amacıyla 2010 yılında GM Turizm ve Yönetim Dergisi tarafından başlatılan Quality Management Ödülleri’nde, ödüller sahiplerini buldu. 2019’un sonunda gerçekleştirilen iki aşamalı oylama anketinde toplam 100 bin 254 ziyaretçi ile sahiplerini bulan QM Ödülleri’nin, Antalya’da yapılan gala töreninde “Türkiye'nin En İyi Ege Bölgesi Şehir Oteli” ünvanı Swissôtel Büyük Efes, İzmir’e 3. kez yeniden verildi. Ödülü, otelin Operasyon Direktörü Koray Sarısan, POYD Başkanı Ülkay Atmaca’dan teslim alırken, 2017 senesinde de almış oldukları ünvanı devam ettirmekten dolayı mutlu ve gururlu olduklarını ve İzmir için çalışmaya devam edeceklerini belirterek, bu ödülü kendilerine kazandıran tüm misafirlerine teşekkür etti.
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
Eylül/Ekim 2025 sayısında neler vardı göz atın!
AYIN MEKANLARI GÜL KEBAP

İşte istisna mekânlardan biridir Gül Kebap... Kuruluş tarihi 1949. Gül Kebap’ın özelliği sadece “iyi köfte” yapıyor olması değil. Gül Kebap yetmiş altı yıldır aynı yerde ve dördüncü kuşağın yönetiminde. “Sefer tası” misali üç katlı daracık mekânında müdavimlerinin vazgeçemediği adres. Hayranlık uyandıracak bir çaba değil midir bu? İşini, kalitesini koruyarak yapan tam bir aile işletmesi… Kurucu Mehmet Ali Gülgeze, Girit’in üçüncü büyük şehri Resmo’dan İzmir’e göçle gelmiş. Çanakkale’de savaşmış. Bayrağı, ikinci kuşak oğulları Mustafa ve Muhsin Gülgeze devralmış… Ardından torun Hüsnü Gülgeze. Ve bugün dördüncü kuşak Hüsnü’nün oğlu Burak Muhsin işin başında. “Bir Kemeraltı klasiği” olarak Gül Kebap, esnaf lokantası köfteciliğini ilk günden bugüne değişmeyen formül ve sunum geleneğiyle tavizsiz sürdürüyor.

FİLİBELİ HAN

Filibeli Han Eski İzmirlilerin hatıralarındaki Şükran Oteli, özenli bir yenileme süreci sonrasında sahiplerinin soyadını alan "Filibeli Han" Kemeraltı Çarşısı'nın yeni cazibe merkezi olarak hizmete açıldı. Günümüz ihtiyaçlarına uygun yiyecek içecek mekanlarının yer aldığı Filibeli Han'ın üst katı da keşke çeşitli el sanatları üretiminin yapıldığı atölyelere açılsa... Bizim dikkatimizden kaçmış olabilir ama binanın kısa bir tarihinin yabancı dilleri de kapsayacak şekilde bir köşede yer alması çok doğru olurdu diye düşünüyoruz.

BOŞNAKYA

Boşnakya Filibeli Han'ın yan sokağa açılan çıkışında sevimli olduğu kadar lezzetli ürünler sunan "Boşnakya" isimli bir mekan var. Kıymalı Boşnak böreği, peynirli, patatesli ve patlıcanlı börekler, yaprak sarma ve haşhaşlı börek gibi lezzetlerin ağız sulandırdığı mekanda demli bir çay veya reyhan şerbeti yanında poğaçalar ve harika tatlılar deneyebilirsiniz.Antakya'nın çıtır kabak ve kömbesi, bougatsa Selanik tatlısı, medovik Rus pastası, triliçe tatlıları sizi bekliyor. Cuma günleri menüye mantı da ekleniyor. Boşnakya'ya uğramayı ihmal etmeyin.