Bulunduğu sayı belirtilmemiş. Yayın Kurulu
Bu yıl 8 Mart’ta yine şiddeti konuşuyoruz. Başka çare yok!
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü… Ancak bu yıl da yine kadın emeğini konuşacak durumda değiliz. Çünkü can derdimiz var. Başka konularda mücadele edebilmek için önce hayatta kalabilmemiz lazım. Kadın cinayetleri, tacizleri, tecavüzleriyle ilgili istatistiki veriler, üçüncü sayfa haberleri toplumsal anlam haritasında yerleşik bir konum alsa da durum çok trajik. Erkek şiddeti yetmiyormuş gibi üstüne devlet terörü ekleniyor. Kadın ölse bile yetmiyor; çırılçıplak soyulup fotoğrafları çekiliyor, yayınlanıyor. Politik bir kadınsanız zaten hem cinsiyetçi bakış hem de karşı cephede olmanız nedeniyle doğrudan şiddetin odağındasınız… Ciddi bir eşikteyiz. Sesimizi yükseltmemiz gerek. “Kadın”, bu yüzden Mart sayımızın dosya konusu. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Başkanı Gülsüm Kav, Türkiye’deki kadın hareketinin öncülerinden, İzmirli avukat Hülya Gülbahar ve hayatı “bir direniş öyküsü” olan yapımcı-yönetmen Melek Ulagay Taylan ile konuştuk. Bu zorlu yolda İzmir’in etkinliğini de tartıştık. “Türkiye’de Kutuplaşmanın Boyutları Araştırması’nın” sonuçlarına göre Türkiye’de farklı siyasi parti seçmenlerinin yaşamdan ekonominin gidişatına dair çok sayıda konuda tamamen farklı görüşlere sahip oldukları ortaya çıktı. Peki, bu ne anlama geliyor? Araştırma önemli bir yol haritası sunuyor. Instagram ve Facebook’da onbinlerce takipçisi olan İzmirli Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Operatör Doktor Banu Çiftçi ile özel bir röportaj… Kendisi İstanbul’da ama bu kente hala tutkuyla bağlı. “Doya Doya İzmir” adıyla günübirlik bir kent gezimiz var artık. Kemeraltı Tarih ve Lezzet Turu, sadece dışarıdan gelenleri değil, bilhassa İzmirlileri keşfe çağırıyor. “Kemeraltı işte, bildiğimiz yer” demeyin. Ara sokaklarda görmedikleriniz, bilip de unuttuklarınız mutlaka vardır. Rehber Serdar Çelenk ile tarihi çarşıda İzmir’e has lezzetlerin tadına bakın. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yarımada Projesi kapsamındaki gezi rotalarını bu aydan itibaren tanıtmaya başlıyoruz. Yarımadada orman kampları, ören yerleri, müzeler, zeytinlikler, bağlar ve masmavi plajlardan geçen, herkese uygun zorluk derecesine göre hazırlanmış yürüyüş ve bisiklet yolları sizi bekliyor. İlk rotamız ise 15 kilometrelik Belevi-Mozelium-Şirince. Türk edebiyatının en çok ürün vermiş yazarlarından biri. Romanlarının bir ikisi hariç hemen hepsi sinemaya aktarılmış. Bizim bildiğimiz 41 kitabı var. Kerime Nadir’den söz ediyoruz. Yazarın yeğeni Prof. Dr. Nejat Güney ile Kerime Nadir üzerine konuşmak üzere bir araya geldik. 43 yıldır sahnede durmaksızın çalışan, tiyatro sanatçılarından Orhan Aydın ile siyaset ve sanat üzerine konuştuk. “Sistem artık sanat-sanatçı düşmanlığını gizlemiyor, o zaman yapılması gereken ortaya çıkmaktır” diyor Aydın. Bu ay Yedigöller’e gidiyoruz. Bolu’nun manzarası ve huzuru bol cennet mekânına… Bir de gezginimiz var. İzmirli Hale Sargın işi-gücü geride bırakıp dünyayı keşfe çıkanlardan. Şöyle diyor bugün: “Bir adım atın özgürleşin!” İsmini dünyanın En Başarılı 50 Türk Yöneticisi listesine yazdıran, ardından her şeyi bırakıp Alaçatı’ya yerleşen işadamı Cihangir Koşu da hayatın anlamını yakalamış olanlardan. İşte stresten uzak, sörfe adanmış yeni bir yaşam… İletişim Sohbetleri’nde bu ay İzmirlilerin ressam kimliği ile tanıdığı Çetin Erokay var. Nedim Atilla, “İşte Anadolu Lezzet Envanteri” dedi. Bu ay İzmir’de çok yer dolaştık. Hem mekân tanıtımlarımız var, hem arka sokak keşiflerimiz. Alsancak’ın gözde yerlerinden Meksika Sokağı’nı ise baştan sona keşfettik, yazdık. İnsan elinin değdiği özel tasarım ürünleri tek bir çatı altında toplayan bir marka var. Online alışveriş yapabileceğiniz Puuku, İzmirli iki genç girişimci tarafından kuruldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi, İzmir Ticaret Odası Kadınlar Konseyi Başkanı Asuman Nardalı ile iş dünyası ve kariyer üzerine bir sohbet… Tıbbın doğduğu topraklarda uluslararası düzeyde bilim insanlarını bir araya getirecek “Altın Yılan Tıp Ödülleri” Bergama’yı dünyaya tanıtabilir. Ahmet Kandemir, projeyi anlattı. Odak Müzik Grubu, İzmir yazar Avram Ventura da bu ay konuğumuzdu. Sinema, etkinlikler, yine dolu bir sayı hazırlamaya çalıştık. Keyifle okumanız dileğiyle…
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
HAZİRAN 2017 sayısında neler vardı göz atın!
SİNEMALAR
AYIN MEKANLARI CAFE J9

Seferihisar yolu üzerinde hem kafe olarak hizmet veren, hem ahşap ve doğal ağaçtan yapılmış özel tasarım mobilyaların satıldığı J9 Cafe, elbette en önce tarzıyla dikkat çekiyor. Baba mesleği olan ağaç işleme sanatında çekirdekten yetişmiş iki kardeş olan Celal ve Bülent Geçer’in kurup işlettiği bu kafenin dekorasyonu da onlara ait. “Ağacı, kesip biçip masa haline getirmektense ağaçlarla oynamayı farklı şekilde bir şeyler üretebilmeyi seçiyoruz” diyen Celal Geçer, bunun yanı sıra elden çıkarılmak istenen ama kendi üzerinde anılarını hala barındıran eski ürünleri değerlendirme ve kullanışlı hale getirme çabası içinde olduklarını da söylüyor: “J9 Cafe'yi kendi mola alanımız gibi yarattık aslında. Boş arazide duran bizim emektar, kendini ağacın her bir damarıyla süslenmiş halde buldu. Buraya gelen misafirlerimizin yüzüne de o tatlı gülümsemeyi kondurdu. Diğer yandan toplum olarak aşırı ...

[Devamını Oku...]

SCOTTO CAFE

İtalyan konsepti, şirin dekorasyonu, müzikleri ve yemekleriyle son günlerin trendi haline gelen Scotto Caffe. Ev yapımı hamburgerleri ve pizzalarıyla dikkat çeken Scotto Caffe’nin tatlıları da özel. Günlük ve butik üretilen tatlılar en çok tercih edilen lezzetlerin başında. “Neşeli bir yemek” sloganıyla yola çıktıkları Scotto’nun Koordinatörlüğünü yürüten ve aynı zamanda Şef Mehmet Malkoç, dinamik ve heyecanlı bir kadro ile İzmir’in ve İzmirlinin özgür, genç ve keyifli tarafına dokunmak istediklerini belirterek, “Özenle seçtiğimiz etlerden hazırladığımız köfteler ve bize özel ekmekleriyle yaptığımız hamburgerlerimiz çok ilgi görüyor. Tabii ki İtalya denince akla gelen pizzalarımız ve makarnalarımız da keyifle tüketilen yemeklerimiz arasında. Salatalarımızın da müdavimleri oluştu. Menümüzde yer alan diğer tüm ürünlerimizi her gün özenle hazırlıyoruz. Amacımız keyifli bir ortamda, dama...

[Devamını Oku...]
SCOTTO CAFE