Bulunduğu sayı belirtilmemiş. Yayın Kurulu
Sıcacık Temmuzda sıcacık bir dergi...
İntegral’in İzmir’in 14 ilçesinde gerçekleştirdiği araştırmada siyasi eğilimlerle ilgili pek çok veriye ulaşıldı. Buna göre Kemal Kılıçdaroğlu ile Binali Yıldırım kafa kafaya. İzmir, Yıldırım’a mesafeli ama uzak değil! MHP’de Meral Akşener Bahçeli’yi 7’ye katlıyor. İki İzmirliden biri “Yeni parti” istiyor. CHP seçmeninin yüzde 70’i “Lider sorunu var” diyor! İzmirliler Kılıçdaroğlu’nun yerine İnce, yeni parti için “Akşener, Gül ve Feyzioğlu” diyor. Peki, bu verileri nasıl yorumlamak gerek? Araştırmayı İntegral Genel Müdürü Feride Adıgüzel sizler için değerlendirdi. Seferihisar'da başkan Soyer'in destekleriyle Yerel bir direniş yaşanıyor. "Toprağına, köklerine, geleceğine sahip çık" diyen hareket giderek gelişiyor. Prof. Dr. Gündüz Gökçe, çocukluğunu yaşadığı Karşıyaka'nın hikayelerini ve İzmir basın tarihine ışık tutacak bilgileri paylaşıyor bizimle... Yarımada Rotalarında bu ay Badembükü, Denizgiren ve Karareis koylarına kah kıyılardan kah tepelerden bakarak ilerliyoruz. İZDOF Gezgini Ecz. Erol Özdayı Adana'nın Kozan ilçesinin zenginliklerine götürüyor bizleri. Nedim Atilla, Anadolu Halk Oyunlarının değerlerini gözler önüne sermeye devam ediyor bu sayıda da... Murat Meriç'in ülkemizde yaşanan pekçok siyasi olaya dair yapılan şarkılardan oluşan muhteşem koleksiyonuna tanık olurken, Elif Aydoğdu Oral'ın kaleminden yazdığı kitaba ilişkin söyleşiyi keyifle okuyacaksınız. Oral'ın, Nejat İşler'in gelirini Gümüşlükspor'a armağan ettiği kitabı hakkında yaptığı yorumları okuyanlar mutlaka kitabı alıp okuyacaklardır diye düşünüyoruz. Güher Morel, Uluslararası Slow Food hareketi ile gelişen Slow Oil hareketini başlatmak için Ayvalık'a gelen Lübnanlı yemek kitabı yazarı Abdeni Massaad ile Soup for Syria (Suriye için Çorba) kitabını ve kampanyanın nasıl ortaya çıktığını konuştu. Size bir dedektif mi lazım? Özel dedektif Nilay Başaranlar'ın verdiği bilgileri kaçırmayın deriz. İletişim Söyleşileri, konuşma sanatını kitlelerle buluşturan Cengiz Üzün ile sürüyor. Manisa Rotary Kulübü'nün toplum için başardıkları sizlere şaşırtabilir, mutlaka okuyun. Işık Teoman Sakız'a gidenleri merkezden ve Pirgi ve Mesta'dan başka zenginlikleri olar antik köylere davet ediyor. Milli sörfçümüz Dilara Uralp'in hedefi 2020 olimpiyatlarında ülkemize mutlaka bir madalya kazandırmak. Annesi ve Kızı sayfalarımızda, doğal yaşam ve doğal yiyeceklere uzanıyor size bir karışık ot salatası tarifi sunuyoruz. Bu sayıda size 10 mekan tanıtıyoruz. Bir yandan afiyet olsun derken, diğer yandan iyi alışverişler diliyoruz. Aydın Doğan Karikatür Yarışması'nda bu yıl ödül kazananlar ve jüri üyelerinin yorumları- Arzu Şimşek ile atölyesinde yaptığımız söyleşi de kadınları girişime çağıran mesajları, Ayşe Özgener'in "Uçak Dolusu Zihinler" kitabı, yönetmen Gülten Taranç'ın kamera arkasındaki düşünceleri, Sanat üreticisi Yekta Kopan'ın sanata bakış açısını yansıtan yazıları siz değerli okuyucularımız için hazırladıklarımız. Köşe yazarlarımızı kaçırmamanız önerisi ile size gölgesi bol tatil günleri diliyoruz. Sevgi ve saygı ile...
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
Eylül/Ekim 2025 sayısında neler vardı göz atın!
AYIN MEKANLARI GÜL KEBAP

İşte istisna mekânlardan biridir Gül Kebap... Kuruluş tarihi 1949. Gül Kebap’ın özelliği sadece “iyi köfte” yapıyor olması değil. Gül Kebap yetmiş altı yıldır aynı yerde ve dördüncü kuşağın yönetiminde. “Sefer tası” misali üç katlı daracık mekânında müdavimlerinin vazgeçemediği adres. Hayranlık uyandıracak bir çaba değil midir bu? İşini, kalitesini koruyarak yapan tam bir aile işletmesi… Kurucu Mehmet Ali Gülgeze, Girit’in üçüncü büyük şehri Resmo’dan İzmir’e göçle gelmiş. Çanakkale’de savaşmış. Bayrağı, ikinci kuşak oğulları Mustafa ve Muhsin Gülgeze devralmış… Ardından torun Hüsnü Gülgeze. Ve bugün dördüncü kuşak Hüsnü’nün oğlu Burak Muhsin işin başında. “Bir Kemeraltı klasiği” olarak Gül Kebap, esnaf lokantası köfteciliğini ilk günden bugüne değişmeyen formül ve sunum geleneğiyle tavizsiz sürdürüyor.

FİLİBELİ HAN

Filibeli Han Eski İzmirlilerin hatıralarındaki Şükran Oteli, özenli bir yenileme süreci sonrasında sahiplerinin soyadını alan "Filibeli Han" Kemeraltı Çarşısı'nın yeni cazibe merkezi olarak hizmete açıldı. Günümüz ihtiyaçlarına uygun yiyecek içecek mekanlarının yer aldığı Filibeli Han'ın üst katı da keşke çeşitli el sanatları üretiminin yapıldığı atölyelere açılsa... Bizim dikkatimizden kaçmış olabilir ama binanın kısa bir tarihinin yabancı dilleri de kapsayacak şekilde bir köşede yer alması çok doğru olurdu diye düşünüyoruz.

BOŞNAKYA

Boşnakya Filibeli Han'ın yan sokağa açılan çıkışında sevimli olduğu kadar lezzetli ürünler sunan "Boşnakya" isimli bir mekan var. Kıymalı Boşnak böreği, peynirli, patatesli ve patlıcanlı börekler, yaprak sarma ve haşhaşlı börek gibi lezzetlerin ağız sulandırdığı mekanda demli bir çay veya reyhan şerbeti yanında poğaçalar ve harika tatlılar deneyebilirsiniz.Antakya'nın çıtır kabak ve kömbesi, bougatsa Selanik tatlısı, medovik Rus pastası, triliçe tatlıları sizi bekliyor. Cuma günleri menüye mantı da ekleniyor. Boşnakya'ya uğramayı ihmal etmeyin.