MART2016
Beyturan Lokantası
Kısıkköy Mobilyacılar Sitesi’ni bilirsiniz, kuruluşu 80’li yıllarının ortalarına dayanır, 20-30 mağaza ile başlamış, şimdi nerdeyse koca bir siteye dönüşmüş bir mobilya dünyası burası. İşte bu sitenin kuruluşundan beri 1988’den günümüze aynı yerde birbirinden lezzetli yemekleri müşterilerine sunan bir lokanta var, Beyturan Lokantası. Giritli bir çift olan Nesrin-Beytullah Artagan çiftinin 27 yıldır özenle işlettikleri bir lokanta burası. Tüm yemekler, soslar dahil hepsini Nesrin Hanım’ın elinden çıkma. Giritli olmalarından dolayı, olmazsa olmaz, ot ve zeytinyağlı seçenekleri de gayet fazla Beyturan’da. 10 çeşit zeytinyağlı, en az 5 çeşit et yemeği ve değişmez tatlıları kemalpaşa, ayva ve kabak tatlıları ile dört dörtlük bir esnaf lokantası Beyturan. Havalimanına yakın olması nedeniyle iş dünyasının önemli isimleri İzmir’e geldiklerinde ve İzmir’den bir başka şehre uçarken öğle yemeklerini sıklıkla yedikleri yer olması sebebiyle Beyturan, esnaf lokantası kavramını aşmış desek yanlış olmaz. Kahvaltı da verilen mekan, öğle yemeğinden sonra tipik esnaf lokantası olarak kapılarını kapatıyor, ertesi sabaha kadar. Bu anlamda yolunuz Kısıkköy’e düşerse, ya da şehirlerarası bir uçuşunuz öncesi-sonrası, bu mekana uğramanızı önemle tavsiye ederiz. Özellikle acılı güveç, güveçte kuru fasulye, tandır, karışık ot tabağı ön palana çıkan ürünleri olurken, sabahları serpme kahvaltı ve 5 çeşit çorbası ile güne güzel başlamak isteyenlere de imkan tanınıyor. Menü: Sebzeler 8-10 tl Et yemekleri: 16-17 tl Döner: 15 tl Tatlılar: 6 tl Adres: Estim Sanayi Sitesi (Kısıkköy Mobilyacılar Sitesi) 3. Cadde No:1 Kısıkköy İzmir Telefon: 232 257 61 07
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
HAZİRAN 2017 sayısında neler vardı göz atın!
SİNEMALAR
AYIN MEKANLARI DOYURAN KEBAP

Kemeraltı'nda tarihi Ali Paşa Meydanı'nda şadırvanın yanında uzun yıllardır önünden geçtiğimiz bir kebapçı Doyuran Kebap. Görünüşü tam anlamıyla mütevazı bir Kemeraltı kebapçısı ama lezzetlerinin hakkını vermek lazım; çünkü lezzetler pek mütevazı değil... Menüsünde ağırlıklı olarak Manisa Kebap ve döner bulunan mekanın önemli miktarda müdavimi bulunuyor. Manisa kebap yemek isteyenlerin komşu ile gitmelerine hiç gerek yok. Manisa kebabının o kendine has lezzetini Doyuran Kebap'ta bulacaksınız. Manisa Kebap porsiyonları herkesin bildiği gibi küçük olur. Bizim tavsiyemiz 1,5 porsiyon ile başlayın sonrasında ilave isteyebilirsiniz. Mekan dönerde de iddialı... Ve kebapların yanında mutlaka kendilerinin özel yaptığı ayranı denemeyi unutmayın... Döner ve köftelerin porsiyonu 18 TL. Mevcutların biraz üstünde olsa da Doyuran'ın müdavimi olacağınızdan eminiz. Doyuran Kebap 866 S...

[Devamını Oku...]

CIZBIZ KÖFTE

Cızbız köfte Alsancak’ta köfte nerede yenir? Biz bu soruya, 1974’ten beri köfte konusunda bir usta olmuş Hüseyin Serter’in Alsancak’taki mekânı olarak yanıt veririz. Odun ateşinde köfte, tavuk ve ciğerdeki lezzete özel yaptıkları mezeler eşlik ediyor. Hüseyin Serter, Kemeraltı’nda odun ateşinde köfte yaparak başlamış işe. 6-7 yıl sonra, 2002’de şimdiki yerlerine geçmişler. Eti yıllardır aynı kasaptan, yağı Özbek’ten alıyorlar. Aldıkları yerler konusunda çok hassaslar. Hüseyin Bey, şimdi oğlu Serdar Serter birlikte işi yürütüyor. Yani nesilden nesle aktarılan bir aile geleneği söz konusu. Mekanın müdavimi çok. İzmir’in dört bir yanından, hatta şehir dışından gelenlerin olduğunu söylüyor Hüseyin Bey. Zaten siz de gidince tam müdavimlik bir mekan olduğunu anlıyorsunuz. Normalde 21.00’e kadar, yazları ise 22.00’ye kadar açık olan Cızbız Köfte ile ilgili son söylememiz gereken taklitler...

[Devamını Oku...]