MAYIS2016
Şişede Balık
“Bir de rakı şişesinde balık olsam” der Orhan Veli, Eskiler Alıyorum şiirinin sonunda. İşte ismini bu şiirden almış bir mekan Şişede Balık. Güzelbahçe sahilinde, Maltepe Askeri Lisesi’ni geçince deniz kenarındaki ilk sıra mekanlar arasında hemen ikinci restoran Şişede Balık. Yol üzerinden gelirken tabelasını görmek biraz güç olabilir, hızınızı düşürün derim. Gelelim mekana, daha doğrusu konumuna ve menüsüne. Denize sıfır, kayalara vuran dalgaların hemen yanına atılmış mavi beyaz tahta sandalyeler ile zaten görsel olarak ruhunuzu doyuran bir konumda akşamınıza başlıyorsunuz. Dönemi artık geçmek üzere olan şevketi bostanı kuzu etli yemek olarak bilirsiniz değil mi? O bildiğinizi unutun, kremalı mantar veya deniz ürünleri ile yapılan ara sıcak şevketi bostan yorumunu bir de burada tadın. Ara sıcak diyerek haksızlık yapmışlar bu nefis yemeğe, zira kendisi ana yemek olarak balıklarla yarışır vaziyette. Mevsim balıkları, 10 çeşit mezesi ile dört dörtlük bir balık lokantası Şişede Balık. Peki bukadarla bitiyor mu? Hayır tabi ki. Kendi spesiyalleri bir tatlı geliyor balık sonrası, adı Zarif. Sırf bu tatlıyı yemek için gelenler var, onu da ekleyeyim. Tahinli bir sigara böreği gibi düşünün, üstü çikolatalı, yanında dondurma, mutlaka denemelisiniz. Haftanın yedi günü açık olan mekan aynı zamanda kahvaltı servisi de veriyor. Hafta sonları mutlaka rezervasyon yapmak gerek, zira masa sayısı az, yer bulmakta zorluk çekebilirsiniz. Eğer bir akşam gün batımını deniz kenarında izleyip birbirinden lezzetli balıkları, yemekleri mezeleri tadarak günü bitirmek isterseniz, ajandanızın en tepesine yazabileceğiniz bir mekan Şişede Balık, tavsiye ederiz. Mezeler 7 TL Ara sıcaklar 20 - 30 TL Sardalya 12 TL Barbun pors. 30 TL Levrek 500 gr. 30 TL Şişede Balık Mithatpaşa Caddesi Maltepe Mahallesi 6/2, Güzelbahçe Telefon 232.234-0050
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
HAZİRAN 2017 sayısında neler vardı göz atın!
SİNEMALAR
AYIN MEKANLARI CAFE J9

Seferihisar yolu üzerinde hem kafe olarak hizmet veren, hem ahşap ve doğal ağaçtan yapılmış özel tasarım mobilyaların satıldığı J9 Cafe, elbette en önce tarzıyla dikkat çekiyor. Baba mesleği olan ağaç işleme sanatında çekirdekten yetişmiş iki kardeş olan Celal ve Bülent Geçer’in kurup işlettiği bu kafenin dekorasyonu da onlara ait. “Ağacı, kesip biçip masa haline getirmektense ağaçlarla oynamayı farklı şekilde bir şeyler üretebilmeyi seçiyoruz” diyen Celal Geçer, bunun yanı sıra elden çıkarılmak istenen ama kendi üzerinde anılarını hala barındıran eski ürünleri değerlendirme ve kullanışlı hale getirme çabası içinde olduklarını da söylüyor: “J9 Cafe'yi kendi mola alanımız gibi yarattık aslında. Boş arazide duran bizim emektar, kendini ağacın her bir damarıyla süslenmiş halde buldu. Buraya gelen misafirlerimizin yüzüne de o tatlı gülümsemeyi kondurdu. Diğer yandan toplum olarak aşırı ...

[Devamını Oku...]

SCOTTO CAFE

İtalyan konsepti, şirin dekorasyonu, müzikleri ve yemekleriyle son günlerin trendi haline gelen Scotto Caffe. Ev yapımı hamburgerleri ve pizzalarıyla dikkat çeken Scotto Caffe’nin tatlıları da özel. Günlük ve butik üretilen tatlılar en çok tercih edilen lezzetlerin başında. “Neşeli bir yemek” sloganıyla yola çıktıkları Scotto’nun Koordinatörlüğünü yürüten ve aynı zamanda Şef Mehmet Malkoç, dinamik ve heyecanlı bir kadro ile İzmir’in ve İzmirlinin özgür, genç ve keyifli tarafına dokunmak istediklerini belirterek, “Özenle seçtiğimiz etlerden hazırladığımız köfteler ve bize özel ekmekleriyle yaptığımız hamburgerlerimiz çok ilgi görüyor. Tabii ki İtalya denince akla gelen pizzalarımız ve makarnalarımız da keyifle tüketilen yemeklerimiz arasında. Salatalarımızın da müdavimleri oluştu. Menümüzde yer alan diğer tüm ürünlerimizi her gün özenle hazırlıyoruz. Amacımız keyifli bir ortamda, dama...

[Devamını Oku...]
SCOTTO CAFE