Bulunduğu sayı belirtilmemiş. Yayın Kurulu
Yılın en romantik ayından merhaba!
Tüm dünyanın en romantik ayı kabul edilen Şubat ayındayız. Ve biz de İzmir Life olarak Sevgililer Günü’nü yazdık. Ama bu yazı başka bir yazı. Aşkın her halini ele aldığımız yazımızın olduğu Şubat sayımızın dosya konusu ise Yarımada. Doğası, lezzetleri, gelenekleri, tarihi ve insanıyla bir hazine olan Yarımada konukları artık bölgeyi yürüyüş ve bisiklet yollarında, bağ ve zeytin rotalarında, tematik pazarlarda, şenliklerde, köy pansiyonlarında, orman kamplarında deneyimleyecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ile röportajın da bulunduğu dosya haberimiz Deniz Çaba imzalı. Şubat sayımızda koleksiyonerden siyaset bilimciye, yazardan oyuncuya birçok isimle röportaj gerçekleştirdik. Hem siyaset bilimci hem iktisatçı olan Sungur Savran ile kapitalizmin krizinden Ortadoğu’ya, Türkiye’den İzmir’e ekonomiyi, siyaseti ve geleceğini; bir koleksiyoner olan Gültekin ile tuhaf kitapları, yazar Ahmet Büke ile de bu seçkiyi nasıl yaptığı üzerine; Aslı Karaduman ile Doğu’dan Batı’ya göç etmiş kişilerin arada kalmışlarını anlattığı kitabı Anlıyorum Ama Konuşamıyorum kitabını konuştuk. Şubat sayımızın İletişim Söyleşileri dizinin konuğu ise İzmir Sevdalısı Sancar Maruflu. İzmir doğumlu gazeteci, yazar Ali Gevgilili’nin hayatı ise Elif Aydoğdu’nun kaleminden anlatılıyor. Beyaz ekran izleyicilerinin yakından tanıdığı Ceyda Ateş bu sezon bir yol hikâyesi olan “Sol Şerit” ve çekimleri Sığacık’ta yapılan “Hasret Bitti” filmleri ile karşımıza çıkacak. Ateş ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Nedim Atilla’nın Halit Kakınç ile gerçekleştirdiği keyifli röportaj sizleri bekliyor. Elif Aydoğdu, tıraş aletleri koleksiyonu yapan Ahmet Sönmez ile gerçekleştirdiği röportaj ile beyleri ilgilendiren tıraş tarihini kadın gözüyle inceliyor. Kentin var olan yapılarını sanatla ve tasarımla yeniden kurgulamak, İzmir’in sokaklarına yeni bir gözle bakmak isteyen Geçici Müdahale Platformu ile İzmir’i konuştuk. Kendilerine “Balık vermek değil balık tutmayı öğretmek” sözünü misyon edinmiş TEOS Sakin Rotary Kulübü hizmetlerine devam ediyor. Tarihin tozlu sayfalarında kalmış bir vapur kazasının hikayesini Dr. Erkan Serçe kaleme aldı. Profesyonel Turist Rehberi Serdar Çelenk ise bize Anadolu’daki tıp köklerini anlatıyor. Kış ayının gelmesi ile yeni yerleri keşfetmeye sevdalı kayak tutkunlarına rehber niteliğinde bir yazı hazırladık. Sizi Kopaonik’e götürüyoruz. 174. sayımızın gezi yazısında Bursa’nın limanı, Kurtuluş Savaşı’nın son durağı Mudanya var. Çantaları hazırlayın Mudanya’ya gidiyoruz. Sevdiklerinize sımsıkı sarılın, kalbinizden sevgiyi eksik etmeyin!
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
HAZİRAN 2017 sayısında neler vardı göz atın!
SİNEMALAR
AYIN MEKANLARI DOYURAN KEBAP

Kemeraltı'nda tarihi Ali Paşa Meydanı'nda şadırvanın yanında uzun yıllardır önünden geçtiğimiz bir kebapçı Doyuran Kebap. Görünüşü tam anlamıyla mütevazı bir Kemeraltı kebapçısı ama lezzetlerinin hakkını vermek lazım; çünkü lezzetler pek mütevazı değil... Menüsünde ağırlıklı olarak Manisa Kebap ve döner bulunan mekanın önemli miktarda müdavimi bulunuyor. Manisa kebap yemek isteyenlerin komşu ile gitmelerine hiç gerek yok. Manisa kebabının o kendine has lezzetini Doyuran Kebap'ta bulacaksınız. Manisa Kebap porsiyonları herkesin bildiği gibi küçük olur. Bizim tavsiyemiz 1,5 porsiyon ile başlayın sonrasında ilave isteyebilirsiniz. Mekan dönerde de iddialı... Ve kebapların yanında mutlaka kendilerinin özel yaptığı ayranı denemeyi unutmayın... Döner ve köftelerin porsiyonu 18 TL. Mevcutların biraz üstünde olsa da Doyuran'ın müdavimi olacağınızdan eminiz. Doyuran Kebap 866 S...

[Devamını Oku...]

CIZBIZ KÖFTE

Cızbız köfte Alsancak’ta köfte nerede yenir? Biz bu soruya, 1974’ten beri köfte konusunda bir usta olmuş Hüseyin Serter’in Alsancak’taki mekânı olarak yanıt veririz. Odun ateşinde köfte, tavuk ve ciğerdeki lezzete özel yaptıkları mezeler eşlik ediyor. Hüseyin Serter, Kemeraltı’nda odun ateşinde köfte yaparak başlamış işe. 6-7 yıl sonra, 2002’de şimdiki yerlerine geçmişler. Eti yıllardır aynı kasaptan, yağı Özbek’ten alıyorlar. Aldıkları yerler konusunda çok hassaslar. Hüseyin Bey, şimdi oğlu Serdar Serter birlikte işi yürütüyor. Yani nesilden nesle aktarılan bir aile geleneği söz konusu. Mekanın müdavimi çok. İzmir’in dört bir yanından, hatta şehir dışından gelenlerin olduğunu söylüyor Hüseyin Bey. Zaten siz de gidince tam müdavimlik bir mekan olduğunu anlıyorsunuz. Normalde 21.00’e kadar, yazları ise 22.00’ye kadar açık olan Cızbız Köfte ile ilgili son söylememiz gereken taklitler...

[Devamını Oku...]