YAZARLAR
    HAZİRAN 2016 İzmir’in festivaline kavuştuğu Haziran ayından herkese merhaba! İzmir Life’in dosya konusunun da 30. Uluslararası İzmir Festivali olduğu 178. Sayımızda neler mi var? Henüz bozulmamış doğal coğrafyasıyla son yıllarda özellikle kentlilerin tercih ettiği Barbaros Köyü, PES’in başkanlık divanı üyesi, CHP Avrupa Birliği Temsilcisi ve Washington’daki Johns Hopkins Üniversitesi/SAIS’in akademi üyesi olarak çalışmalarını sürdüren Kader Sevinç’le, oyuncu Gözde Cığacı’yla, tiyatroya bir ömür adayan Jale Birsel’le, Al Ömrümü albümü ile sanat hayatının 20.yılını kutlayan Kubat’la röportaj, İletişim Söyleşileri köşesinin konuğu Tanıl Adalı ve ikinci kitabı ile Melisa Kesmez İzmir Life’ın konuğu. Yaz sıcaklarının yoğunlaştığı Haziran ayında yine dolu dolu bir İzmir Life sunuyoruz sizlere, keyifli okumalar...
    ÇUKUROVA’NIN ORTASINDA BİR ADA: ANAVARZAÇUKUROVA’NIN ORTASINDA BİR ADA: ANAVARZAAdana’nın gizemli ve en eski kenti Anavarza’dayız… M.Ö. 1’inci yüzyıldan geriye uzanan hikayesiyle Anavarza’yı anlatarak başlayalım geziye. Gizemli hayatı ile ilgili bilgiye M.Ö. 1’inci yüzyıla kadar ulaşılabilen Anavarza’nın o dönemlerdeki ismi Anazarbos. Anadolu’da her yerleşim bölgesinde olduğu gibi, Anazarbos ismi de günden güne değişerek Anavarza ismine dönüşüyor. Tarihteki diğer isimler ise Kaissareia, Justinapolis, Anazarba, Anavarza ve Dilekkaya… Adana’nın Dilekkaya Köyü sınırları içinde olan ve genellikle Anavarza ismi ile anılan antik kentin Anavarza ismi ise “Yenilmezler” anlamı taşıyor. Kente yenilmezler denilmesinin nedeni belki de M.S. 4. yüzyıla kadar birçok uygarlığın Anavarza’yı hakimiyeti altına almak istediği için büyük savaşlara veya istilaya uğraması olmuştur.
    DOĞRULUK PAYI: "HALKA YALAN SÖYLEMEK SUÇTUR"DOĞRULUK PAYI: "HALKA YALAN SÖYLEMEK SUÇTUR""Doğruluk Payı", siyasilerin kamuoyuna açıkladıları bilgileri,verilere dayanarak doğruluğunu ya da yanlışlığını analiz ediyor. Halka doğru, güncel ve objektif bilgi vermeyi amaçlıyor.
    YARIMADA ROTALARI İÇMELER - KLAZOMENAİ PARKURUYARIMADA ROTALARI İÇMELER - KLAZOMENAİ PARKURUEfes-Mimas Yolu’nda Haziran rotamız İçmeler-Klozemenai. Bu kez 17.5 kilometrelik bir mesafe var önümüzde. Ve dünyanın bilinen ilk limanından yine dünyanın ilk zeytinyağı işliğine, Özbek’ten Karantina Adası’na, İskele’den eski çeşmelere, tarihi zeytin ağaçlarına kadar görülecek onca yer…
    JALE BİRSEL: SAHNEDE GEÇEN ÖMÜRJALE BİRSEL: SAHNEDE GEÇEN ÖMÜR38 yılı tiyatro sahnelerinde geçmiş bir ömür… Türkiye’nin en önemli şairlerinden biri ile 38 yıllık bir evlilik… Kimden mi bahsediyoruz? Jale Birsel tabii ki. Çıktığı tiyatro yolculuğu, Salah Birsel’le tanışmasına da vesile olan ve tiyatroyla harmanlanmış bir hayatın kapılarını aralıyoruz yıllar sonra.
    "ANADOLU KADINLARI" SAHNEDE"ANADOLU KADINLARI" SAHNEDEBedri Rahmi’nin ‘Türküler Dolusu’ şiirinde dediği gibi, “Kirazın derisinin altında kiraz / Narın içinde nar/ Benim yüreğimde boylu boyunca / Memleketim var.” O yüzden biri halay, horon, zeybek dedi mi; biri bir güzel uzun hava, maya ya da türkü söyledi mi burnumun direği sızlar. Adımları Anadolu’nun bağrında şekillenen halk oyunlarını ise seyretmeye doyamam…
    Paparazzi Beach Ayın MekanıPaparazzi BeachGenel beach club anlayışının dışında bir mekana götüreceğiz bu ay sizi: Paparazzi Beach. Beach Club’lardan farkını anlatalım o zaman size bu mekanın değil mi? Mesela gündüz saatlerinde müzik çalınmıyor Paparazzi’de, insanlar sohbet edebilsinler diye. Aya Yorgi Koyu’nun muhteşem denizinin kıymetini bilen bir tesis Paparazzi, koyda bulunan küçücük de olsa tek sahile sahip olmanın şansını iyi kullanmışlar, o bölgeyi çocuklara ayırmışlar. Bu iki özellik sebebiyle ailelerin ve gerçekten denizin, kumun ve Aya Yorgi’nin muhteşem denizinin tadını çıkarmak isteyenlerin ilk tercihi oluyor Paparazzi. Bu kadarla bitti sanmayın, akşam a la carte restoranından sonra gece bara dönen mekanda club müziği çalmıyor. Rock ve cover parçaların çalındığı bir müzik yelpazesi var burada. O sebeple “eller havaya”cı kitle yerine iyi müzik dinlemek, Çeşme’nin güzel bir gecesini nefis bir koyda geçirmek isteyenlerin de ilk adresi Paparazzi Beach. Sezonu en uzun değerlendiren mekan olduklarını belirten İşletme Müdürü Ümit Çakmak,“1982 yılında mekanın sahibi Bülent Gülcen açıyor Paparazzi'yi, kendi tarzında Türkiye'nin en eski işletmesiyiz şu an... Her yıl 23 Nisan gibi açıyor, 10 ekim gibi kapatıyoruz sezonu. Yani herkesten önce, herkesten sonra” diyor. Geçen sene olduğu gibi bu sene 1-2 Ekim’de Asics Çeşme Weekend koşusuna da ev sahipliği yapacaklarını ekliyor sözlerine. “Protel’li Mekan” olma farkı Paparazzi Beach’in, 32 yıllık başarısını kurumsallaşmaya bağlayan Çakmak, “Kadrosu uzun yıllardır bir arada çalışan bir mekan burası. Yemek kalitemiz, lezzetimiz hiç değişmiyor, çünkü aşçımız 7 yıldır bizlerle mesela. Kadro sürekli değişmeyince başarı ister istemez geliyor. Müşteri memnuniyetine de bu yansıyor” diyerek sözü Pazarlama ve Satın Alma Müdürü Selami Özçelik’e bırakıyor. 2001 yılından beri görevinin başında bulunan Özçelik, temel hedeflerinin güzel bir gün geçirmek isteyen müşteriye hızlı, doğru ve kusursuz hizmet sunabilmek olduğunu vurguluyor. “Bu anlamda Protel’in bize sunduğu MICROS Restoran Yönetim Sistemi, operasyonel olarak bize büyük avantajlar sunuyor. İşletmenin operasyonuna göre dizayn edilebilir bir yapısı var. Protel, bizim taleplerimiz ve misafirlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda bizimle işbirliği yaparak hızlıca çözüm üretiyor. Bu durum işletme olarak bizi şanslı kılıyor. İşletmeye özel çözümler üretmeleri bizi en çok memnun eden özellikleri” diyerek MICROS Restoran Yönetim Sistemi'ni hızlıca anlatıyor. Sistemde adisyonların yazılması, müşterinin siparişinin hızlı iletilmesi, hatasız ürünün gelmesi, misafir mekandan ayrılırken hesabın doğru ve süratli teminini bu yazılıma borçlu olduklarını belirten Özçelik, “Protel'in bize kurumsallaşmada büyük katkıları oldu. İnsan odaklı çalışan bir iş ortağınızın olması sizin de rahat çalışmanızı sağlıyor. 2004 yılından beri Protel’le beraberiz. Umuyorum ki daha uzun yıllar beraber çalışacağız” diyerek sözlerini tamamlıyor. Kahvaltı Tabağı 60 TL Başlangıçlar 13 - 45 TL Pizzalar 25 - 36 TL Tavuk ve et çeşitleri 32 - 68 TL Deniz ürünleri 32 - 38 TL Tatlılar 19 - 24 TL Mezeler 15 - 28 TL Paparazzi Beach Ayayorgi Mevki No:11, Çesme Telefon 232.712-6767 Web: Paparazzi Beach
    Balmumu Ayın MekanıBalmumuAhmet Güzelyağdöken… Üniversitede hoca, babadan peynirci ve gurme. Tüm bunların yanında artık bir restoran sahibi… Yıllarca yemeğin eleştirmeni konumunda olan Ahmet Güzelyağdöken, heybesinde biriktirdiklerini paylaşmak için kolları sıvadı ve tezgahın arkasına geçti. Balmumu isimli restoranı ve şarküterisinin ortaya çıkış serüvenini, Balmumu’nda oturduk konuştuk. Bir eleştirmen ve gurme olarak tezgahın arkasına geçmek sanıyorum zor bir karardı, nasıl bu kararı aldınız? Yemek bizim hayatımız olsa da ticari anlamda bir yer açmıyorduk. Annemizden, yöremizden, evimizden ne varsa biriktirdiğim hayatımda, onları ifade edebilmem için bir şey gerekti, bu hayal uzun zamandır vardı açıkçası. Gurme Guide ile mekanlara ödül verdik, onları değerlendirdik, insanları kırmadan dökmeden yaptık, yapmaya çalıştık tüm bunları. Dolayısıyla artık “çok biliyorsan kendin yap” derler ya, ben de onu yaptım. Ekleyeyim kolay değildi bunu yapmak. Sakladıklarımız vardı, onları çıkardık, artık evlerde yapılmayan, yöresel yemekleri seçtik. Menünüzde neler var, buraya gelenler neler tadabilecek? Dört ana yemeğimiz mevcut. Bu yemekler her zaman menümüzün değişmezleri. Biri ekmek dolması, diğeri paşa böreği, makarna hamurunu kızartarak arasına kıyma koyarak ve üstüne et suyu dökülerek yapılan aydın bölgesi yemeği, üçüncüsü de Alaşehir Kapaması. Alaşehir dışında bilinmez bu yemek. Bir köftenin etrafı İZMİRLIFE HAZİRAN 2016 93 hamurla kaplanarak yoğurtla servis edilir. Son olarak da buğday pilavı ile bu dörtlü değişmeyen menümüz. Bir de mevsiminde, bu coğrafyayı ifade eden ne varsa, şevketi bostan,enginar gibi arapsaçı, radika, yabani mantarlar gibi ne çıktıysa onları değerlendirdiğimiz bir konsept burası. Tüm yemekleri siz mi yapıyorsunuz? Ben yapıyorum, yemek yapmayı seviyorum, en büyük terapi bence. Seramik, resim yapmak gibi. Üretmek güzel bir şey, beğenilen bir şeyi üretmek daha güzel bir şey. Burası bir lokantadan, restorandan fazlası aslında. Antik, rüstik üzerine oturan bir yemek stili diyebiliriz burası için. Bakırıyla, sunumuyla, ev ortamıyla, sıcak yapısıyla... Ben memnunum, gelenler de memnun. Elden geldiğince birebir ilgileniyorum gelenlerle, keyif alıyorum. Kendim yetebileceğim bir yer açmak istedim. Üst katta açık mutfak var henüz tam hazır değil. Orda bir hayalimiz var, çiftlikten büyük bir masa getirdik, o masanın etrafında bazı workshoplar yapabileceğimiz, yemek uygulamaları yapıp bunun tartışmalarını yapabileceğimiz bir mekan olarak dizayn ediyoruz üst katı. Mutfağın felsefesi üzerine bir şeyler yapmak istiyoruz. Mesela dün Kemal usta amcamızla helva yaptık, o helvayı kararken 5-10 kişi olsun isterdim yanımda. 90 yaşında bir usta kendisi, helva bembeyaz ama 1 saat irmik kavurdum. Bu tarz şeyler olacak. Benim etrafımda böyle kıymetler var. Ben onlardan faydalanacağım, çevremin de faydalanmasını istiyorum. Bunlar kaydedilmeli, ustalar ve hikayeleri gibi. Bu insanlar yaşarken onların sanatlarına dair her şeyin kaydedilmesi lazım. Bir de şarküteri kısmınız var sanırım? Şarküterimiz var. Ben peynirciyim, baba mesleğim aslında, burada dışarıya da satışımız var. Yaptığım füme mozerellalar var, zeytinler var, balık yumurtası var balmumu ile hazırladığımız. İsmi de böyle koyduk zaten mekâna. İsim ararken sadece yemeği ifade eden bir şey yapmak istemedik. Mekanımız da bu anlamda biraz da yemeğin dışında mekan. Balmumu şekillenen bir şey, Anadolu’da bulunan 10 önemli bulgu arasında, milattan önceden kalma bozulmamış balmumunun da bulunması önemli benim için. Arının ağzından balı, karın altından balmumunu üretmesi çok özel. Bu sebeple mekânımızın adı balmumu. Bu arada çok da güzel kokar balmumu, belirteyim. Fiyat politikasını nasıl belirlediniz? Fiyatlara gelince bizim burada fiyat aralığı kişi başı 40 lirayı bulmaz, tıka basa doyarsınız. İstanbul’da ya da bir başka şehirde bu konseptte, böyle bir rakam yok, üstelik maksimumu bu. 25-35 lira aralığında 2-3 çeşit yemek yersiniz. Derdimiz para kazanmak değil, bu lezzetleri insanlara sunabileceğimiz şartları sağlayacak rakamı bulduğumuz zaman üstüne çıkmıyoruz. İstanbul’da bu rakam adam başı 75 TL. Balmumu Plevne Bulvarı 1388 Sokak 5/C, Alsancak
    İLETİŞİM SÖYLEŞİLERİ: TANIL ADALIİLETİŞİM SÖYLEŞİLERİ: TANIL ADALIBu ayki İletişim Sohbetleri konuğum Tanıl Adalı. İzmir menşeli BMC firmasında 33 yıl görev yapan Adalı, markalaşma sürecinde çeşitli alanlarda yer alarak bu yıllara tanıklık etmiş. Pazarlama odaklı halkla ilişkiler faaliyetleri ile güvenilir bir Türk markasının yaradılış hikayesini sizlerle paylaşacağız.
    VİTRİN MANKENLERİNİN MODASIVİTRİN MANKENLERİNİN MODASIGünde kaç kez, kaç dakika vitrinlere bakıyoruz acaba? Kadınlar arasında özellikle de sıkıntılı oldukları zamanlarda “bir şey alacağımdan değil ama şöyle bir vitrinlere bakacağım” sözü çokça kullanılır. Vitrinlere bakarken oraya yansıyan kendimize de bakarız aslında… O vitrinlere, elbiselere, şık şapkalara, ayakkabılara bakarken onları bu kadar zevkle izlememizi sağlayan vitrin mankenleri dikkatinizi çeker mi?
    KARŞIYAKA’DA ‘KÖY’ BEREKETİKARŞIYAKA’DA ‘KÖY’ BEREKETİKarşıyaka Belediyesi şirketi Kent A.Ş. tarafından işletilen eski Ocakbaşı Et Restoran, üç tesisin buluştuğu yepyeni bir hizmet adasına dönüştü. İzmirlilerden büyük ilgi gören Kent Konsept Mutfak, Kent & Koop Gıda Market ve Mavişehir Kafe; iki ayda yaklaşık 100 bin ziyaretçi rakamına ulaştı. Başkan Akpınar “Mavişehir’de, üretici mallarının direk tüketici ile buluştuğu bir ‘köy’ oluşturduk. Kaliteli hizmete, uygun fiyatlarla erişmeyi mümkün hale getirdik” dedi.
    BASK LEZZETLERİBASK LEZZETLERİBir süredir ne Londra, ne Paris ne de Barselona… Gastronomi turizmi denince akla iki kent geliyor. Lyon ve San Sebastian. İkisi de “Gastromi Turizmi” başkentleri… Sizlere kısa bir süre önce Lyon’u anlatmıştım. Şimdi sırada San Sebastian öncülüğünde Bask Mutfağı var. Dileriz günün birinde İzmir’in mutfağını, seçkin ve özgün restoranlarını anlatacak yazarlar çıkar…
    ANNESİNİN KIZI "İYİ RAMAZANLAR"ANNESİNİN KIZI "İYİ RAMAZANLAR"“Benim çocukluğumda bayramlar şöyle geçerdi, böyle geçerdi” dediğim yaşlara geldim çoktan. Pek çok konuda olduğu gibi bayramlarla ilgili de geçmişe özlem hafızamı canlandırırken içimi ısıtıyor. Pek çoğumuzun geçmişe özlemini aynı duygularla ve benzer cümlelerle ifade ettiğine eminim. Ne güzel ki “benim çocukluğumda…” bölümündeyim henüz.
    ARKA SOKAK KEŞİFLERİ - FARKLI BİR ROTAARKA SOKAK KEŞİFLERİ - FARKLI BİR ROTAFarklı bir kahvaltı ile güne başlayalım mı? Zira bugün Karşıyaka-Alsancak-Bostanlı arasında gidip geleceğimiz uzun bir rotamız var.
    İZMİR VE FRANSA ARASINDAKİ KÖPRÜ: FRANSIZ KÜLTÜR MERKEZİİZMİR VE FRANSA ARASINDAKİ KÖPRÜ: FRANSIZ KÜLTÜR MERKEZİ1955'den beri İzmir'in kültür sanat hayatına büyük katkılar sağlayan Fransız Kültür Merkezi, dil eğitimi konusunda da çalışmalarına devam ediyor. Fransız Kültür Merkezi'nin eylül ayından bu yana müdürlüğünü yapan Caroline David, "İzmir'i ve İzmir çevresini çok seviyorum" diyerek başlıyor sözlerine.
    KALEM: MELİSA KESMEZKALEM: MELİSA KESMEZSöyleşimizin girişini Melisa Kesmez’in “İyi ki kitaplar var, olmasalar hiç iyi olmazdı” sözüyle açayım istiyorum. Kesmez, sağ cebinde her zaman üretmenin ve ürettiklerinin insanlara verdiği etkiyi görmenin heyecanını taşıyan bir yazar. İkinci kitabı “Bazen Bahar” denizden ve ormandan geçmişin tatlı kokusunu duyuruyor okuyucuya. Hayat kargaşasıyla savaşı ya da bundan kaçışı işliyor öykülerinde. Yazarak tamamlanan insanlardan o, bu tamamlamayı öykülerle sağlıyor. Öykü yazmanın yazar kaslarımı daha çok çalıştırdığını düşünüyorum, bir duyguyu en hakiki şekilde aktarmanın yollarını deneyimlemeye devam ediyorum” diyor.
    URLA SANAT SOKAĞIURLA SANAT SOKAĞIİzmir’in arka bahçesi Urla… Ne kadar çok gidersek gidelim bıkmıyoruz, her defasında özlüyoruz. Sanat Sokağı‘nı duymayan yoktur. Eşsiz güzellikte tarihi dokusuyla, şirin kafeleriyle, atölyeleriyle, hediyelik eşya dükkanları ve antikacılarıyla sanat kokan bu sokak oturup kahve içtiğiniz, bir şeyler alıp çıktığınız, öylesine geçtiğiniz sokaklardan çok başka.
    TARLADAN SOFRAYA "TARLA ALAÇATI"TARLADAN SOFRAYA "TARLA ALAÇATI"Sabahın bir saati. Perdeyi aralayıp güzel bir bahara uyanıyorum. İlkyaz benim için havaların en sevilesi olanı. Bir de hafiften rüzgar esti mi, ağaçlardan pembe, beyaz çiçekler yağması ile, doğanın enerjisi insana da geçiyor. Hele baharın kokusu. Doğanın ürettiği en güzel şey. İnsan bahar kokusunu içine çekince sanki içinde çiçekler açmış gibi hissediyor. Hele bir mayısın ikinci haftası geçti mi, ceviz, dut, akasya, iğde gibi ağaçların çiçek açmasıyla ne güzel kokular yayılır. Birkaç yüz metre öteden hissedersiniz kokuyu, “burada bir iğde ağacı olmalı” dersiniz… Baharın tüm coşkusunu doğayla beraber siz de duyumsarsınız.
    E-DERGÄ° Ä°zmir Life ÅŸimdi internette.
    Tıklayın, okuyun...
    Güncel sayıya göz atın
    SİNEMALAR Haziran 2016
    GENIUS
    NİNJA KAPLUMBAĞALAR: GÖLGELERİN İÇİNDEN
    AYIN MEKANLARI Haziran 2016 Balmumu

    Ahmet Güzelyağdöken… Üniversitede hoca, babadan peynirci ve gurme. Tüm bunların yanında artık bir restoran sahibi… Yıllarca yemeğin eleştirmeni konumunda olan Ahmet Güzelyağdöken, heybesinde biriktirdiklerini paylaşmak için kolları sıvadı ve tezgahın arkasına geçti. Balmumu isimli restoranı ve şarküterisinin ortaya çıkış serüvenini, Balmumu’nda oturduk konuştuk. Bir eleştirmen ve gurme olarak tezgahın arkasına geçmek sanıyorum zor bir karardı, nasıl bu kararı aldınız? Yemek bizim hayatımız olsa da ticari anlamda bir yer açmıyorduk. Annemizden, yöremizden, evimizden ne varsa biriktirdiğim hayatımda, onları ifade edebilmem için bir şey gerekti, bu hayal uzun zamandır vardı açıkçası. Gurme Guide ile mekanlara ödül verdik, onları değerlendirdik, insanları kırmadan dökmeden yaptık, yapmaya çalıştık tüm bunları. Dolayısıyla artık “çok biliyorsan kendin yap” derler ya, ben de onu yaptım. Ekleyeyim kolay değildi bunu yapmak. Sakladıklarımız vardı, onları çıkardık, artık evlerde yapılmayan, yöresel yemekleri seçtik. Menünüzde neler var, buraya gelenler neler tadabilecek? Dört ana yemeğimiz mevcut. Bu yemekler her zaman menümüzün değişmezleri. Biri ekmek dolması, diğeri paşa böreği, makarna hamurunu kızartarak arasına kıyma koyarak ve üstüne et suyu dökülerek yapılan aydın bölgesi yemeği, üçüncüsü de Alaşehir Kapaması. Alaşehir dışında bilinmez bu yemek. Bir köftenin etrafı İZMİRLIFE HAZİRAN 2016 93 hamurla kaplanarak yoğurtla servis edilir. Son olarak da buğday pilavı ile bu dörtlü değişmeyen menümüz. Bir de mevsiminde, bu coğrafyayı ifade eden ne varsa, şevketi bostan,enginar gibi arapsaçı, radika, yabani mantarlar gibi ne çıktıysa onları değerlendirdiğimiz bir konsept burası. Tüm yemekleri siz mi yapıyorsunuz? Ben yapıyorum, yemek yapmayı seviyorum, en büyük terapi bence. Seramik, resim yapmak gibi. Üretmek güzel bir şey, beğenilen bir şeyi üretmek daha güzel bir şey. Burası bir lokantadan, restorandan fazlası aslında. Antik, rüstik üzerine oturan bir yemek stili diyebiliriz burası için. Bakırıyla, sunumuyla, ev ortamıyla, sıcak yapısıyla... Ben memnunum, gelenler de memnun. Elden geldiğince birebir ilgileniyorum gelenlerle, keyif alıyorum. Kendim yetebileceğim bir yer açmak istedim. Üst katta açık mutfak var henüz tam hazır değil. Orda bir hayalimiz var, çiftlikten büyük bir masa getirdik, o masanın etrafında bazı workshoplar yapabileceğimiz, yemek uygulamaları yapıp bunun tartışmalarını yapabileceğimiz bir mekan olarak dizayn ediyoruz üst katı. Mutfağın felsefesi üzerine bir şeyler yapmak istiyoruz. Mesela dün Kemal usta amcamızla helva yaptık, o helvayı kararken 5-10 kişi olsun isterdim yanımda. 90 yaşında bir usta kendisi, helva bembeyaz ama 1 saat irmik kavurdum. Bu tarz şeyler olacak. Benim etrafımda böyle kıymetler var. Ben onlardan faydalanacağım, çevremin de faydalanmasını istiyorum. Bunlar kaydedilmeli, ustalar ve hikayeleri gibi. Bu insanlar yaşarken onların sanatlarına dair her şeyin kaydedilmesi lazım. Bir de şarküteri kısmınız var sanırım? Şarküterimiz var. Ben peynirciyim, baba mesleğim aslında, burada dışarıya da satışımız var. Yaptığım füme mozerellalar var, zeytinler var, balık yumurtası var balmumu ile hazırladığımız. İsmi de böyle koyduk zaten mekâna. İsim ararken sadece yemeği ifade eden bir şey yapmak istemedik. Mekanımız da bu anlamda biraz da yemeğin dışında mekan. Balmumu şekillenen bir şey, Anadolu’da bulunan 10 önemli bulgu arasında, milattan önceden kalma bozulmamış balmumunun da bulunması önemli benim için. Arının ağzından balı, karın altından balmumunu üretmesi çok özel. Bu sebeple mekânımızın adı balmumu. Bu arada çok da güzel kokar balmumu, belirteyim. Fiyat politikasını nasıl belirlediniz? Fiyatlara gelince bizim burada fiyat aralığı kişi başı 40 lirayı bulmaz, tıka basa doyarsınız. İstanbul’da ya da bir başka şehirde bu konseptte, böyle bir rakam yok, üstelik maksimumu bu. 25-35 lira aralığında 2-3 çeşit yemek yersiniz. Derdimiz para kazanmak değil, bu lezzetleri insanlara sunabileceğimiz şartları sağlayacak rakamı bulduğumuz zaman üstüne çıkmıyoruz. İstanbul’da bu rakam adam başı 75 TL. Balmumu Plevne Bulvarı 1388 Sokak 5/C, Alsancak

    Paparazzi Beach

    Genel beach club anlayışının dışında bir mekana götüreceğiz bu ay sizi: Paparazzi Beach. Beach Club’lardan farkını anlatalım o zaman size bu mekanın değil mi? Mesela gündüz saatlerinde müzik çalınmıyor Paparazzi’de, insanlar sohbet edebilsinler diye. Aya Yorgi Koyu’nun muhteşem denizinin kıymetini bilen bir tesis Paparazzi, koyda bulunan küçücük de olsa tek sahile sahip olmanın şansını iyi kullanmışlar, o bölgeyi çocuklara ayırmışlar. Bu iki özellik sebebiyle ailelerin ve gerçekten denizin, kumun ve Aya Yorgi’nin muhteşem denizinin tadını çıkarmak isteyenlerin ilk tercihi oluyor Paparazzi. Bu kadarla bitti sanmayın, akşam a la carte restoranından sonra gece bara dönen mekanda club müziği çalmıyor. Rock ve cover parçaların çalındığı bir müzik yelpazesi var burada. O sebeple “eller havaya”cı kitle yerine iyi müzik dinlemek, Çeşme’nin güzel bir gecesini nefis bir koyda geçirmek isteyenlerin de ilk adresi Paparazzi Beach. Sezonu en uzun değerlendiren mekan olduklarını belirten İşletme Müdürü Ümit Çakmak,“1982 yılında mekanın sahibi Bülent Gülcen açıyor Paparazzi'yi, kendi tarzında Türkiye'nin en eski işletmesiyiz şu an... Her yıl 23 Nisan gibi açıyor, 10 ekim gibi kapatıyoruz sezonu. Yani herkesten önce, herkesten sonra” diyor. Geçen sene olduğu gibi bu sene 1-2 Ekim’de Asics Çeşme Weekend koşusuna da ev sahipliği yapacaklarını ekliyor sözlerine. “Protel’li Mekan” olma farkı Paparazzi Beach’in, 32 yıllık başarısını kurumsallaşmaya bağlayan Çakmak, “Kadrosu uzun yıllardır bir arada çalışan bir mekan burası. Yemek kalitemiz, lezzetimiz hiç değişmiyor, çünkü aşçımız 7 yıldır bizlerle mesela. Kadro sürekli değişmeyince başarı ister istemez geliyor. Müşteri memnuniyetine de bu yansıyor” diyerek sözü Pazarlama ve Satın Alma Müdürü Selami Özçelik’e bırakıyor. 2001 yılından beri görevinin başında bulunan Özçelik, temel hedeflerinin güzel bir gün geçirmek isteyen müşteriye hızlı, doğru ve kusursuz hizmet sunabilmek olduğunu vurguluyor. “Bu anlamda Protel’in bize sunduğu MICROS Restoran Yönetim Sistemi, operasyonel olarak bize büyük avantajlar sunuyor. İşletmenin operasyonuna göre dizayn edilebilir bir yapısı var. Protel, bizim taleplerimiz ve misafirlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda bizimle işbirliği yaparak hızlıca çözüm üretiyor. Bu durum işletme olarak bizi şanslı kılıyor. İşletmeye özel çözümler üretmeleri bizi en çok memnun eden özellikleri” diyerek MICROS Restoran Yönetim Sistemi'ni hızlıca anlatıyor. Sistemde adisyonların yazılması, müşterinin siparişinin hızlı iletilmesi, hatasız ürünün gelmesi, misafir mekandan ayrılırken hesabın doğru ve süratli teminini bu yazılıma borçlu olduklarını belirten Özçelik, “Protel'in bize kurumsallaşmada büyük katkıları oldu. İnsan odaklı çalışan bir iş ortağınızın olması sizin de rahat çalışmanızı sağlıyor. 2004 yılından beri Protel’le beraberiz. Umuyorum ki daha uzun yıllar beraber çalışacağız” diyerek sözlerini tamamlıyor. Kahvaltı Tabağı 60 TL Başlangıçlar 13 - 45 TL Pizzalar 25 - 36 TL Tavuk ve et çeşitleri 32 - 68 TL Deniz ürünleri 32 - 38 TL Tatlılar 19 - 24 TL Mezeler 15 - 28 TL Paparazzi Beach Ayayorgi Mevki No:11, Çesme Telefon 232.712-6767 Paparazzi Beach

    zala balayage hair extensions balmain hair extensions clip in hair extensions uk best hair mask for fine hair how to make a ponytail wig cap hair extensions uk tresemme hair dryer boots black bridesmaids hairstyles hair extensions selena gomez hair clips 2018 vine mink brazilian hair 9a real hair wigs uk