EYLULEKIM2025
OP. DR. MURAT DİREL VE GÖZ HASTALIKLARI
Op. Dr. Murat Direl ile göz hastalıklarına dair her şey En değerli organlarımızdan biri olan gözlerimizi yeterince koruyor ve özen gösteriyor muyuz? Opr. Dr. Murat Direl'e aklımıza gelen herşeyi sorduk. Çok bilgilendik. Haydi, okumaya devam... Öncelikle hastalarınız tarafından bu kadar çok seviliyor olmayı nasıl başarıyorsunuz? İnternette sizin için yapılan güzel yorumlar uçsuz bucaksız… Sadece olduğum gibiyim, samimiyim, hastalar bunun farkına varıyor. Yaşlı yakınları muayene süresince ve karar aşamasında sessizce bir köşede oturuyorlar hiçbir tepki vermiyorlar. Ameliyat sonrası; aslında olan bitenin son derece farkında olduklarını, güvensizlik hissettikleri anda vazgeçeceklerini, bu kararı tamamen güvene dayalı aldıklarını dile getiriyorlar. Bu da beni çok mutlu ediyor. Çocuklarla da güzel bir iletişimim var. Bir prenses beni nasıl anlattıysa, anaokulundan arkadaşının dedesini ameliyat etmişliğim var. Sizi sevdiren sempatik Murat işinizin bir parçası mı yoksa hep böyle misiniz? İnsanlar özel sağlık kuruluşunda sanki karşıdakini mutlu etme, onun kaygılarını anlama zorunluluğu varmış gibi düşünebiliyor. Ben devlet hastanesinde asistan doktorken performans üzerinden ücret aldığımda, yani işinizi asık suratlı ya da içten gülümseyerek yapsanız da aynı başarı kriterleri ile maddi manevi değerlendirilirken de bu şekildeydim. Asistanlık yıllarımda da klinikte diyaloğu en zor hastalar benim takip ettiğim odaya yatırılırdı. Bu girişten sonra artık sizi tanıyalım mı? Nerede doğdunuz, aileniz, çocukluğunuz, eğitim hayatınız nerelerde geçti? 1985 İzmir doğumluyum. Mithatpaşa Caddesi’nden Susuzdede’ye çıkan Kilise Sokağı’nda, gece yarısı saat üç sularında Gülten ebenin evinde doğmuşum. Annem devlet hastanesindeki yatakları hijyenik bulmadığı için gece yarısı sancıları tutunca ebenin evinde gözlerimi dünyaya açmışım. Göbek kordonumu İzmir Körfezi’ne fırlatmışlar. Çok fazla gezmeyi seviyorum. Özgürlüğüme düşkünüm, önümün hep açık ve ferah olmasını istiyorum. 2003 yılında Konak Anadolu Lisesi sonrasında Gülhane Askeri Tıp Fakültesi’nde başladığım tıp eğitimimi Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladım. Hem askeri hem sivil, köklü gelenekleri olan iki fakültede harmanlanan eğitim, bana geniş ve farklı bir genel tıp nosyonu kazandırdı. Tıpta uzmanlık eğitimimi, 2014 yılında İzmir Bozyaka Eğitim Araştırma Hastanesi’nde tamamladım. Ancak şu anda günlük pratiğimin ekseriyetini teşkil eden lazer ve akıllı mercek cerrahilerini rahmetli Op. Dr. Mehmet Söyler’in gözetiminde edindim. Zorunlu hizmetim dolar dolmaz, Batıgöz’de göreve başladım ve en donanımlı cihazlarla tanıştım.
E-DERGİ İzmir Life şimdi internette.
Tıklayın, okuyun...
Eylül/Ekim 2025 sayısında neler vardı göz atın!
AYIN MEKANLARI GÜL KEBAP

İşte istisna mekânlardan biridir Gül Kebap... Kuruluş tarihi 1949. Gül Kebap’ın özelliği sadece “iyi köfte” yapıyor olması değil. Gül Kebap yetmiş altı yıldır aynı yerde ve dördüncü kuşağın yönetiminde. “Sefer tası” misali üç katlı daracık mekânında müdavimlerinin vazgeçemediği adres. Hayranlık uyandıracak bir çaba değil midir bu? İşini, kalitesini koruyarak yapan tam bir aile işletmesi… Kurucu Mehmet Ali Gülgeze, Girit’in üçüncü büyük şehri Resmo’dan İzmir’e göçle gelmiş. Çanakkale’de savaşmış. Bayrağı, ikinci kuşak oğulları Mustafa ve Muhsin Gülgeze devralmış… Ardından torun Hüsnü Gülgeze. Ve bugün dördüncü kuşak Hüsnü’nün oğlu Burak Muhsin işin başında. “Bir Kemeraltı klasiği” olarak Gül Kebap, esnaf lokantası köfteciliğini ilk günden bugüne değişmeyen formül ve sunum geleneğiyle tavizsiz sürdürüyor.

FİLİBELİ HAN

Filibeli Han Eski İzmirlilerin hatıralarındaki Şükran Oteli, özenli bir yenileme süreci sonrasında sahiplerinin soyadını alan "Filibeli Han" Kemeraltı Çarşısı'nın yeni cazibe merkezi olarak hizmete açıldı. Günümüz ihtiyaçlarına uygun yiyecek içecek mekanlarının yer aldığı Filibeli Han'ın üst katı da keşke çeşitli el sanatları üretiminin yapıldığı atölyelere açılsa... Bizim dikkatimizden kaçmış olabilir ama binanın kısa bir tarihinin yabancı dilleri de kapsayacak şekilde bir köşede yer alması çok doğru olurdu diye düşünüyoruz.

BOŞNAKYA

Boşnakya Filibeli Han'ın yan sokağa açılan çıkışında sevimli olduğu kadar lezzetli ürünler sunan "Boşnakya" isimli bir mekan var. Kıymalı Boşnak böreği, peynirli, patatesli ve patlıcanlı börekler, yaprak sarma ve haşhaşlı börek gibi lezzetlerin ağız sulandırdığı mekanda demli bir çay veya reyhan şerbeti yanında poğaçalar ve harika tatlılar deneyebilirsiniz.Antakya'nın çıtır kabak ve kömbesi, bougatsa Selanik tatlısı, medovik Rus pastası, triliçe tatlıları sizi bekliyor. Cuma günleri menüye mantı da ekleniyor. Boşnakya'ya uğramayı ihmal etmeyin.