Bulunduğu sayı belirtilmemiş. Reşat Kutucular
Öfke Kontrolü
Bir cuma günü öğleden sonra… Kıbrıs Şehitlerinde dalgın dalgın yürüyorum. Kafamda bir sürü düşünce... Cadde her zamanki gibi kalabalık, her zamanki gibi canlı… Yirmi beş otuz yılda nereden nereye evrildi bu yol… Otomobille Selluka Kasabın önünde durulabildiğini hatırlıyorum. O zaman için butik manav sayılabilecek Kemal, Kristal restoran, Manisa Kebapçısı aklıma geliyor. Pek tercih edilmezken şimdi İzmir’in en yoğun çarşılarından biri oldu… Otuz yıl sonrası nasıl olacak kimbilir. Tam o sırada bir genç kızın 'bırak kolumu' çığlığıyla irkiliyorum. Gençler eskiye göre çok daha gürültücü diye aklımdan geçirirken bir daha bağırıyor kız. İki delikanlıdan özellikle bir tanesine dönüp 'yeter artık' diyor. Can hıraş. Benimle birlikte beş altı kişi daha olayla ilgilenmeye başlıyor. Ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz. Kadına şiddet konusunda hassasım. Böyle bir şey olduğunda hemen aklıma kadın cinayetlerini sayan www.anitsayac.com sitesi geliyor. Gençlerden daha kabadayı olanı kızı sokak içine doğru itekliyor. Sonra dönüp bize ne bakıyorsunuz ulan gibisinden efeleniyor. Gerildiğimi hissediyorum. İnadına bakmaya devam ediyorum. Aramızda yirmi yirmi beş metre… 'Bak hala hala bakıyor …….' gibisinden bir daha bağırıp bana doğru üç beş metre yaklaşıyor. En son yumruklu kavgamı yine o civarda bir yazlık sinemada kırk yıl önce falan yapmışım. İdmansızım. Ayrıca şiddete şiddetle karşılık vermek de neyin nesi? 3 Ama yine de bir koşu delikanlının yanına gidip derdini sormak istiyorum. Gençten bir başka biri koluma girip 'bırak abi ya, değmez' diyor. O arada efelenen delikanlı da arkasını dönüp uzaklaşmaya başlıyor. Kızın itirazları da zayıflıyor. Gözden kayboluyorlar. Gerilmiş vaziyette yürümeye devam ediyorum. Bu ülkede her gün böyle sahnelerin sık sık yaşandığını biliyoruz. Müdahale etmeye kalksanız başka dert, etmeseniz başka. Konu, olmayacak noktalara da varabilir. Tuhaf bir ülkeyiz çünkü. Yardımcı olmak isterken canınız sıkılabilir. Tabii o delikanlının da açmazları da ayrı. Onu bu kadar öfkeli yapan ne? İş bulamıyor olabilir. Bu ülkeden ümitli olmayabilir… İşin böyle durumlarda ne yapmalı kısmı karışık. En doğrusu hukuki yollara başvurmak ve adaleti o şekilde sağlamak desem o da komik olacak! Bu ülkede artık aile hekimi gibi aile psikologları olsa iyi olacak. O olamıyorsa okullara öfke kontrolü dersi konsun. Bir parça çare olur belki.
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
HAZİRAN 2017 sayısında neler vardı göz atın!
SİNEMALAR
AYIN MEKANLARI DOYURAN KEBAP

Kemeraltı'nda tarihi Ali Paşa Meydanı'nda şadırvanın yanında uzun yıllardır önünden geçtiğimiz bir kebapçı Doyuran Kebap. Görünüşü tam anlamıyla mütevazı bir Kemeraltı kebapçısı ama lezzetlerinin hakkını vermek lazım; çünkü lezzetler pek mütevazı değil... Menüsünde ağırlıklı olarak Manisa Kebap ve döner bulunan mekanın önemli miktarda müdavimi bulunuyor. Manisa kebap yemek isteyenlerin komşu ile gitmelerine hiç gerek yok. Manisa kebabının o kendine has lezzetini Doyuran Kebap'ta bulacaksınız. Manisa Kebap porsiyonları herkesin bildiği gibi küçük olur. Bizim tavsiyemiz 1,5 porsiyon ile başlayın sonrasında ilave isteyebilirsiniz. Mekan dönerde de iddialı... Ve kebapların yanında mutlaka kendilerinin özel yaptığı ayranı denemeyi unutmayın... Döner ve köftelerin porsiyonu 18 TL. Mevcutların biraz üstünde olsa da Doyuran'ın müdavimi olacağınızdan eminiz. Doyuran Kebap 866 S...

[Devamını Oku...]

CIZBIZ KÖFTE

Cızbız köfte Alsancak’ta köfte nerede yenir? Biz bu soruya, 1974’ten beri köfte konusunda bir usta olmuş Hüseyin Serter’in Alsancak’taki mekânı olarak yanıt veririz. Odun ateşinde köfte, tavuk ve ciğerdeki lezzete özel yaptıkları mezeler eşlik ediyor. Hüseyin Serter, Kemeraltı’nda odun ateşinde köfte yaparak başlamış işe. 6-7 yıl sonra, 2002’de şimdiki yerlerine geçmişler. Eti yıllardır aynı kasaptan, yağı Özbek’ten alıyorlar. Aldıkları yerler konusunda çok hassaslar. Hüseyin Bey, şimdi oğlu Serdar Serter birlikte işi yürütüyor. Yani nesilden nesle aktarılan bir aile geleneği söz konusu. Mekanın müdavimi çok. İzmir’in dört bir yanından, hatta şehir dışından gelenlerin olduğunu söylüyor Hüseyin Bey. Zaten siz de gidince tam müdavimlik bir mekan olduğunu anlıyorsunuz. Normalde 21.00’e kadar, yazları ise 22.00’ye kadar açık olan Cızbız Köfte ile ilgili son söylememiz gereken taklitler...

[Devamını Oku...]