Bulunduğu sayı belirtilmemiş. Yayın Kurulu
Yılın en romantik ayından merhaba!
Tüm dünyanın en romantik ayı kabul edilen Şubat ayındayız. Ve biz de İzmir Life olarak Sevgililer Günü’nü yazdık. Ama bu yazı başka bir yazı. Aşkın her halini ele aldığımız yazımızın olduğu Şubat sayımızın dosya konusu ise Yarımada. Doğası, lezzetleri, gelenekleri, tarihi ve insanıyla bir hazine olan Yarımada konukları artık bölgeyi yürüyüş ve bisiklet yollarında, bağ ve zeytin rotalarında, tematik pazarlarda, şenliklerde, köy pansiyonlarında, orman kamplarında deneyimleyecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ile röportajın da bulunduğu dosya haberimiz Deniz Çaba imzalı. Şubat sayımızda koleksiyonerden siyaset bilimciye, yazardan oyuncuya birçok isimle röportaj gerçekleştirdik. Hem siyaset bilimci hem iktisatçı olan Sungur Savran ile kapitalizmin krizinden Ortadoğu’ya, Türkiye’den İzmir’e ekonomiyi, siyaseti ve geleceğini; bir koleksiyoner olan Gültekin ile tuhaf kitapları, yazar Ahmet Büke ile de bu seçkiyi nasıl yaptığı üzerine; Aslı Karaduman ile Doğu’dan Batı’ya göç etmiş kişilerin arada kalmışlarını anlattığı kitabı Anlıyorum Ama Konuşamıyorum kitabını konuştuk. Şubat sayımızın İletişim Söyleşileri dizinin konuğu ise İzmir Sevdalısı Sancar Maruflu. İzmir doğumlu gazeteci, yazar Ali Gevgilili’nin hayatı ise Elif Aydoğdu’nun kaleminden anlatılıyor. Beyaz ekran izleyicilerinin yakından tanıdığı Ceyda Ateş bu sezon bir yol hikâyesi olan “Sol Şerit” ve çekimleri Sığacık’ta yapılan “Hasret Bitti” filmleri ile karşımıza çıkacak. Ateş ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Nedim Atilla’nın Halit Kakınç ile gerçekleştirdiği keyifli röportaj sizleri bekliyor. Elif Aydoğdu, tıraş aletleri koleksiyonu yapan Ahmet Sönmez ile gerçekleştirdiği röportaj ile beyleri ilgilendiren tıraş tarihini kadın gözüyle inceliyor. Kentin var olan yapılarını sanatla ve tasarımla yeniden kurgulamak, İzmir’in sokaklarına yeni bir gözle bakmak isteyen Geçici Müdahale Platformu ile İzmir’i konuştuk. Kendilerine “Balık vermek değil balık tutmayı öğretmek” sözünü misyon edinmiş TEOS Sakin Rotary Kulübü hizmetlerine devam ediyor. Tarihin tozlu sayfalarında kalmış bir vapur kazasının hikayesini Dr. Erkan Serçe kaleme aldı. Profesyonel Turist Rehberi Serdar Çelenk ise bize Anadolu’daki tıp köklerini anlatıyor. Kış ayının gelmesi ile yeni yerleri keşfetmeye sevdalı kayak tutkunlarına rehber niteliğinde bir yazı hazırladık. Sizi Kopaonik’e götürüyoruz. 174. sayımızın gezi yazısında Bursa’nın limanı, Kurtuluş Savaşı’nın son durağı Mudanya var. Çantaları hazırlayın Mudanya’ya gidiyoruz. Sevdiklerinize sımsıkı sarılın, kalbinizden sevgiyi eksik etmeyin!
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
Eylül/Ekim 2025 sayısında neler vardı göz atın!
AYIN MEKANLARI GÜL KEBAP

İşte istisna mekânlardan biridir Gül Kebap... Kuruluş tarihi 1949. Gül Kebap’ın özelliği sadece “iyi köfte” yapıyor olması değil. Gül Kebap yetmiş altı yıldır aynı yerde ve dördüncü kuşağın yönetiminde. “Sefer tası” misali üç katlı daracık mekânında müdavimlerinin vazgeçemediği adres. Hayranlık uyandıracak bir çaba değil midir bu? İşini, kalitesini koruyarak yapan tam bir aile işletmesi… Kurucu Mehmet Ali Gülgeze, Girit’in üçüncü büyük şehri Resmo’dan İzmir’e göçle gelmiş. Çanakkale’de savaşmış. Bayrağı, ikinci kuşak oğulları Mustafa ve Muhsin Gülgeze devralmış… Ardından torun Hüsnü Gülgeze. Ve bugün dördüncü kuşak Hüsnü’nün oğlu Burak Muhsin işin başında. “Bir Kemeraltı klasiği” olarak Gül Kebap, esnaf lokantası köfteciliğini ilk günden bugüne değişmeyen formül ve sunum geleneğiyle tavizsiz sürdürüyor.

FİLİBELİ HAN

Filibeli Han Eski İzmirlilerin hatıralarındaki Şükran Oteli, özenli bir yenileme süreci sonrasında sahiplerinin soyadını alan "Filibeli Han" Kemeraltı Çarşısı'nın yeni cazibe merkezi olarak hizmete açıldı. Günümüz ihtiyaçlarına uygun yiyecek içecek mekanlarının yer aldığı Filibeli Han'ın üst katı da keşke çeşitli el sanatları üretiminin yapıldığı atölyelere açılsa... Bizim dikkatimizden kaçmış olabilir ama binanın kısa bir tarihinin yabancı dilleri de kapsayacak şekilde bir köşede yer alması çok doğru olurdu diye düşünüyoruz.

BOŞNAKYA

Boşnakya Filibeli Han'ın yan sokağa açılan çıkışında sevimli olduğu kadar lezzetli ürünler sunan "Boşnakya" isimli bir mekan var. Kıymalı Boşnak böreği, peynirli, patatesli ve patlıcanlı börekler, yaprak sarma ve haşhaşlı börek gibi lezzetlerin ağız sulandırdığı mekanda demli bir çay veya reyhan şerbeti yanında poğaçalar ve harika tatlılar deneyebilirsiniz.Antakya'nın çıtır kabak ve kömbesi, bougatsa Selanik tatlısı, medovik Rus pastası, triliçe tatlıları sizi bekliyor. Cuma günleri menüye mantı da ekleniyor. Boşnakya'ya uğramayı ihmal etmeyin.