MART2016
Beyturan Lokantası
Kısıkköy Mobilyacılar Sitesi’ni bilirsiniz, kuruluşu 80’li yıllarının ortalarına dayanır, 20-30 mağaza ile başlamış, şimdi nerdeyse koca bir siteye dönüşmüş bir mobilya dünyası burası. İşte bu sitenin kuruluşundan beri 1988’den günümüze aynı yerde birbirinden lezzetli yemekleri müşterilerine sunan bir lokanta var, Beyturan Lokantası. Giritli bir çift olan Nesrin-Beytullah Artagan çiftinin 27 yıldır özenle işlettikleri bir lokanta burası. Tüm yemekler, soslar dahil hepsini Nesrin Hanım’ın elinden çıkma. Giritli olmalarından dolayı, olmazsa olmaz, ot ve zeytinyağlı seçenekleri de gayet fazla Beyturan’da. 10 çeşit zeytinyağlı, en az 5 çeşit et yemeği ve değişmez tatlıları kemalpaşa, ayva ve kabak tatlıları ile dört dörtlük bir esnaf lokantası Beyturan. Havalimanına yakın olması nedeniyle iş dünyasının önemli isimleri İzmir’e geldiklerinde ve İzmir’den bir başka şehre uçarken öğle yemeklerini sıklıkla yedikleri yer olması sebebiyle Beyturan, esnaf lokantası kavramını aşmış desek yanlış olmaz. Kahvaltı da verilen mekan, öğle yemeğinden sonra tipik esnaf lokantası olarak kapılarını kapatıyor, ertesi sabaha kadar. Bu anlamda yolunuz Kısıkköy’e düşerse, ya da şehirlerarası bir uçuşunuz öncesi-sonrası, bu mekana uğramanızı önemle tavsiye ederiz. Özellikle acılı güveç, güveçte kuru fasulye, tandır, karışık ot tabağı ön palana çıkan ürünleri olurken, sabahları serpme kahvaltı ve 5 çeşit çorbası ile güne güzel başlamak isteyenlere de imkan tanınıyor. Menü: Sebzeler 8-10 tl Et yemekleri: 16-17 tl Döner: 15 tl Tatlılar: 6 tl Adres: Estim Sanayi Sitesi (Kısıkköy Mobilyacılar Sitesi) 3. Cadde No:1 Kısıkköy İzmir Telefon: 232 257 61 07
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
Eylül/Ekim 2025 sayısında neler vardı göz atın!
AYIN MEKANLARI GÜL KEBAP

İşte istisna mekânlardan biridir Gül Kebap... Kuruluş tarihi 1949. Gül Kebap’ın özelliği sadece “iyi köfte” yapıyor olması değil. Gül Kebap yetmiş altı yıldır aynı yerde ve dördüncü kuşağın yönetiminde. “Sefer tası” misali üç katlı daracık mekânında müdavimlerinin vazgeçemediği adres. Hayranlık uyandıracak bir çaba değil midir bu? İşini, kalitesini koruyarak yapan tam bir aile işletmesi… Kurucu Mehmet Ali Gülgeze, Girit’in üçüncü büyük şehri Resmo’dan İzmir’e göçle gelmiş. Çanakkale’de savaşmış. Bayrağı, ikinci kuşak oğulları Mustafa ve Muhsin Gülgeze devralmış… Ardından torun Hüsnü Gülgeze. Ve bugün dördüncü kuşak Hüsnü’nün oğlu Burak Muhsin işin başında. “Bir Kemeraltı klasiği” olarak Gül Kebap, esnaf lokantası köfteciliğini ilk günden bugüne değişmeyen formül ve sunum geleneğiyle tavizsiz sürdürüyor.

FİLİBELİ HAN

Filibeli Han Eski İzmirlilerin hatıralarındaki Şükran Oteli, özenli bir yenileme süreci sonrasında sahiplerinin soyadını alan "Filibeli Han" Kemeraltı Çarşısı'nın yeni cazibe merkezi olarak hizmete açıldı. Günümüz ihtiyaçlarına uygun yiyecek içecek mekanlarının yer aldığı Filibeli Han'ın üst katı da keşke çeşitli el sanatları üretiminin yapıldığı atölyelere açılsa... Bizim dikkatimizden kaçmış olabilir ama binanın kısa bir tarihinin yabancı dilleri de kapsayacak şekilde bir köşede yer alması çok doğru olurdu diye düşünüyoruz.

BOŞNAKYA

Boşnakya Filibeli Han'ın yan sokağa açılan çıkışında sevimli olduğu kadar lezzetli ürünler sunan "Boşnakya" isimli bir mekan var. Kıymalı Boşnak böreği, peynirli, patatesli ve patlıcanlı börekler, yaprak sarma ve haşhaşlı börek gibi lezzetlerin ağız sulandırdığı mekanda demli bir çay veya reyhan şerbeti yanında poğaçalar ve harika tatlılar deneyebilirsiniz.Antakya'nın çıtır kabak ve kömbesi, bougatsa Selanik tatlısı, medovik Rus pastası, triliçe tatlıları sizi bekliyor. Cuma günleri menüye mantı da ekleniyor. Boşnakya'ya uğramayı ihmal etmeyin.