EYLULEKIM2023
PROF. DR. NAZAN UYSAL HARZADIN
Profesör bilgeliği, anne şefkati; Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın Prof. Dr. Nazan Uysal Harzadın, 1994 yılından bu yana optimal sağlığımızı korumak ve vücudumuzdaki tüm sistemlerin verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak için araştırıyor, öğreniyor ve öğretiyor. Uluslararası indeksli dergilerde 90 bilimsel makalesi yayınlanan, fonksiyonel beslenme kursları ile aşçı yetiştiren, ‘Sağlıklı Yaşıyoruz’ sosyal sorumluluk projesinin ve keten tohumunun ülkemizde üretilmesini teşvik amacı ile kurulan AR-GE kooperatifi olan “Döngü Kooperatifi” nin danışma kurulunda yer alan Nazan Hoca, Dokuz Eylül Üniversitesi'ndeki görevinden emekli olarak ayrıldı ve halen kendi kliniğinde hizmet vermeye, hasta bakmaya devam ediyor. İzmir’de yaşamayanlar üzülmesin, Nazan Hoca sosyal medya üzerinden tüm ülkeye hatta tüm dünyaya hizmet veriyor aslında. Kendisini Güzelbahçe’de özel kliniğinde ziyaret ettim, içten keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Karbonhidrat ve çikolata gibi kötü alışkanlıkları olan birinin, fonksiyonel tıp uygulayıcısı bir fizyoloji profesörünün karşısında nasıl da strese gireceğini tahmin edersiniz ama Nazan Hoca o kadar güler yüzlü, mütevazı ve şefkat dolu ki; gerginlikten eser kalmıyor, verdiği bilgilerle büyülenmeye başlıyorsunuz. Röportajı okurken o gofreti de bir kenara bırakmanızı tavsiye ederim.
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
Eylül/Ekim 2025 sayısında neler vardı göz atın!
AYIN MEKANLARI GÜL KEBAP

İşte istisna mekânlardan biridir Gül Kebap... Kuruluş tarihi 1949. Gül Kebap’ın özelliği sadece “iyi köfte” yapıyor olması değil. Gül Kebap yetmiş altı yıldır aynı yerde ve dördüncü kuşağın yönetiminde. “Sefer tası” misali üç katlı daracık mekânında müdavimlerinin vazgeçemediği adres. Hayranlık uyandıracak bir çaba değil midir bu? İşini, kalitesini koruyarak yapan tam bir aile işletmesi… Kurucu Mehmet Ali Gülgeze, Girit’in üçüncü büyük şehri Resmo’dan İzmir’e göçle gelmiş. Çanakkale’de savaşmış. Bayrağı, ikinci kuşak oğulları Mustafa ve Muhsin Gülgeze devralmış… Ardından torun Hüsnü Gülgeze. Ve bugün dördüncü kuşak Hüsnü’nün oğlu Burak Muhsin işin başında. “Bir Kemeraltı klasiği” olarak Gül Kebap, esnaf lokantası köfteciliğini ilk günden bugüne değişmeyen formül ve sunum geleneğiyle tavizsiz sürdürüyor.

FİLİBELİ HAN

Filibeli Han Eski İzmirlilerin hatıralarındaki Şükran Oteli, özenli bir yenileme süreci sonrasında sahiplerinin soyadını alan "Filibeli Han" Kemeraltı Çarşısı'nın yeni cazibe merkezi olarak hizmete açıldı. Günümüz ihtiyaçlarına uygun yiyecek içecek mekanlarının yer aldığı Filibeli Han'ın üst katı da keşke çeşitli el sanatları üretiminin yapıldığı atölyelere açılsa... Bizim dikkatimizden kaçmış olabilir ama binanın kısa bir tarihinin yabancı dilleri de kapsayacak şekilde bir köşede yer alması çok doğru olurdu diye düşünüyoruz.

BOŞNAKYA

Boşnakya Filibeli Han'ın yan sokağa açılan çıkışında sevimli olduğu kadar lezzetli ürünler sunan "Boşnakya" isimli bir mekan var. Kıymalı Boşnak böreği, peynirli, patatesli ve patlıcanlı börekler, yaprak sarma ve haşhaşlı börek gibi lezzetlerin ağız sulandırdığı mekanda demli bir çay veya reyhan şerbeti yanında poğaçalar ve harika tatlılar deneyebilirsiniz.Antakya'nın çıtır kabak ve kömbesi, bougatsa Selanik tatlısı, medovik Rus pastası, triliçe tatlıları sizi bekliyor. Cuma günleri menüye mantı da ekleniyor. Boşnakya'ya uğramayı ihmal etmeyin.