MAYIS2016
Şişede Balık
“Bir de rakı şişesinde balık olsam” der Orhan Veli, Eskiler Alıyorum şiirinin sonunda. İşte ismini bu şiirden almış bir mekan Şişede Balık. Güzelbahçe sahilinde, Maltepe Askeri Lisesi’ni geçince deniz kenarındaki ilk sıra mekanlar arasında hemen ikinci restoran Şişede Balık. Yol üzerinden gelirken tabelasını görmek biraz güç olabilir, hızınızı düşürün derim. Gelelim mekana, daha doğrusu konumuna ve menüsüne. Denize sıfır, kayalara vuran dalgaların hemen yanına atılmış mavi beyaz tahta sandalyeler ile zaten görsel olarak ruhunuzu doyuran bir konumda akşamınıza başlıyorsunuz. Dönemi artık geçmek üzere olan şevketi bostanı kuzu etli yemek olarak bilirsiniz değil mi? O bildiğinizi unutun, kremalı mantar veya deniz ürünleri ile yapılan ara sıcak şevketi bostan yorumunu bir de burada tadın. Ara sıcak diyerek haksızlık yapmışlar bu nefis yemeğe, zira kendisi ana yemek olarak balıklarla yarışır vaziyette. Mevsim balıkları, 10 çeşit mezesi ile dört dörtlük bir balık lokantası Şişede Balık. Peki bukadarla bitiyor mu? Hayır tabi ki. Kendi spesiyalleri bir tatlı geliyor balık sonrası, adı Zarif. Sırf bu tatlıyı yemek için gelenler var, onu da ekleyeyim. Tahinli bir sigara böreği gibi düşünün, üstü çikolatalı, yanında dondurma, mutlaka denemelisiniz. Haftanın yedi günü açık olan mekan aynı zamanda kahvaltı servisi de veriyor. Hafta sonları mutlaka rezervasyon yapmak gerek, zira masa sayısı az, yer bulmakta zorluk çekebilirsiniz. Eğer bir akşam gün batımını deniz kenarında izleyip birbirinden lezzetli balıkları, yemekleri mezeleri tadarak günü bitirmek isterseniz, ajandanızın en tepesine yazabileceğiniz bir mekan Şişede Balık, tavsiye ederiz. Mezeler 7 TL Ara sıcaklar 20 - 30 TL Sardalya 12 TL Barbun pors. 30 TL Levrek 500 gr. 30 TL Şişede Balık Mithatpaşa Caddesi Maltepe Mahallesi 6/2, Güzelbahçe Telefon 232.234-0050
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
HAZİRAN 2017 sayısında neler vardı göz atın!
SİNEMALAR
AYIN MEKANLARI DOYURAN KEBAP

Kemeraltı'nda tarihi Ali Paşa Meydanı'nda şadırvanın yanında uzun yıllardır önünden geçtiğimiz bir kebapçı Doyuran Kebap. Görünüşü tam anlamıyla mütevazı bir Kemeraltı kebapçısı ama lezzetlerinin hakkını vermek lazım; çünkü lezzetler pek mütevazı değil... Menüsünde ağırlıklı olarak Manisa Kebap ve döner bulunan mekanın önemli miktarda müdavimi bulunuyor. Manisa kebap yemek isteyenlerin komşu ile gitmelerine hiç gerek yok. Manisa kebabının o kendine has lezzetini Doyuran Kebap'ta bulacaksınız. Manisa Kebap porsiyonları herkesin bildiği gibi küçük olur. Bizim tavsiyemiz 1,5 porsiyon ile başlayın sonrasında ilave isteyebilirsiniz. Mekan dönerde de iddialı... Ve kebapların yanında mutlaka kendilerinin özel yaptığı ayranı denemeyi unutmayın... Döner ve köftelerin porsiyonu 18 TL. Mevcutların biraz üstünde olsa da Doyuran'ın müdavimi olacağınızdan eminiz. Doyuran Kebap 866 S...

[Devamını Oku...]

CIZBIZ KÖFTE

Cızbız köfte Alsancak’ta köfte nerede yenir? Biz bu soruya, 1974’ten beri köfte konusunda bir usta olmuş Hüseyin Serter’in Alsancak’taki mekânı olarak yanıt veririz. Odun ateşinde köfte, tavuk ve ciğerdeki lezzete özel yaptıkları mezeler eşlik ediyor. Hüseyin Serter, Kemeraltı’nda odun ateşinde köfte yaparak başlamış işe. 6-7 yıl sonra, 2002’de şimdiki yerlerine geçmişler. Eti yıllardır aynı kasaptan, yağı Özbek’ten alıyorlar. Aldıkları yerler konusunda çok hassaslar. Hüseyin Bey, şimdi oğlu Serdar Serter birlikte işi yürütüyor. Yani nesilden nesle aktarılan bir aile geleneği söz konusu. Mekanın müdavimi çok. İzmir’in dört bir yanından, hatta şehir dışından gelenlerin olduğunu söylüyor Hüseyin Bey. Zaten siz de gidince tam müdavimlik bir mekan olduğunu anlıyorsunuz. Normalde 21.00’e kadar, yazları ise 22.00’ye kadar açık olan Cızbız Köfte ile ilgili son söylememiz gereken taklitler...

[Devamını Oku...]