SUBAT2016
Bosstanlı Meyhanesi
Günümüzde meyhane kavramı popüler. Herkesin eline tef verip eller havaya eğlence yapan yerler de kendilerine cafcaflı bir isim bulup, ardına meyhaneyi eklediler mi olduk sanıyorlar. O yüzden meyhane kavramını özenli düşünüp o ismin hakkını veren yerlere dikkat çekmek lazım. Bosstanlı Meyhanesi de bu ayrımı yapmış mekanlardan. Hemen hemen her gün trt sanatçılarıyla canlı müzik yapılan mekanda müzik, sohbetinizi bastıracak yükseklikte değil. Yani ister derdinizi, ister keyfinizi karşınızdaki arkadaşınıza, eşinize, dostunuza aksettirmek için bağırmanız gerekmiyor. Haftanın 7 günü 18.30 itibariyle müşterilerine kapılarını açan Bosstanlı Meyhanesi, bulunduğu yerleşim lokasyonu sebebiyle gece 12, bilemedin 12.30 kapılarını kapatıyor. Bu anlamda komşularına da özenli bir mekan. Her gün değişen 20 çeşit mezenin yanında kaliteli ara sıcaklar ve ağırlıklı et menüsünün yanında günlük balık da sunuyor Bosstanlı Meyhanesi. Fiyat politikası olarak fiks menüyü tercih eden mekan, 4-5 çeşit meze, iki ara sıcak, bir ana yemek ve 4 kişiye bir 70 lik rakı gibi bir menüyü kişi başı 80 tl olarak belirlemiş. Bu anlamda mekana gelen ne ödeyeceğini, karşılığında ne yiyip içeceğini biliyor. Mezeler konusunda esneklik olduğunu da belirtelim, boş meze tabaklarıyla rakınızı yudumlamanıza müsaade etmiyorlar. Özellikle hafta sonları rezervasyonun şart olduğunu da ekleyelim. Eğer bir güzel akşam geçirmek, kaliteli bir ortamda sakin bir müzik eşliğinde demlenmek istiyorsanız, Bosstanlı Meyhanesi mutlaka denemeniz gereken bir adres… Adres: 6352 sokak 2/A Bostanlı Telefon: 539 728 60 11
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
HAZİRAN 2017 sayısında neler vardı göz atın!
SİNEMALAR
AYIN MEKANLARI DOYURAN KEBAP

Kemeraltı'nda tarihi Ali Paşa Meydanı'nda şadırvanın yanında uzun yıllardır önünden geçtiğimiz bir kebapçı Doyuran Kebap. Görünüşü tam anlamıyla mütevazı bir Kemeraltı kebapçısı ama lezzetlerinin hakkını vermek lazım; çünkü lezzetler pek mütevazı değil... Menüsünde ağırlıklı olarak Manisa Kebap ve döner bulunan mekanın önemli miktarda müdavimi bulunuyor. Manisa kebap yemek isteyenlerin komşu ile gitmelerine hiç gerek yok. Manisa kebabının o kendine has lezzetini Doyuran Kebap'ta bulacaksınız. Manisa Kebap porsiyonları herkesin bildiği gibi küçük olur. Bizim tavsiyemiz 1,5 porsiyon ile başlayın sonrasında ilave isteyebilirsiniz. Mekan dönerde de iddialı... Ve kebapların yanında mutlaka kendilerinin özel yaptığı ayranı denemeyi unutmayın... Döner ve köftelerin porsiyonu 18 TL. Mevcutların biraz üstünde olsa da Doyuran'ın müdavimi olacağınızdan eminiz. Doyuran Kebap 866 S...

[Devamını Oku...]

CIZBIZ KÖFTE

Cızbız köfte Alsancak’ta köfte nerede yenir? Biz bu soruya, 1974’ten beri köfte konusunda bir usta olmuş Hüseyin Serter’in Alsancak’taki mekânı olarak yanıt veririz. Odun ateşinde köfte, tavuk ve ciğerdeki lezzete özel yaptıkları mezeler eşlik ediyor. Hüseyin Serter, Kemeraltı’nda odun ateşinde köfte yaparak başlamış işe. 6-7 yıl sonra, 2002’de şimdiki yerlerine geçmişler. Eti yıllardır aynı kasaptan, yağı Özbek’ten alıyorlar. Aldıkları yerler konusunda çok hassaslar. Hüseyin Bey, şimdi oğlu Serdar Serter birlikte işi yürütüyor. Yani nesilden nesle aktarılan bir aile geleneği söz konusu. Mekanın müdavimi çok. İzmir’in dört bir yanından, hatta şehir dışından gelenlerin olduğunu söylüyor Hüseyin Bey. Zaten siz de gidince tam müdavimlik bir mekan olduğunu anlıyorsunuz. Normalde 21.00’e kadar, yazları ise 22.00’ye kadar açık olan Cızbız Köfte ile ilgili son söylememiz gereken taklitler...

[Devamını Oku...]