SUBAT2016
Bosstanlı Meyhanesi
Günümüzde meyhane kavramı popüler. Herkesin eline tef verip eller havaya eğlence yapan yerler de kendilerine cafcaflı bir isim bulup, ardına meyhaneyi eklediler mi olduk sanıyorlar. O yüzden meyhane kavramını özenli düşünüp o ismin hakkını veren yerlere dikkat çekmek lazım. Bosstanlı Meyhanesi de bu ayrımı yapmış mekanlardan. Hemen hemen her gün trt sanatçılarıyla canlı müzik yapılan mekanda müzik, sohbetinizi bastıracak yükseklikte değil. Yani ister derdinizi, ister keyfinizi karşınızdaki arkadaşınıza, eşinize, dostunuza aksettirmek için bağırmanız gerekmiyor. Haftanın 7 günü 18.30 itibariyle müşterilerine kapılarını açan Bosstanlı Meyhanesi, bulunduğu yerleşim lokasyonu sebebiyle gece 12, bilemedin 12.30 kapılarını kapatıyor. Bu anlamda komşularına da özenli bir mekan. Her gün değişen 20 çeşit mezenin yanında kaliteli ara sıcaklar ve ağırlıklı et menüsünün yanında günlük balık da sunuyor Bosstanlı Meyhanesi. Fiyat politikası olarak fiks menüyü tercih eden mekan, 4-5 çeşit meze, iki ara sıcak, bir ana yemek ve 4 kişiye bir 70 lik rakı gibi bir menüyü kişi başı 80 tl olarak belirlemiş. Bu anlamda mekana gelen ne ödeyeceğini, karşılığında ne yiyip içeceğini biliyor. Mezeler konusunda esneklik olduğunu da belirtelim, boş meze tabaklarıyla rakınızı yudumlamanıza müsaade etmiyorlar. Özellikle hafta sonları rezervasyonun şart olduğunu da ekleyelim. Eğer bir güzel akşam geçirmek, kaliteli bir ortamda sakin bir müzik eşliğinde demlenmek istiyorsanız, Bosstanlı Meyhanesi mutlaka denemeniz gereken bir adres… Adres: 6352 sokak 2/A Bostanlı Telefon: 539 728 60 11
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
Eylül/Ekim 2025 sayısında neler vardı göz atın!
AYIN MEKANLARI GÜL KEBAP

İşte istisna mekânlardan biridir Gül Kebap... Kuruluş tarihi 1949. Gül Kebap’ın özelliği sadece “iyi köfte” yapıyor olması değil. Gül Kebap yetmiş altı yıldır aynı yerde ve dördüncü kuşağın yönetiminde. “Sefer tası” misali üç katlı daracık mekânında müdavimlerinin vazgeçemediği adres. Hayranlık uyandıracak bir çaba değil midir bu? İşini, kalitesini koruyarak yapan tam bir aile işletmesi… Kurucu Mehmet Ali Gülgeze, Girit’in üçüncü büyük şehri Resmo’dan İzmir’e göçle gelmiş. Çanakkale’de savaşmış. Bayrağı, ikinci kuşak oğulları Mustafa ve Muhsin Gülgeze devralmış… Ardından torun Hüsnü Gülgeze. Ve bugün dördüncü kuşak Hüsnü’nün oğlu Burak Muhsin işin başında. “Bir Kemeraltı klasiği” olarak Gül Kebap, esnaf lokantası köfteciliğini ilk günden bugüne değişmeyen formül ve sunum geleneğiyle tavizsiz sürdürüyor.

FİLİBELİ HAN

Filibeli Han Eski İzmirlilerin hatıralarındaki Şükran Oteli, özenli bir yenileme süreci sonrasında sahiplerinin soyadını alan "Filibeli Han" Kemeraltı Çarşısı'nın yeni cazibe merkezi olarak hizmete açıldı. Günümüz ihtiyaçlarına uygun yiyecek içecek mekanlarının yer aldığı Filibeli Han'ın üst katı da keşke çeşitli el sanatları üretiminin yapıldığı atölyelere açılsa... Bizim dikkatimizden kaçmış olabilir ama binanın kısa bir tarihinin yabancı dilleri de kapsayacak şekilde bir köşede yer alması çok doğru olurdu diye düşünüyoruz.

BOŞNAKYA

Boşnakya Filibeli Han'ın yan sokağa açılan çıkışında sevimli olduğu kadar lezzetli ürünler sunan "Boşnakya" isimli bir mekan var. Kıymalı Boşnak böreği, peynirli, patatesli ve patlıcanlı börekler, yaprak sarma ve haşhaşlı börek gibi lezzetlerin ağız sulandırdığı mekanda demli bir çay veya reyhan şerbeti yanında poğaçalar ve harika tatlılar deneyebilirsiniz.Antakya'nın çıtır kabak ve kömbesi, bougatsa Selanik tatlısı, medovik Rus pastası, triliçe tatlıları sizi bekliyor. Cuma günleri menüye mantı da ekleniyor. Boşnakya'ya uğramayı ihmal etmeyin.