KASIM2021
ANADOLU EFES
Anadolu Efes’in global inovasyon üssü İzmir’deki inovasyon üssü olarak açılan Anadolu Efes Yenilik Atölyesi’nde Türkiye’nin global pazarda daha fazla söz sahibi olması için çalışılıyor. Anadolu Efes 40 yıldır sürdürdüğü Ar-Ge çalışmalarının son halkası olarak İzmir’de Anadolu Efes Yenilik Atölyesi adını verdiği inovasyon merkezini kurdu. Hem yeni ürünlerin geliştirilmesi hem de üretim teknikleri üzerine çalışmalar yapılan bu platform ile ilgili Anadolu Efes Türkiye Genel Müdürü Tuğrul Ağırbaş, “İnanıyoruz ki Anadolu Efes Yenilik Atölyesi sektörümüzde inovatif yaklaşımlarıyla Türkiye’nin dünya bira pazarında daha fazla söz sahibi olmasını sağlayacak” dedi. Dünyadaki trendleri yakından takip eden Anadolu Efes, dünya bira literatürüne üçüncü bir üretim tekniği olarak girmesi beklenen +1 Dinlendirme Tekniği’ni bu merkezde geliştirdi. Yenilik Atölyesinde yakın zamanda gluten içermeyen ürün de geliştirilerek piyasaya verildi. Üç yıl süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda geliştirilen ürün ile şirket Avrupa Çölyak Derneği standardı uygunluk belgesi ve aynı zamanda uluslararası geçerliliği bulunan Crossed Grain logosunu da İngiltere Çölyak Derneği’nden almaya hak kazandı. "Değişime öncülük ediyoruz’ Tuğrul Ağırbaş, “Yolculuğumuza 1969 yılında İzmir’de kurduğumuz fabrikayla başladık. İlhamımızı aldığımız bu kent, bizim için varoluş hikayemizi yazdığımız önemli bir noktadır diyebilirim. Ürünlerimizi dünyanın 70’ten fazla ülkesinde tüketicilerle buluşturuyoruz. Dünya çapında rekabet eden bir bira üreticisi olarak geldiğimiz nokta, dönüştürücü bir role bürünmeyi, değişime öncülük etmeyi ve geleceği şekillendirmeyi gerekli kılıyor. Anadolu Efes Yenilik Atölyemizde de tam olarak bunu yapmayı amaçlıyoruz” dedi.