OCAKSUBAT2024
AYŞA BÖREKÇİSİ
Michelin plaketini Başkan Batur astı Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Ayşa Boşnak Börekçisi ve Ev Yemekleri’nin aldığı Michelin plaketini restoran girişindeki duvara, işletme sahibi Ayşe Karadan’la birlikte astı. Restoranın Boşnak lezzetlerini tanıttığını ve en güzel lezzetleri Konaklılara sunduğunu belirten Batur, “İzmir’imizin kazandığı en büyük güzelliklerden bir tanesi. Yıllardır sürdürdüğü bu başarısı uluslararası ödülle tescillendi. Biz de büyük bir gurur duyduk ve Michelin tabelasını duvarına birlikte astık. Bu işi en iyi şekilde yapıyor ve tüm kadınlara örnek oluyorlar. Tüm esnafımızın ama özellikle kadınların yanındayız, onları desteklemekten onur duyuyoruz” diye konuştu. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de lezzet rotalarını belirleyen Michelin Yıldızı, bu yıl İzmir’i de listesine almıştı. 7 restoran Michelin Yıldızı almaya hak kazanırken, aralarında Ayşa Boşnak Börekçisi ve ev yemeklerinin de bulunduğu İzmir’den 26 restoran makul fiyatlarda güzel lezzetler sunan restoranlara verilen Bib Gourmand ödülüne layık görüldü.
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
Eylül/Ekim 2025 sayısında neler vardı göz atın!
AYIN MEKANLARI GÜL KEBAP

İşte istisna mekânlardan biridir Gül Kebap... Kuruluş tarihi 1949. Gül Kebap’ın özelliği sadece “iyi köfte” yapıyor olması değil. Gül Kebap yetmiş altı yıldır aynı yerde ve dördüncü kuşağın yönetiminde. “Sefer tası” misali üç katlı daracık mekânında müdavimlerinin vazgeçemediği adres. Hayranlık uyandıracak bir çaba değil midir bu? İşini, kalitesini koruyarak yapan tam bir aile işletmesi… Kurucu Mehmet Ali Gülgeze, Girit’in üçüncü büyük şehri Resmo’dan İzmir’e göçle gelmiş. Çanakkale’de savaşmış. Bayrağı, ikinci kuşak oğulları Mustafa ve Muhsin Gülgeze devralmış… Ardından torun Hüsnü Gülgeze. Ve bugün dördüncü kuşak Hüsnü’nün oğlu Burak Muhsin işin başında. “Bir Kemeraltı klasiği” olarak Gül Kebap, esnaf lokantası köfteciliğini ilk günden bugüne değişmeyen formül ve sunum geleneğiyle tavizsiz sürdürüyor.

FİLİBELİ HAN

Filibeli Han Eski İzmirlilerin hatıralarındaki Şükran Oteli, özenli bir yenileme süreci sonrasında sahiplerinin soyadını alan "Filibeli Han" Kemeraltı Çarşısı'nın yeni cazibe merkezi olarak hizmete açıldı. Günümüz ihtiyaçlarına uygun yiyecek içecek mekanlarının yer aldığı Filibeli Han'ın üst katı da keşke çeşitli el sanatları üretiminin yapıldığı atölyelere açılsa... Bizim dikkatimizden kaçmış olabilir ama binanın kısa bir tarihinin yabancı dilleri de kapsayacak şekilde bir köşede yer alması çok doğru olurdu diye düşünüyoruz.

BOŞNAKYA

Boşnakya Filibeli Han'ın yan sokağa açılan çıkışında sevimli olduğu kadar lezzetli ürünler sunan "Boşnakya" isimli bir mekan var. Kıymalı Boşnak böreği, peynirli, patatesli ve patlıcanlı börekler, yaprak sarma ve haşhaşlı börek gibi lezzetlerin ağız sulandırdığı mekanda demli bir çay veya reyhan şerbeti yanında poğaçalar ve harika tatlılar deneyebilirsiniz.Antakya'nın çıtır kabak ve kömbesi, bougatsa Selanik tatlısı, medovik Rus pastası, triliçe tatlıları sizi bekliyor. Cuma günleri menüye mantı da ekleniyor. Boşnakya'ya uğramayı ihmal etmeyin.