Bulunduğu sayı belirtilmemiş. Yayın Kurulu
Medyanın hiper-gerçek hali
Jean Baudrillard’ın hiper-gerçeklik kavramına göre “gerçeklik çökmüştür ve bugün sadece imgeden, yanılsamadan ya da simülasyondan ibarettir.” Bugün medyanın hali başka nasıl açıklanabilir? Bazı kavramlar içi boşaltıldıkça anlamından kaybeder. Öyle bir hal olur ki, anlam kaybı demek bile tam olarak söylenmek istenen söze karşılık gelmez. “Basın özgürlüğü” de öyle bir kavram işte. Kayyum ata, işten at, hapse yolla, yetmez. Barış diyeni terörist kabul edelim… Bu ay basın özgürlüğü dosyasında Yard. Doç. Dr. Zafer Yörük, anaakım medyanın durumunu anlatıyor. Habertürk'teki işine son verildikten sonra bir grup arkadaşıyla medyascope.tv'yi kuran Ruşen Çakır ve kanalın yayın yönetmen yardımcısı Sedat Pişirici ile geleneksel medyanın dönüşümünü konuşuyoruz. Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Pınar Öğünç ise, Haber Nöbeti deneyimlerinden söz ediyor. Bir başka önemli mesele daha var. Rant kentlere musallat olmuşken tüketim çılgınlığı da insanları sisteme kopmaz bir zincirle bağlıyor. Kapitalizmin yeni öznesi de çocuk. Aileler süper kahramanlarla örülü bir hayal evreninde yorganından kalemine oyuncağından kıyafetine ekonomik bir batağa saplanırken, oyuncaklardaki toplumsal cinsiyet sorunu da geleceği bugünden yanlış bir biçimde şekillendiriyor. Konunun uzmanlarıyla bu mevzuyu enikonu tartıştık. İzmirli oyuncu Elifcan Ongurlar’ı Kiralık Aşk dizisinde “Fikret Gallo” karakteriyle izliyoruz. İlk oyunculuk deneyiminde, üstelik bir sinema filminde başrol oynayan ve orada canlandırdığı Ayşe karakteri ile 18. Sadri Alışık Umut Veren Oyuncu ödülünü kazan Ongurlar’ın başarı hikâyesini yazıyoruz. İzmirlilere duyurumuz var. Artık Urla’da bir golf sahası var. İzmir Golf Kulübü (İZGK), Mayıs ayından itibaren temel eğitimi başlatıyor. 16'ıncı Yüzyıl'dan bu yana sürdürülen 1 Nisan şakası geleneği, günümüzde de popülerliğini sürdürüyor. Peki geçmiş zamanlarda neler yaşanmış, merak ediyor musunuz? Bu ay İletişim Söyleşileri’nin konuğu Ege'de bölümünden mezun ilk halkla ilişkiler profesörü: Prof. Dr. Aylin Göztaş İtalyan Sokağı’nı bilirsiniz. Hiç alıcı gözle dolaştınız mı peki? Manolya ağaçlarıyla ünlü bu sokak, özel mağazaları ve mekânlarıyla yeniden keşfi hak ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önemli çalışmalarından biri olan Yarımada Kalkınma Projesi’ni biz de çok önemsiyoruz. Efes-Mimas Rotası’nı her ay parkurlar halinde yazmaya başladık. Nisan ayında ise “Az Bilinen Antik Kentler Bisiklet Turu” var. Serbest Dalgıç Didem Kara, 2016'da ilk defa Türkiye’de yapılacak olan Serbest Dalış Dünya Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edebilir ama sponsora ihtiyacı var. Gerçi kendisi “İzmir başarıma sahip çıkacaktır” diyor. Bu ay daha çok konumuz var. Perküsyon örneğin. Sanatçı Sofraları’nı yazdık. Wings for Life’ı daha önce hiç duymuş muydunuz? Tek başına İran şehirlerinde dolaşan bir gezgin ilginizi çeker mi? Bisikletli Sahaf Grubuna destek sizin için de önemli olmalı. Nikola Tesla’nın hikâyesi okunmaya değer. Mekânlarımız, etkinliklerimiz sürüyor. Güzel bir bahar olması dileğiyle…
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
HAZİRAN 2017 sayısında neler vardı göz atın!
SİNEMALAR
AYIN MEKANLARI DOYURAN KEBAP

Kemeraltı'nda tarihi Ali Paşa Meydanı'nda şadırvanın yanında uzun yıllardır önünden geçtiğimiz bir kebapçı Doyuran Kebap. Görünüşü tam anlamıyla mütevazı bir Kemeraltı kebapçısı ama lezzetlerinin hakkını vermek lazım; çünkü lezzetler pek mütevazı değil... Menüsünde ağırlıklı olarak Manisa Kebap ve döner bulunan mekanın önemli miktarda müdavimi bulunuyor. Manisa kebap yemek isteyenlerin komşu ile gitmelerine hiç gerek yok. Manisa kebabının o kendine has lezzetini Doyuran Kebap'ta bulacaksınız. Manisa Kebap porsiyonları herkesin bildiği gibi küçük olur. Bizim tavsiyemiz 1,5 porsiyon ile başlayın sonrasında ilave isteyebilirsiniz. Mekan dönerde de iddialı... Ve kebapların yanında mutlaka kendilerinin özel yaptığı ayranı denemeyi unutmayın... Döner ve köftelerin porsiyonu 18 TL. Mevcutların biraz üstünde olsa da Doyuran'ın müdavimi olacağınızdan eminiz. Doyuran Kebap 866 S...

[Devamını Oku...]

CIZBIZ KÖFTE

Cızbız köfte Alsancak’ta köfte nerede yenir? Biz bu soruya, 1974’ten beri köfte konusunda bir usta olmuş Hüseyin Serter’in Alsancak’taki mekânı olarak yanıt veririz. Odun ateşinde köfte, tavuk ve ciğerdeki lezzete özel yaptıkları mezeler eşlik ediyor. Hüseyin Serter, Kemeraltı’nda odun ateşinde köfte yaparak başlamış işe. 6-7 yıl sonra, 2002’de şimdiki yerlerine geçmişler. Eti yıllardır aynı kasaptan, yağı Özbek’ten alıyorlar. Aldıkları yerler konusunda çok hassaslar. Hüseyin Bey, şimdi oğlu Serdar Serter birlikte işi yürütüyor. Yani nesilden nesle aktarılan bir aile geleneği söz konusu. Mekanın müdavimi çok. İzmir’in dört bir yanından, hatta şehir dışından gelenlerin olduğunu söylüyor Hüseyin Bey. Zaten siz de gidince tam müdavimlik bir mekan olduğunu anlıyorsunuz. Normalde 21.00’e kadar, yazları ise 22.00’ye kadar açık olan Cızbız Köfte ile ilgili son söylememiz gereken taklitler...

[Devamını Oku...]