MART2019
PAN KİTABEVİ KAFE RESTORAN
Pan Kitabevi Kafe Restoran İzmir'de en iyi kuzu tandır buRada 2 yıllık bir tadilat sonrası 6 ay önce açılan Pan Kitapevi'nin kafe restoranı inanılmaz keyifli bir mekan olmuş. Kitabevi'nin sahibi Taylan Devecioğlu dekorasyonun tüm ayrıntıları ile yakından ilgilenmiş ve ortaya bahçesinden kapalı alanlarının her köşesine kadar çok renkli bir mekan çıkmış. Evet, son yıllarda sayıları çoğalan kitap kafelerin en güzellerinden birindeyiz bu ay... Giriş katının o muhteşem kitap kokusu 21 yıldır kitap severleri bu mekana çekiyor. Yeni gelenler, çok satanlar... Yaşamın binlerce hikayesini anlatan raflar arasında dolaşmak her zaman çok keyifli... Pan Kitabevi Biletix gişesi ile Karşıyakalıları kentin tüm etkinlikleri ile buluşturmaya devam ediyor. Bir kitap ya da müdavimi olunan bir dergi alanlar soluğu üst katlarda alıyor. İlk sayfaların heyecanını üçüncü nesil kahvelerle yatıştırıyorlar. Pan Kitabevi'nin Kafe Restoran bölümü cıvıl cıvıl bir mekan, masalar her zaman koyu sohbet altında... Mekan pazar sabahları saat 10.00'da diğer günler 8.30'da açılıyor ve bu canlı ortam akşam saat 10.00'a kadar devam ediyor. Dünya mutfağı sunuluyor Mekanın menüsü öylesine çeşitli ki seçim yapmakta zorlanıyorsunuz. Restoran bölümünün yöneticisi Yakup Şamer, mekanın çok tercih edilmesini 21 yıllık geçmişin bıraktığı izlere ve personelin iyi hizmetine bağlarken, şef Murat Aydınlı'dan menü hakkında bilgiler alıyoruz. Mutfakta telaş sabah kahvaltısı ile başlıyormuş. "Hızlı ve Tuzlu", "Sıcacık", "Eksiksiz Sabah" adı verilen 3 çeşit kahvaltı sunuyor mekan. Şef Aydınlı bize Sıcacık kahvaltıyı anlatıyor; "Sıcacık kahvaltıda sunduğumuz her şey sıcak. Menemen, sıcacık elma dilim patatesler ile birlikte sucuk şiş, hellim şiş ve kızartılmış peynirleri çay ile servis ediyoruz." Mekanın Omlet çeşitleri de çok çeşitli. 4 yumurtanın sadece akı kullanılarak zeytin yağı ile yapılan beyaz omleti besin değeri nedeniyle sporcular tercih ediyor En iyi kuzu tandır burada Menüdeki şefin gözdesi kuzu tandır. Özel soslarla lezzetlendirilerek fırına verilen kuzu tandır konusunda çok iddialı konuşarak, "İzmir'de en iyi tandırı burada yersiniz" diyorlar. Menüdeki "Ev Köftesi"nin haftada 2 - 3 kere gelen özel müdavimleri var. Şef Aydınlı'nın bir diğer önerisi sıcak atıştırmalık olarak kıtır tavuk şiş; tavuk göğüs eti, köri, zencefil, soya sos, karabiber ile lezzetlendirilmiş olarak şişe takılıp kızartılıyor. Soğan halkası ve patates kızartması, ağızda ferahlık yaratan özel sos ile servis ediliyor. "Tostlarımız da çok tercih ediliyor. Kitap ve kültür tüketicisi öğrencilerin uğrak yeri burası, dolayısıyla kafe restoranın ençok tüketilen ürünleri arasında tost çeşitleri var." diyerek önerilerini anlatmayı sürdürüyor Şef Aydınlı; "Köz patlıcanlı Steak bir diğer tercih edilen lezzet, jülyen doğranmış etleri mevsim sebzeleri ile soteleyip, köz patlıcanla lezzetlendirip kaşar peyniri ile birlikte tortilla ekmek içinde servis ediyoruz. Ciabatta Hot hamburgerimiz, ekmeği ve sunumu ile farklı bir burger füme edilmiş dana kaburga eti ve Chedar peyniri ile yapılıyor." Şefin tercihleri say say bitmiyor. Bizim tavsiyemiz hiç gitmediyseniz en kısa zamanda Karşıyaka çarşıda Tiyatro Sokağındaki Pan Kitabevi Kafe Restoran'a gidin ve bizim yaşadığımız seçme zorluğunu siz de yaşayın... • Espresso Doppio 11.00 TL • 3 nesil kahveler 19.00 TL • Kuzu Tandır 46.00 TL. • Izgara Ev Köfte 34.00 TL • Tost Cicipapa 23.00 TL • Patlıcan / Patates Gözleme 21.00 • Menemen 14.50 TL • Beyaz Omlet 17.00 TL • Tandır Burger 37.00 TL • Sıcacık Kahvaltı 26.00 TL • Chocobanana 17.50 TL Pan Kitabevi Kafe Restoran Tiyatro Sokağı Karşıyaka İzmir Telefon 369 1199 www.pankitabevi.com