EKIM2016 Ayse Perin (Tatari)
Ortak Değerler Hareketi
Ülkemiz; Terör, Feto, Kalkışma, işsizlik, mülteciler ve dış politika problemleri gibi pek çok sorun ile mücadele etmeye çalışıyor. Hal böyle iken toplum yani bizler umudu kaybetmeden yaşamaya çalışıyoruz, tutunacak dal arıyoruz. Şanslı, şanssız ya da orta da bir yerlerde hayatı götüren insan çeşitliliği içinde bir ülkeyiz. Bir ulus olma özelliğimizi kaybetmek işin en tehlikeli yanlarından biri… Hal böyle iken elimizden ne gelir diyelim ve el ele verelim, Ortak değerlerimizi keşfedelim, geleceğe birlikte yürüyelim. “Türkiye’nin Ortak Değerleri - Müştereklerimizi Keşfedelim, Geleceğe Birlikte Yürüyelim” projesini Begümhan Doğan Faralyalı şöyle anlatıyor: “Türkiye’de ciddi bir kutuplaşma olgusu yaşadık. Her toplumda yaşanabilir ancak ülkemizde farklılıklarımızı çok önemsediğimiz uzunca bir dönem geçirdik. Öyle bir noktaya geldik ki ortak değerlerimizi bile unutmaya başladık. Sanki müştereklerimiz yokmuş hissiyle dolduk. 15 Temmuz darbe girişimi, bizim millet olarak demokrasi paydasında buluşabildiğimizi gösterdi ve kutuplaşma önemli oranda azaldı. Bu önemli badire sonrasında müştereklerimizi, değerlerimizi, ortak hayallerimizi hep birlikte konuşmanın tam zamanı olduğuna gönülden inanıyoruz. […] bir yıl boyunca toplumun tüm renkleriyle müştereklerimizi konuşmayı planlıyoruz.‘Sahi nedir bizim müşterek değerlerimiz’ sorusuna verilen cevapları okuyacaksınız, Önümüzdeki aylarda dünyanın 15 ülkesinde uygulanmış bir kamuoyu araştırması yöntemiyle Türk toplumunun önemsediği ve geçerli olmasını istediği değerleri karşılaştırmalı olarak tespit edip tartışmaya açacağız. Lütfen siz de sesinizle, ilginizle, merakınızla bize katılın!” Hürriyet gazetesinin Bayram’da yayınlanan ve pek çok kesimden ismin görüşlerini açıkladığı Türkiye’nin Ortak Değerleri projesine birçok sanatçıdan da destek geldi. Ve bu konuda görüşlerini bildirdiler: Selçuk Yöntem, “Sevgidir ortak değerimiz,” Fazıl Say, “İnsandan yana olmak,” Demet Akbağ, “Yüreğimiz, hoşgörümüz, bir de Atatürk’ümüz,” Yavuz Bingöl, “Ne çok güzellik biriktirmişiz” başlıkları ile konuya yaklaştılar. “Asıl müşterekimiz Cumhuriyet’tir” diyor Zülfü Livaneli. “Önce ortak değerlerimizi-müştereklerimizi tespit edelim” diyor Doğan Hızlan. “Bayram; hatırlatma, bağışlama hareketinin en gerçeğidir.” Gülse Birsel’in de hatırlattığı bir ortak değerimiz “çay”… Tanıdık tanımadık, hep bir çay söyleriz birbirimize. Benim olaya bakışım şöyle; ortak değerlerimizi “kaybettiklerimiz” ve “kaybetmediklerimiz” olarak iki konu başlığında toplamak. Büyüklere saygıyı kaybettik. Doğaya, çevreye saygıyı kaybettik. Her şeyi tüketen insanlar olduk; insanı, sevgiyi, saygıyı hatta suyu hunharca tüketip harcayan sevgisiz, kıymet bilmez insanlar olduk. Yaşayan topraklara düşman olduk, ormanlara tarlalara imar verdik… Akıllı yeni binaların dolduğu hissiz kimliksiz kentlerin içinde kaybolmaya özendik. Yerel mimariyi yaşatamadık. Kişilikli, bir dönemin özelliğini taşıyan, kent belleğini teşkil eden binaları yok ettik. Bayram kavramı değişti… Bayram demek seyahat demek, kaçış demek oldu… Türk mutfağına sahip çıkamadık. Sadece esnaf lokantalarında yiyebiliyoruz Türk mutfağının en güzel tatlarını… Komşu kavramı… “Ev alma, komşu al” sözü ile ifade edilmiştir bizim kültürümüzde, eski komşulukları kaybettik. Aslında ortak değerlerin üst başlığında “uluslararası değerler” yatıyor. Yani hürriyet, adalet, eşitlik, ahlak gibi… Öncelikle genel doğrulara, ortak insani değerlere sahip çıkalım… Böyle bir altyapı, sağlam zemin teşkil eder. Sonrasında inşa edilen bina gibidir ortak değerlerimize sahip çıkmak. Bir yıldır üzerinde çalışılan bu projeye hepimiz katkıda bulunalım; birlikte düşünelim, paylaşalım diyorum. www.ortakdegerlerhareketi.com
E-DERGÄ° Ä°zmir Life ÅŸimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
MART 2019 sayısında neler vardı göz atın!
SÄ°NEMALAR
AYIN MEKANLARI BLUEBELL GASTROPUB

BlueBell GastroPub: Mutfağı mükemmel bir pub İzmirli genç girişimci Pınar Yazıcı, tasarladığı “BlueBell GastroPub" İzmir Bostanlı’da açıldı. Mekan mutfağı sağlam bir Pub olarak öne çıkıyor. Menüsünde "Blue's Kitchen", "Ortaya", "Ekmek Arasında", "Salatalar" ve "Tatlılar" bölümlerinde özel lezzetler bulunan BlueBell GastroıPub'da; "Tabaklarımızdaki malzemeleri geleneksel yöntemler dışında kullanmaya devam ediyoruz. Pancarı turşu yapmak yerine, tarçın ile fırınlıyoruz" diyen şef Ercan Aydın kendine özgü ekmek ve sıcak sunumlarını misafirleriyle buluşturuyor. Blue Bell’de Barmen Can Güneli, orijinal tütsülenmiş kokteylleriyle misafirlerine keyifli sürprizler hazırlıyor. Gece 02.00'a kadar açık olan BluBell, kısa zamanda bir müdavim kitlesi yaratmış görünüyor. Bostanlı takılmak için keyifli bir mekana daha kavuştu. Ekmek arası kokoreçten Mac&Cheese'e kadar değişik lezzetler sunan me...

[Devamını Oku...]

SOİREE

Soirée; Deniz kenarında çiçek bahçesi Çoğunlukla yeme içme mekanlarının bulunduğu Konak Pier AVM'de deniz kenarında bir çiçek bahçesi olan Soirée Restoran konuklarına lezzetlerin yanı sıra huzur vaat ediyor. Soirée'nin deneyimli şefleri menüyü dünya ve Türk mutfağının lezzetleri ile donatmış. Kahvaltıdan soğuk ve sıcak başlangıçlara, salatalardan pizzalara, beyaz ve kırmızı et yemeklerinden balık çeşitlerine kadar neredeyse yok yok bu menüde... Soirée, kendisini "şehrin en iyisi" söylemiyle tanımlayarak iddiasını ortaya koyuyor. Kahvaltı 37 TL (Tek kişilik) Otlu Omlet 20 TL Sürk Mezesi 15 TL Geyik Başı Mezesi 15 TL Mütebbel 18 TL Paşa Mezesi 15 TL Soğuk Et Tabağı 70 TL Mozarella Domates Tabağı 25 TL Kırmızı Soğan Çorbası 19 TL Bouillabaise Balık Çorbası 25 TL. Karadeniz Usulü Yaprak Sarma 21 TL Keçi PeynirliGirit Salata 37 TL 5 Peynirli Pizza...

[Devamını Oku...]
SOİREE

zala balayage hair extensions balmain hair extensions clip in hair extensions uk best hair mask for fine hair how to make a ponytail wig cap hair extensions uk tresemme hair dryer boots black bridesmaids hairstyles hair extensions selena gomez hair clips 2018 vine mink brazilian hair 9a real hair wigs uk