TEMMUZ2016
Raika 1875
Nedir bu ‘tavuk pilav sanat’ dediğinizi duyar gibiyiz… Raika 1875, tavuk-pilav gibi kültürümüzün önemli bir lezzeti ile sanatı buluşturan bir mekan. Ne sadece bir galeri, ne sadece bir restoran ne de sadece bir cafe, hepsinin karması… Kendinizi iyi hissedeceğiniz bir mekan burası, pilav üstü tavuğunuzu yerken duvarlardaki resimler, masa üstündeki sanatsal objeler, duvarlardaki fotoğraflar da ruhunuzu besliyor olacak. Burcu Egene’nin açtığı bu mekanın isminin hikayesi de ilginç. Burcu Hanım’ın eşi Gökhan Bey’in çocukken evde yemekleri pişiren aşçıları Raika Hanım’ın ismini uygun görmüşler, zira çok güzel tavuk pilav yapıyormuş Raika Hanım. Böylece mekanın adıyla beraber mottosu ‘tavuk pilav sanat’ ortaya çıkmış. Raika’daki tüm sanat objeleri aynı zamanda satılık. Yani açık mutfakta, önünüzde hazırlanan tavuk pilavınızı, salatanızı yerken, evinizin bir köşesi için düşündüğünüz bir sanat eserini çıkarken alıp gidebilirsiniz. Sanatın galerilerden, müzelerden çıkarılıp toplumla, sokaktaki insanla daha çok etkileşim içine girmesi arzulanmış aslında Raika1875 projesi ile. Sanıyorum başarılı da olmuşlar. Ergin İnan, Burhan Doğançay, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Güngör Taner gibi tanınmış isimlerin kaliteli baskıları, Alastair Magnaldo, Olivier Tenedos ve Robert Montgomery gibi tanınmış fotoğrafçıların orijinal eserlerinin yanı sıra yerli ve yabancı henüz keşfedilmemiş pek çok sanatçının eseri de Raika1875’te satışa sunuluyor. Mükemmel tavuk-pilav eşleşmesini bulabileceğiniz nadir yerlerden olan Raika1875’te yemeğin yanı sıra genç sanatçıların kişisel sergilerini yapabilecekleri ve resimlerini satışa sunabilecekleri bir mekan olarak konumlandırmak olarak açıklayan Burcu Egene ekliyor: “Raika1875'de herkese ve her bütçeye hitap eden sanat eserleri ile sanatın ulaşılabilir olduğunu ve sanatla ilgilenmek için yüksek bütçelere ihtiyaç olmadığını göstermek istiyoruz.” Tavuk-pilav-sanat mottosuyla Raika1875’ın menüsünde kendine has tavuklu çorbası, geleneksel tavuklu pilav, tavuklu ya da sade salata, tavuklu sandviç, yoğun ve özgün cacık gibi geleneksel tatlar bulunuyor. Yüzde 100 ev yapımı ve anne eli değmiş bademli keşkülü ise kaşıklı özel kavanozda sunuluyor. İzmir Karşıyaka’daki yerinde Raika1875, her gün 12.00-20.30 arasında hizmet veriyor. Çorba 7 TL Pilav 9 TL Açık Sandviç 9 TL Salata 13 TL Cacık 5 TL Gazoz 3 TL Keşkül 7 TL Raika Fazıl Bey Caddesi 5/A, Karşıyaka İzmir Telefon 232.368 4343
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
HAZİRAN 2017 sayısında neler vardı göz atın!
SİNEMALAR
AYIN MEKANLARI KUMDA KAHVE

kumda kahve Kızlarağası deyince akla enfes Türk kahveleri geliyor. Sokak müzisyenleri eşliğinde içilen bol köpüklü kahvelerin tadı belki İzmir’in hiçbir yerinde bulamayacağınız türden. Aynı düşüncedeyseniz bir de Kumda Kahve isimli mekana uğramanızı öneririz. Kızlarağası Hanı’nın hemen yan sokağından girince yüz metre kadar ileride yer alan Kumda Kahve 2009’dan bu yana aile işletmesi olarak varlığını sürdürüyor. Aslı ve İsam Gültekin’in işlettiği mekan, İzmir’de kumda pişen ilk Türk kahvesinin yapıldı yer. Kızlarağası deyince akla çay ve kahve gelse de burada daha fazlası var. Dünya kahvelerinden sütlü tatlılara, kahvaltı menüsünden tostlara kadar birçok şeyi bulabileceğiniz mekan aynı zamanda şerbetleriyle de ünlü. Peki, nedir bu şerbetlerin özelliği? Öncelikle Kumda Kahve’de yapılan birçok şey gibi şerbetler de el yapımı. Demirhindi ve reyhan başta olmak üzere beş çeşit şerbet ...

[Devamını Oku...]

KOTİ BRASSERİE

Koti Brasserie Şıklığı ve gurme mutfağıyla Balçova’nın çehresini değiştirecek olan Koti Brasserie, uzun bir hazırlık sürecinden sonra kapılarını açtı. İzmir Ekonomi Üniversitesi mezunu olan Cemal Darıcı’nın dekorasyondan menüye kadar titizlikle tasarladığı mekân, İzmirlilere yeni bir deneyim yaşatmak için kurgulanmış. Dünya mutfaklarından seçme lezzetlerin bulunduğu, açık mutfakta yemeğinizin nasıl hazırlandığını görebildiğiniz mekânda özel tatlara da hazır olun. Et menüsünde iddialı olan Koti’de Dana Antrikot, ilik ile servis ediliyor. Burgerleri, pizzaları, makarnaları da farklı malzeme ve pişirme teknikleriyle gurme bir lezzete dönüşmüş. Salatalar ise ayrı bir deneyim hattı. Örneğin hellim ve kızarmış şeftali ile yapılan, yeşilliklerle sunulan salatayı mutlaka denemelisiniz. Mekân, kahvaltıda da dünya mutfağından tatlar sunuyor. Serpme kahvaltının yanı sıra Granola, İspanyol...

[Devamını Oku...]

MOMO ALAÇATI

Momo Alaçatı Alaçatı’nın keyifli İtalyanı Ayrıcalıklı ambiyansı, damaklarda iz bırakan lezzetleri, keyifli müzikleri, eğlence dünyasında ses getiren renkli geceleri ile geçen sene kapılarını açan ve kısa bir sürede Alaçatı’nın yıldızı olan MOMO, 2017 yazında da seçilen mekan olma özelliğini sürdürüyor. İtalyan şef Lorenzo Pellechia tarafından titizlikle oluşturulan menüsüyle Alaçatı’nın heyecanla beklenen adreslerinin başında gelen MOMO, ev sahipliği yaptığı DJ ve canlı müzik performanslarıyla da oldukça iddialı… İsminin ilhamını ünlü yazar Michael Ende’nin kültleşmiş, fantastik romanı Momo’dan alan mekan, hikayenin özünde yer alan “Zamanı değerli kullanma ve anlamlı kılma” felsefesini tüm detaylarıyla konseptinde yaşatıyor! MOMO, 100 kişi kapasiteli restoran tarafında, Akdeniz ve Ege mutfağının özel lezzetlerini sunuyor. Avokado içinde kokteyl soslu karides, parmesan peyn...

[Devamını Oku...]
MOMO ALAÇATI

1453 OSMANLI

"Şehzadeler kentinden Türkiye’ye” sloganıyla Manisa’da başlayan ve kısa sürede Manisa merkez, Buca, Mersin, Akhisar’da açılan 1453 Osmanlı, Manisa Uncubozköy’de yeni şubesiyle hizmete girdi. Şubelerinin marka değerinin artması konusunda Towerlife Perakende Lokasyon ve Marka Danışmanlık firması ile çalışan 1453 Osmanlı, yakında İstanbul'da, İzmir Bornova ve Gaziemir'de şubeler açacak. Ayrıca Birleşik Arap Emirliklerinde de bir şubenin açılması için çalışmalar sürüyor. Konsepti ve menüleriyle dikkat çeken 1453 Osmanlı kalite ve iyi hizmet anlayışından taviz vermeden hizmete devam ediyor. Menülerini sabah, öğlen, akşam ve gece olmak üzere dört farklı lezzete bölen 1453 Osmanlı’da 7’den 70’e hitap edebilecek menüleri adeta damak tadı yarattı. Osmanlı kültürünü yansıtan yemek isimlerinin sunulduğu menü konuklar tarafından büyük ilgi görüyor. Kafe bölümünde ise Nargile keyfi ile sohb...

[Devamını Oku...]

VARUNA GEZGİN

13 yıl önce Eskişehir'de matematik öğretmeni Mehmet Murat Fıçıcı tarafından başlatılan bir başarı hikayesi... Dinlemek ve denemek isteyenler buyursunlar, Varuna Gezgin karşınızda... Eskişehir'de gezmek için yaşayan, yaşamak için gezen bir grup gönüllü seyyah var. Coşkun Aral'ın belgesellerini seyrederek büyümüş, dünya atlasına bakarak hayallere dalmış ve bir gün bu hayalleri gerçeğe dönüştürmek için yollara düşmüş bir grup gezgin. Gezmek için zengin olmak gerektiğine inanmayan, imkansızı mümkün kılan bir grup gerçekçi hayalperest. Bir çok ülkeye yaptıkları yolculuklarda gördükleri değişik yemek, eğlence, işletmecilik kültürlerini Eskişehir'e taşımışlar. Bugün kafe ve restoran işletmeciliğinde bir çok konuda Türkiye'ye ilkleri getirip öncülük yapıyorlar. Eskişehir'de doğan, İzmir, Ankara, İstanbul ve yakında Antalya'da açılacak dokuzuncu şubesi ile büyüyen bu gezginler tecrü...

[Devamını Oku...]
VARUNA GEZGİN