Bulunduğu sayı belirtilmemiş. Gülhan Berkman Yakar
Tatil Ve Motivasyon
Yaz aylarının tam ortasındayız. Çoğu kişi için “ Tatil zamanı geldi…” İnsan, bu sihirli cümleyi duyunca bile mutlu oluyor. Bir zamanlar, bütün yıl, yalnızca “ o tatil” e kavuşmak için çalıştığımı düşünürdüm.İzinli olduğum günleri, bu dünya üzerinde özgürce yaşayabileceğim ender zamanlar olarak algılıyordum. Bir defasındayöneticimle bu konuda yaptığımız konuşmada;“İzin günlerimin benim için maddi karşılığı yoktur!” Dediğimi bile hatırlıyorum. Bu motivasyonla tatile çıkan bir insanın dönüşte nasıl hissedeceği aslında çok açık. Yapılan araştırmalara bakıldığında da tatilden dönen kişilerin yaklaşık yüzde 50’si kendisini iyi hissetmediğini ifade ediyormuş.“Tatil sonrası sendromu, tatil dönüşü adaptasyon depresyonu” gibi adlandırılan ve pek çok uzmanın kabul ettiği durumlar var.Oysa yeniden enerji depolayıp tazelenme fırsatı değil miydişu “tatil” dediğimiz? Ama biliyoruz ki her güzel şey gibi çok kısa sürüyor ve bir yılın karşılığı olarak size az geliyor olabilir. Ancakişini severek yapan, iş yerinde verimli bir performans sergileyen insanların, tatil sonrası sendromu yaşamadıkları da bir gerçek. Hatta işlerini özlemiş olduklarını fark edersiniz. Belki de siz öylesiniz. Motivasyon denilen şey aslında, yetkinlikleriniz, yetenekleriniz ve değerlerinizin çakışması ile mümkün oluyor. Örneğin çalıştığınız işyerinde temel değerlerinize uygun olmayan görevleriniz varsa; “ yararına inanmadığınız bir ürünü satmak “gibi. Temel değerleriniz de dürüstlük ve adalet içeriyorsa, böyle bir işi severek yapmanız mümkün olmayacaktır. Bazen kişiler çalıştığı işte kalabilmek ve rahatlamak adına iş kimliği için başka değerler atamaya çalışırlar. Kendi kendilerine telkinde bulunarak; “İş dünyasında rekabet bunu gerektiriyor veya herkes bu şekilde satıyor.” gibi… Bizim ülkemizde ne yazık ki sabah kalktığında gidebileceğin bir işinin olması, yeterli hatta şükür edilmesi gereken bir durum olsa da; işinizde temel değerlerinizi onurlandırmıyorsanız, asla mutlu olamazsınız. Her zaman ayaklarınız geri geri gidecektir. Stresten uzak geçirilen o güzel tatil günlerinin dönüşünde ’iş kimliğine’ yeniden adapte olmak, bazı insanlara zor geliyor olabilir. Yine de kısa bir süre sonra işinizi keyifle yapmaya devam edersiniz. Makul bir süre geçtikten sonra da hala sabahları işe istekle gitmiyorsanız sizin için durup düşünme vakti gelmiş olabilir. Ankara’da yaşadığım yıllarda, tatil bitip de dönüşe geçtiğimizde, şehirler bir bir geride kalır, benim de içimi hüzün basardı. Yeşil doğa, o güzelim bitki örtüsü yavaş yavaş yerini bozkıra bırakırken düşündüğüm tek şey; “ Hiç istemediğim halde ben neden bu yöne gidiyorum?” Sorusu olurdu.Yıllarca bu soruya kendi içimde verdiğim yanıtlardan beni en çok ikna edeni ise “Bir gün mutlaka geri dönmek için” idi. Belki de o yüzden İzmir’de yeniden yaşamaya başladığımdan beri, başka bir yere gidesim yok. “Tatile gitmek” düşüncesi adeta ortadan kalktı benim için. İzmir’in ve çevresinin keyfini çıkartabilmek adına fırsatlar yaratıyoruz o kadar. Sanırım bu İzmir’de çalışanların en büyük şansı.Şanssızlığı ise İzmir’de istihdam sağlayacak az sayıda işletmenin olması. Bu güzel şehirde, mutlu olacağın bir işin yoksa kim bilir? Belki de o işi sen yaratırsın. O zaman size iyi çalışmalar diliyorum. Sevgiyle kalın.
E-DERGÄ° Ä°zmir Life ÅŸimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
MART 2019 sayısında neler vardı göz atın!
SÄ°NEMALAR
AYIN MEKANLARI BLUEBELL GASTROPUB

BlueBell GastroPub: Mutfağı mükemmel bir pub İzmirli genç girişimci Pınar Yazıcı, tasarladığı “BlueBell GastroPub" İzmir Bostanlı’da açıldı. Mekan mutfağı sağlam bir Pub olarak öne çıkıyor. Menüsünde "Blue's Kitchen", "Ortaya", "Ekmek Arasında", "Salatalar" ve "Tatlılar" bölümlerinde özel lezzetler bulunan BlueBell GastroıPub'da; "Tabaklarımızdaki malzemeleri geleneksel yöntemler dışında kullanmaya devam ediyoruz. Pancarı turşu yapmak yerine, tarçın ile fırınlıyoruz" diyen şef Ercan Aydın kendine özgü ekmek ve sıcak sunumlarını misafirleriyle buluşturuyor. Blue Bell’de Barmen Can Güneli, orijinal tütsülenmiş kokteylleriyle misafirlerine keyifli sürprizler hazırlıyor. Gece 02.00'a kadar açık olan BluBell, kısa zamanda bir müdavim kitlesi yaratmış görünüyor. Bostanlı takılmak için keyifli bir mekana daha kavuştu. Ekmek arası kokoreçten Mac&Cheese'e kadar değişik lezzetler sunan me...

[Devamını Oku...]

SOİREE

Soirée; Deniz kenarında çiçek bahçesi Çoğunlukla yeme içme mekanlarının bulunduğu Konak Pier AVM'de deniz kenarında bir çiçek bahçesi olan Soirée Restoran konuklarına lezzetlerin yanı sıra huzur vaat ediyor. Soirée'nin deneyimli şefleri menüyü dünya ve Türk mutfağının lezzetleri ile donatmış. Kahvaltıdan soğuk ve sıcak başlangıçlara, salatalardan pizzalara, beyaz ve kırmızı et yemeklerinden balık çeşitlerine kadar neredeyse yok yok bu menüde... Soirée, kendisini "şehrin en iyisi" söylemiyle tanımlayarak iddiasını ortaya koyuyor. Kahvaltı 37 TL (Tek kişilik) Otlu Omlet 20 TL Sürk Mezesi 15 TL Geyik Başı Mezesi 15 TL Mütebbel 18 TL Paşa Mezesi 15 TL Soğuk Et Tabağı 70 TL Mozarella Domates Tabağı 25 TL Kırmızı Soğan Çorbası 19 TL Bouillabaise Balık Çorbası 25 TL. Karadeniz Usulü Yaprak Sarma 21 TL Keçi PeynirliGirit Salata 37 TL 5 Peynirli Pizza...

[Devamını Oku...]
SOİREE

zala balayage hair extensions balmain hair extensions clip in hair extensions uk best hair mask for fine hair how to make a ponytail wig cap hair extensions uk tresemme hair dryer boots black bridesmaids hairstyles hair extensions selena gomez hair clips 2018 vine mink brazilian hair 9a real hair wigs uk