Bulunduğu sayı belirtilmemiş. Yayın Kurulu
Yılın en romantik ayından merhaba!
Tüm dünyanın en romantik ayı kabul edilen Şubat ayındayız. Ve biz de İzmir Life olarak Sevgililer Günü’nü yazdık. Ama bu yazı başka bir yazı. Aşkın her halini ele aldığımız yazımızın olduğu Şubat sayımızın dosya konusu ise Yarımada. Doğası, lezzetleri, gelenekleri, tarihi ve insanıyla bir hazine olan Yarımada konukları artık bölgeyi yürüyüş ve bisiklet yollarında, bağ ve zeytin rotalarında, tematik pazarlarda, şenliklerde, köy pansiyonlarında, orman kamplarında deneyimleyecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu ile röportajın da bulunduğu dosya haberimiz Deniz Çaba imzalı. Şubat sayımızda koleksiyonerden siyaset bilimciye, yazardan oyuncuya birçok isimle röportaj gerçekleştirdik. Hem siyaset bilimci hem iktisatçı olan Sungur Savran ile kapitalizmin krizinden Ortadoğu’ya, Türkiye’den İzmir’e ekonomiyi, siyaseti ve geleceğini; bir koleksiyoner olan Gültekin ile tuhaf kitapları, yazar Ahmet Büke ile de bu seçkiyi nasıl yaptığı üzerine; Aslı Karaduman ile Doğu’dan Batı’ya göç etmiş kişilerin arada kalmışlarını anlattığı kitabı Anlıyorum Ama Konuşamıyorum kitabını konuştuk. Şubat sayımızın İletişim Söyleşileri dizinin konuğu ise İzmir Sevdalısı Sancar Maruflu. İzmir doğumlu gazeteci, yazar Ali Gevgilili’nin hayatı ise Elif Aydoğdu’nun kaleminden anlatılıyor. Beyaz ekran izleyicilerinin yakından tanıdığı Ceyda Ateş bu sezon bir yol hikâyesi olan “Sol Şerit” ve çekimleri Sığacık’ta yapılan “Hasret Bitti” filmleri ile karşımıza çıkacak. Ateş ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Nedim Atilla’nın Halit Kakınç ile gerçekleştirdiği keyifli röportaj sizleri bekliyor. Elif Aydoğdu, tıraş aletleri koleksiyonu yapan Ahmet Sönmez ile gerçekleştirdiği röportaj ile beyleri ilgilendiren tıraş tarihini kadın gözüyle inceliyor. Kentin var olan yapılarını sanatla ve tasarımla yeniden kurgulamak, İzmir’in sokaklarına yeni bir gözle bakmak isteyen Geçici Müdahale Platformu ile İzmir’i konuştuk. Kendilerine “Balık vermek değil balık tutmayı öğretmek” sözünü misyon edinmiş TEOS Sakin Rotary Kulübü hizmetlerine devam ediyor. Tarihin tozlu sayfalarında kalmış bir vapur kazasının hikayesini Dr. Erkan Serçe kaleme aldı. Profesyonel Turist Rehberi Serdar Çelenk ise bize Anadolu’daki tıp köklerini anlatıyor. Kış ayının gelmesi ile yeni yerleri keşfetmeye sevdalı kayak tutkunlarına rehber niteliğinde bir yazı hazırladık. Sizi Kopaonik’e götürüyoruz. 174. sayımızın gezi yazısında Bursa’nın limanı, Kurtuluş Savaşı’nın son durağı Mudanya var. Çantaları hazırlayın Mudanya’ya gidiyoruz. Sevdiklerinize sımsıkı sarılın, kalbinizden sevgiyi eksik etmeyin!
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
HAZİRAN 2017 sayısında neler vardı göz atın!
SİNEMALAR
AYIN MEKANLARI CAFE J9

Seferihisar yolu üzerinde hem kafe olarak hizmet veren, hem ahşap ve doğal ağaçtan yapılmış özel tasarım mobilyaların satıldığı J9 Cafe, elbette en önce tarzıyla dikkat çekiyor. Baba mesleği olan ağaç işleme sanatında çekirdekten yetişmiş iki kardeş olan Celal ve Bülent Geçer’in kurup işlettiği bu kafenin dekorasyonu da onlara ait. “Ağacı, kesip biçip masa haline getirmektense ağaçlarla oynamayı farklı şekilde bir şeyler üretebilmeyi seçiyoruz” diyen Celal Geçer, bunun yanı sıra elden çıkarılmak istenen ama kendi üzerinde anılarını hala barındıran eski ürünleri değerlendirme ve kullanışlı hale getirme çabası içinde olduklarını da söylüyor: “J9 Cafe'yi kendi mola alanımız gibi yarattık aslında. Boş arazide duran bizim emektar, kendini ağacın her bir damarıyla süslenmiş halde buldu. Buraya gelen misafirlerimizin yüzüne de o tatlı gülümsemeyi kondurdu. Diğer yandan toplum olarak aşırı ...

[Devamını Oku...]

SCOTTO CAFE

İtalyan konsepti, şirin dekorasyonu, müzikleri ve yemekleriyle son günlerin trendi haline gelen Scotto Caffe. Ev yapımı hamburgerleri ve pizzalarıyla dikkat çeken Scotto Caffe’nin tatlıları da özel. Günlük ve butik üretilen tatlılar en çok tercih edilen lezzetlerin başında. “Neşeli bir yemek” sloganıyla yola çıktıkları Scotto’nun Koordinatörlüğünü yürüten ve aynı zamanda Şef Mehmet Malkoç, dinamik ve heyecanlı bir kadro ile İzmir’in ve İzmirlinin özgür, genç ve keyifli tarafına dokunmak istediklerini belirterek, “Özenle seçtiğimiz etlerden hazırladığımız köfteler ve bize özel ekmekleriyle yaptığımız hamburgerlerimiz çok ilgi görüyor. Tabii ki İtalya denince akla gelen pizzalarımız ve makarnalarımız da keyifle tüketilen yemeklerimiz arasında. Salatalarımızın da müdavimleri oluştu. Menümüzde yer alan diğer tüm ürünlerimizi her gün özenle hazırlıyoruz. Amacımız keyifli bir ortamda, dama...

[Devamını Oku...]
SCOTTO CAFE